Terug naar profiel

Blog: Emilie van Empel

Wetsvoorstel arbeidsrelaties

Zzp’er of werknemer? Het wordt echt niet ingewikkeld!

In deze blog bespreken we het nieuwe wetsvoorstel ‘Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’, belangrijk voor werkgevers. Dit voorstel biedt duidelijkheid over wanneer een arbeidsrelatie als dienstverband gezien wordt, vooral relevant in de gig-economie met veel zzp’ers. Werkgevers moeten nu strenger zijn bij het definiëren van arbeidsrelaties met zzp’ers, inclusief het aanpassen van contracten en evalueren van huidige relaties. De nieuwe wet vraagt meer verantwoordelijkheid van werkgevers.

NIS2

Digitale veiligheid: de NIS2 geldt ook voor u!

De digitale infrastructuur is de ruggengraat van de moderne economie. Met de toenemende cyberdreigingen is het essentieel voor bedrijven om hun netwerk- en informatiesystemen te beveiligen. Hier komt de NIS2-richtlijn om de hoek kijken, een belangrijke EU-wetgeving die zich richt op het verhogen van de cyberbeveiliging binnen de EU.

Out of the Blue faillissement

OOTB: Grote klant failliet. Altijd uw geld kwijt?!

Veel bedrijven, waaronder GO Sharing en Scotch & Soda, kampen met financiële problemen en faillissementen, wat een uitdaging vormt voor hen en hun toeleveranciers, die vaak blijven zitten met onbetaalde rekeningen en juridische problemen. Een recente casestudie toont aan hoe onze specialisten in faillissementszaken effectief blijven en klanten kunnen ondersteunen.

DPIA cameratoezicht

DPIA en cameratoezicht: Balanceren tussen veiligheid en privacy

Technologie speelt een cruciale rol in het verbeteren van zowel online als fysieke veiligheid, waarbij cameratoezicht een veelgebruikte methode is voor het bewaken van openbare en particuliere ruimten. Ondanks de voordelen kan cameratoezicht de privacy van individuen schenden. Om privacy en gegevensbescherming te waarborgen, is een Data Protection Impact Assessment (DPIA) essentieel, vooral omdat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) het verplicht stelt voor cameratoezicht. In deze blog belichten we de belangrijkheid en de vereisten van een DPIA in de context van cameratoezicht.

De Impact van ESG op de Nederlandse mkb'er:

De impact van ESG op het mkb: voorbereiden op duurzaam ondernemen

De toekomst van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf staat in het teken van ‘ESG’ (Environmental, Social & Governance). Met nieuwe Europese wetgeving en strenge rapportageverplichtingen op komst, is het moment aangebroken waarop duurzaam ondernemen niet langer een optie is, maar een cruciale vereiste. In deze blog verkennen we de impact van ESG op het mkb en laten we u zien hoe u zich kunt voorbereiden op de uitdagingen en kansen die deze veranderingen met zich meebrengen.

Out of the Blue faillissement

Zelf faillissement aanvragen voor je BV: De stappen en overwegingen in tijden van financiële uitdagingen

Financiële problemen kunnen zich opstapelen en de dreiging van schuldeisers die met een faillissement zwaaien, werpt een donkere schaduw over je onderneming. Soms lijkt een faillissement toch uiteindelijk onvermijdelijk. In dat geval rijst de vraag of u het nog kunt voorkomen en zo niet, hoe u het faillissement van uw BV kunt aanvragen. In deze blog nemen we u mee met in de stappen en een aantal belangrijke overwegingen bij het aanvragen van uw eigen faillissement en ook hoe u zichzelf daarin juridisch kunt laten bijstaan.

kennis delen

Out of the Blue: waarom kennis delen?

Kennis delen. Dat doen we tijdens onze seminars en sparring sessies, maar natuurlijk in onze blogs en in-house presentaties bij klanten. En vaak krijgen we dan die vraag. Ook van con-collega’s. “Waarom doen jullie dat?” en “Dat kost toch omzet?’.
De reden is eenvoudig: het is altijd ons uitgangspunt dat we met onze klanten samenwerken. En samenwerken gaat makkelijker als iedereen zoveel mogelijk dezelfde taal spreekt.

Out of the Blue faillissement

Navigeren door faillissement: wat je als werkgever wel moet weten

Een faillissement is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel werkgevers als werknemers. Het heeft niet alleen financiële gevolgen, maar ook emotionele en juridische implicaties. In deze blog bespreken we hoe communicatie, de faillissementsaanvraag, opzegging van arbeidsovereenkomsten, de loongarantieregeling en een mogelijke doorstart van invloed zijn op werknemers tijdens een faillissement.

juridisch herstructureren

De juridische aspecten van een herstructurering

In deze huidige dynamische wereld met steeds strengere wetgeving zullen ondernemingen voortdurend moeten innoveren om relevant en compliant te blijven. Soms kan dit ook betekenen dat er veranderingen moeten worden aangebracht in de structuur van de onderneming om de efficiëntie te verbeteren, kosten te verlagen of nieuwe groeikansen te benutten. De juridische aspecten van een herstructurering zijn van cruciaal belang.

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!