Terug naar overzicht

Arbeidsrecht

Een organisatie bestaat uit medewerkers. En niets is zo complex als mensen en samenwerken. Daarom zijn er veel afspraken en regels. Die kennen onze (arbeidsrecht)specialisten als geen ander.
Wij zorgen ervoor dat uw organisatie goed is ingericht. Denk aan medezeggenschap, CAO en arbeidsovereenkomsten, zieke werknemers en platformisering. Maar ook aan variabele beloning, veranderen, reorganiseren en overnemen. Als advocaat arbeidsrecht begeleidt, adviseert en onderhandelt Blue Legal voor u. En, indien nodig procederen wij vlijmscherp voor u.
Alle deskundigheid is in huis. Onze expertise als advocaat arbeidsrecht is niet het enige dat het verschil maakt, dat is ook de fundamenteel andere aanpak. Altijd in teamverband, en altijd gericht op de oplossing die voor u het beste is. Het gaat tenslotte om uw toekomst.
Dat geldt voor profit, non-profit én internationaal.

Uw organisatie

Het inzetten van de traditionele factor ‘arbeid’ op de meest efficiënte manier. In alle opzichten. Rekening houdend met HRM- en markttrends, duurzaamheid en branches.
Dat is dus in elk bedrijf anders. Elk bedrijf loopt tegen dezelfde kwesties aan, maar niet iedereen is gebaat bij dezelfde oplossing. Wij zijn als advocaat arbeidsrecht op de hoogte van alle mogelijkheden en kosten; van ondernemings-cao tot 0-urencontract, van personeelsreglement tot ZZP.  En van beloning tot (reorganisatie) ontslag. Ook werknemersparticipatie als bonussen, SAR’s, certificaten en aandelen c.q. (mede) aandeelhouderschap nemen we nadrukkelijk mee.
Met u bepalen we de beste aanpak en oplossing. En voeren die ook uit.

We bekijken met u wat de beste inrichting is voor uw bedrijf. Start-up, scale-up, handelsbedrijf, productiebedrijf of ICT-bedrijf; we bekijken met u wat het beste past. En richten het in.

Medezeggenschap

Medezeggenschap is belangrijk, en ligt vaak heel gevoelig. Het gaat om ingrijpende beslissingen en ingewikkelde vraagstukken. De juiste toon en aanpak leiden vaak tot beter resultaat dan scherpe, juridische bewoordingen. Beide zijn echter onontbeerlijk, zowel bij de overheid als in bedrijven. In Nederland, maar ook daarbuiten.
Wij staan als advocaat arbeidsrecht zowel bestuurders als ondernemingsraden en medezeggenschapsraden in alle sectoren bij. Pensioen, privacy en verzuim zijn belangrijke veel voorkomende onderwerpen, net als reorganiseren, herstructurering of bedrijfsbeëindiging. Ook hebben wij standaard-oplossingen voor het opzetten en inrichting van de OR bij start-ups en scale-ups.
Onze kennis en ervaring delen wij ook in trainingen, cursussen en kennissessies met P&O, HRM en bestuurders.

Maatwerk

Haastige spoed is zelden goed. Dat geldt niet voor ons. Geen ander rechtsgebied is zo dynamisch als het Arbeidsrecht. Wet- en regelgevingen zijn continu onderhevig aan veranderingen. Actueel blijven en meteen inspringen daar waar nodig is. Dat vraagt om scherpte en om creativiteit. Soms moet je nu eenmaal afwijken van de gebaande paden. Nog belangrijker, u staat niet alleen. Zit u in een situatie die uitzichtloos lijkt? Vertrouw op onze steun als advocaat arbeidsrecht. Wacht niet en neem contact op!

Reorganiseren

Veranderen is noodzakelijk, voor iedere organisatie. De manier waarop dat wordt aangepakt, bepaalt voor een groot deel het tempo en de kosten. En, heel belangrijk, ook de cultuur en sfeer in de nieuwe organisatie. Want die medewerkers moeten in de toekomst immers weer voor het succes zorgen.
Soms is een ingrijpende reorganisatie onvermijdelijk. De regels daarvoor zijn duidelijk, en met de juiste toepassing en gebruik van de reorganisatie regels is het niet ingewikkeld en zijn er veel mogelijkheden. Bij het hele proces staat zorgvuldigheid voorop, want vakbonden en OR kijken, net als het UWV, heel kritisch mee.
Herstructureren kost tijd. En geld. Budget is belangrijk. Wacht niet tot het laatste moment, neem zo snel mogelijk contact op, dan zorgen wij voor het goede resultaat.

Bestuur en Management

Ook voor de directie dient alles goed geregeld te zijn: zij leiden immers de organisatie, zorgen dat de doelstellingen gehaald worden. Alleen, of in team-verband. Duidelijke afspraken in de arbeidsovereenkomst of managementovereenkomst en een directiereglement zijn belangrijk en heel effectief. Dat geldt ook voor een goed beloningsbeleid, al dan niet met bonussen of participatie. Ook zaken als bestuurdersaansprakelijkheid, de verzekering daarvoor, carrièreperspectief, expatriatie mogelijkheden en doorgroei mogelijkheden moeten duidelijk zijn. Dat geldt voor grote bedrijven, maar juist ook voor kleine, groeiende en netwerk-organisaties.

Specialisten als advocaat arbeidsrecht

Kennis is macht. Kennis geeft voorsprong. Kennis kun je delen.
En zeker in het arbeidsrecht is er veel te weten en te delen. Dat doen wij met seminars, blogs, webinars en onze sparring sessies met onze klanten uit de praktijk.

Meer weten? Bel vrijblijvend met Jan Gerrit Kroon

Laatste blogs gerelateerd aan arbeidsrecht

Thuiswerken, is het een arbeidsvoorwaarde?

Thuiswerken, is het een arbeidsvoorwaarde?

Sinds de coronapandemie is het hybride werken/ thuiswerken bijna niet meer weg te denken in onze samenleving. Mensen werken steeds meer gedeeltelijk of geheel vanuit huis. Maar wat zijn nou de rechten en de plichten van een werknemer? Is een werkgever verplicht zijn werknemers thuis te laten werken als zij dit wensen? En hoe zat het ook alweer met de thuiswerkvergoeding?

pensioenstelsel-wat-u-nu-moet-weten

Out of the Blue: Het nieuwe pensioenstelsel, wat moet u NU weten?

Ontdek de meest voorkomende vragen over het nieuwe pensioenstelsel die onze experts Margot en Jan Gerrit ontvangen van ondernemingsraden, werkgevers, accountants en fiscalisten. Leer hoe dit nieuwe stelsel invloed kan hebben op uw organisatie en krijg inzicht in belangrijke aspecten zoals de rol van de ondernemingsraad en werkgeversverantwoordelijkheden.

Wet Toekomst Pensioenen | De Ondernemingsraad | PVT |Nieuwe Pensioenregeling | Pensioenstelsel | WTP

De gevolgen van de Wet Toekomst Pensioenen voor werknemers bij baanverandering en waardeoverdracht van pensioen (6/6)

De recente invoering van de Wet Toekomst Pensioenen heeft belangrijke veranderingen teweeggebracht in het pensioenlandschap. Eén aspect dat van invloed is op werknemers die van baan veranderen, is de mogelijkheid om hun opgebouwde pensioen over te dragen naar een nieuwe pensioenuitvoerder. In deze blog zetten we uiteen wat dit betekent voor werknemers en hoe de nieuwe wetgeving de waardeoverdracht van pensioen beïnvloedt.

Bekijk onze webinars over arbeidsrecht

Aankomende evenementen over arbeidsrecht

Alle seminars

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen