Terug naar overzicht

Ondernemingsrecht

Een stevige basis met een ondernemingsrecht advocaat

Een ondernemingsrecht advocaat biedt een sterke juridische basis voor uw bedrijf, helpt bij het beheren van risico’s en het opzetten van een toekomstbestendige ondernemingsstructuur. Dit omvat onder andere de verhouding met investeerders, aandeelhoudersovereenkomsten en governance. Het opstellen van goede contracten, aangepast aan uw specifieke behoeften en zakelijke omgeving, is essentieel voor verantwoord ondernemen. Een ondernemingsrecht advocaat helpt u bij het beperken van aansprakelijkheid en het beschermen van uw vorderingen. En laten wij nu als advocatenkantoor in o.a. ondernemingsrecht de specialisten in huis hebben die die kennis hebben!

Een solide overname

Bij overnames voorzien onze specialisten in juridische begeleiding. Van intentieverklaringen en geheimhoudingsovereenkomsten tot due diligence onderzoek en financieringsovereenkomsten. Het belang van een solide juridische basis wordt benadrukt. Voor groeistrategieën, inclusief marktexpansie en bedrijfsovernames, helpt onze specialist bij het beheer van investeerders en geldverstrekkers. Een goed besturingsmodel en managementovereenkomsten zijn van cruciaal belang, zowel voor het heden als de toekomst.

Een breed, vertrouwd netwerk

Daarnaast beschikken wij als advocatenkantoor in ondernemingsrecht over een uitgebreid netwerk en werken wij ook samen met andere specialisten, zoals experts op het gebied van waardering, corporate finance en belastingen, om de beste oplossing te bieden. Ook internationale kwesties worden behandeld, waarbij wij juridische werkzaamheden verricht voor niet-Nederlandse bedrijven. In zowel voorspoed als tegenspoed, inclusief herstructurering en recovery, bieden onze specialisten vertrouwelijke en deskundige begeleiding. De focus ligt op zorgvuldige voorbereiding en verdediging voor alle betrokken partijen.

Neem voor verdere informatie contact op met Jurgen van Asten. Wij bieden u vertrouwelijk en vrijblijvend advies.

Laatste blogs gerelateerd aan ondernemingsrecht

Wetsvoorstel arbeidsrelaties

Werknemer of zzp’er? Het is echt niet ingewikkeld!

In deze blog bespreken we het nieuwe wetsvoorstel ‘Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’, belangrijk voor werkgevers. Dit voorstel biedt duidelijkheid over wanneer een arbeidsrelatie als dienstverband gezien wordt, vooral relevant in de gig-economie met veel zzp’ers. Werkgevers moeten nu strenger zijn bij het definiëren van arbeidsrelaties met zzp’ers, inclusief het aanpassen van contracten en evalueren van huidige relaties. De nieuwe wet vraagt meer verantwoordelijkheid van werkgevers.

No re-export to Russia Clausule

De “No re-export to Russia Clausule” in contracten: Een must voor uw organisatie!

Vanaf 20 maart 2024 is het voor EU-bedrijven verplicht om in bepaalde contracten een “No re-export to Russia Clausule” op te nemen. Deze maatregel maakt deel uit van de EU-sancties tegen Rusland en is bedoeld om de omzeiling van deze sancties tegen te gaan. Indien exporteurs zich niet houden aan de eisen omtrent het opnemen van de No-Russia Clausule, kan dit tot gevolg hebben dat er boetes worden opgelegd of in sommige gevallen zelfs sprake is van een strafbaar feit. Dit wilt u voorkomen.

faillissement bestuurdersaansprakelijkheid

Faillissement: Zo beschermt U zich tegen bestuurdersaansprakelijkheid

Na een periode van vele economische uitdagingen zoals corona, oplopende rente, gierende inflatie en blijvende personeelstekorten, is er nu helaas een periode aangebroken waarbij ook de faillissementen aan het toenemen zijn. Steeds meer grote namen die het afgelopen jaar zijn omgevallen, zoals Lightyear, VanMoof, Scotch & Soda, Big Bazar en Perry Sport. Recent is ook het nieuws gekomen dat de modeketen Le Ballon failliet is verklaard.

Zwangerschapsverlof

Hoe zit het ook alweer? Zwangerschapsverlof en uitkeringen: alles wat werkgevers moeten weten!

Zwangerschap is een bijzondere tijd in het leven, maar naast vreugde van het verwachten van een kindje, brengt het ook enkele juridische en financiële overwegingen met zich mee. Met name rondom het zwangerschapsverlof en uitkeringen. In deze blog bespreken we niet alleen de basisregelingen, maar kijken we ook naar enkele andere relevante aspecten die werkgevers moeten weten.

Bekijk onze webinars over ondernemingsrecht

Aankomende evenementen over ondernemingsrecht

Alle seminars

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen
Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!