Terug naar overzicht

Arbeidsrecht

Geen organisatie kan zonder medewerkers of directie. Omdat niets zo complex is als mensen en samenwerken. Er zijn dan ook veel regels. Die kennen onze specialisten als geen ander.

Vanuit de overtuiging dat regels de tool zijn en niet het doel, zorgen zij ervoor dat het in uw organisatie goed is ingericht. Denk aan medezeggenschap, CAO en arbeidsovereenkomsten, zieke werknemers en platformisering. Blue Legal begeleidt, adviseert en onderhandelt voor u. En, indien nodig procederen wij vlijmscherp voor u. Alle deskundigheid is in huis. Niet alleen onze expertise maakt het verschil, maar ook de aanpak en inlevingsvermogen. Altijd in teamverband, en altijd gericht op de oplossing die voor u het beste is. Het gaat tenslotte om uw toekomst of die van uw bedrijf.

De juiste inrichting

Het inzetten van ‘arbeid’ op de meest efficiënte manier. Dat is het doel. Vaak loopt men tegen dezelfde kwesties aan, maar niet iedereen is gebaat bij dezelfde oplossing. Wij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden en kosten; van ondernemings-cao tot 0-urencontract, van personeelsreglement tot zzp. Met u bepalen we de beste oplossing. En voeren die ook uit!

De juiste aanpak

Haast en spoed is zelden goed. Dat geldt niet voor ons. Geen ander rechtsgebied is zo dynamisch als het Arbeidsrecht. Wet- en regelgevingen zijn continu aan het veranderen. Actueel blijven en meteen inspringen daar waar nodig is; dat is wat onze Arbeidsrecht specialisten doen. Dat vraagt om scherpte en om creativiteit. Soms moet je nu eenmaal afwijken van de gebaande paden. Nog belangrijker, u staat niet alleen. Zit u in een situatie die uitzichtloos lijkt? Vertrouw op onze steun. Wacht niet en neem contact op!

De juiste kennis

Kennis is macht. Kennis geeft voorsprong. Kennis kun je delen.
En zeker in het arbeidsrecht is er veel te weten en te delen. Dat doen wij met seminars, blogs, webinars en onze sparringsessies met onze klanten uit de praktijk.

Meer weten? Bel vrijblijvend met Jan Gerrit Kroon

Laatste blogs gerelateerd aan arbeidsrecht

Zwangerschapsverlof

Hoe zit het ook alweer? Zwangerschapsverlof en uitkeringen: alles wat werkgevers moeten weten!

Zwangerschap is een bijzondere tijd in het leven, maar naast vreugde van het verwachten van een kindje, brengt het ook enkele juridische en financiële overwegingen met zich mee. Met name rondom het zwangerschapsverlof en uitkeringen. In deze blog bespreken we niet alleen de basisregelingen, maar kijken we ook naar enkele andere relevante aspecten die werkgevers moeten weten.

AOW gerechtigde werknemer

De voordelen van AOW-gerechtigde werknemers

In een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds dynamischer wordt en bedrijven op zoek zijn naar manieren om talent aan te trekken en te behouden, bieden AOW-gerechtigde werknemers een onverwachte maar waardevolle troef voor werkgevers.
In verschillende bedrijfsomgevingen brengen AOW-gerechtigde werknemers een onschatbare bron van ervaring met zich mee. Deze ervaring, opgebouwd gedurende vele jaren van werk en leven, kan een onschatbare aanwinst zijn voor elk team. Met meer tijd beschikbaar dan jongere werknemers, kunnen zij zich volledig wijden aan hun werkzaamheden en hun kennis delen met collega’s.

ZZP wet uitgesteld

ZZP-wet uitgesteld: kunnen zzp’ers en ondernemers voor nu rustig ademhalen? 

De invoering van de ‘Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en Rechtsvermoeden” (VBAR) is weliswaar uitgesteld maar de belastingdienst vervult gewoon haar werk en heeft nu een duidelijk plan neergelegd over hoe ze gaat handhaven. Dat is nodig, want ook de huidige wet en rechtspraak is al heel duidelijk voor de meeste situaties’.

Bekijk onze webinars over arbeidsrecht

Aankomende evenementen over arbeidsrecht

Alle seminars

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen
Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!