Terug naar overzicht

Ondernemingsrecht

Een stevige basis

Wat uw business ook is, het is altijd belangrijk om uw zaken goed te regelen. Ondernemen is nooit zonder risico’s. U krijgt te maken met zaken die niet voor de hand liggen. Iedere fase van een onderneming vraagt om goede juridische basis. Een ondernemingsrecht advocaat maakt hierin het verschil. Samen met u kijken we scherp naar de risico’s, de mogelijkheden en vervolgens naar een ondernemingsstructuur die toekomstproof is.

Ook de verhouding met investeerders, goede aandeelhoudersovereenkomsten en een goede governance zijn dan een vereiste. Samen bepalen we de beste oplossing.

Een goed contract

Bij verantwoord ondernemen horen vanzelfsprekend goede contracten. Die bepalen immers de zakelijke voorwaarden. Deze dienen te worden afgestemd op uw specifieke business of product, maar bijvoorbeeld ook op het soort klanten, de lokale markt en regelgeving. Of het nu gaat om goederen of diensten, bedrijven of particulieren. In binnen- of buitenland. In goede leveringsvoorwaarden is uw aansprakelijkheid verantwoord beperkt en zijn uw vorderingen zo sterk mogelijk ingericht.

Risico’s zijn OK, zolang ze niet onnodig zijn. En dat deel van uw business beheersen wij als ondernemingsrecht advocaat als geen ander: een goed contract betekent rust en geld.

En dat geldt niet alleen voor gespecialiseerde maatwerk-contracten, maar ook voor de basiscontracten: van personeel tot leverancier en van klant tot financier.

Een solide overname

U gaat uw onderneming verkopen of bent van plan zelf te kopen. Een bijzondere tijd waarin goede juridische bijstand van groot belang is. Wij begeleiden u als ondernemingsrecht advocaat gedurende het hele proces. Vanaf het vastleggen van een intentieverklaring (LOI) of geheimhoudingsovereenkomst (NDA) tot het due diligence onderzoek (op juridisch, fiscaal, financieel en operationeel vlak). Ook staan wij u bij voor investment agreements, bankgaranties en achtergestelde leningen. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Leg uw zaken daarom goed vast.

Smart groeien

Er zijn veel manieren om te groeien. Een nieuwe markt creëren. De grootste speler worden. Online en offline. Dat kan op eigen kracht, door overnames of een slimme combinaties daarvan.

Dan komen investeerders en geldverstrekkers in beeld. Een goede financiering is een kunst. De belangen zijn vaak groot, de krachten complex en de onvoorspelbaarheid is onrustmakend. Dan is uw eigen specialist als een rots in de branding. We kennen het klappen van de zweep, weten wanneer het scherp wordt en kunnen voor u het hoofd koel houden.

Ook hier is een goed besturingsmodel elementair. De governance dient goed ingeregeld te worden, maar ook de managementovereenkomsten dienen daar bij te passen. Niet alleen voor nu, maar ook in de toekomst bij een eventuele volgende stap. Wij denken als ondernemingsrecht advocaat met u mee.

Een breed netwerk

Vaak gaat het niet alleen om juridische vragen. Ook fiscale en andere factoren spelen een grote rol. In tegenstelling tot veel specialisten zijn wij gewend om samen te werken met derden. Op welk gebied dan ook.

Wij kunnen andere specialisten inschakelen waar nodig. Of het nu gaat om waardering, corporate finance of tax. Op deze manier kunnen wij als ondernemingsrecht advocaat net een stap verder gaan om voor u de beste oplossing te vinden. U onderneemt. Wij denken.

Een internationale basis

Ieder land kent zijn eigen regels. En cultuur. Voor veel niet-Nederlandse bedrijven of lokale vestigingen verzorgen wij de Nederlandse Legal werkzaamheden. Variërend van ‘legal housekeeping’ tot de complete contracten-stroom en compliance.

In voor- en tegenspoed

Soms is een grondige herstructurering nodig. Of dat nu door komt door gewijzigd beleid, tegenvallende resultaten of een corporate beslissing: hard ingrijpen kan nodig zijn. Recovery is een vak apart.

Welke mogelijkheden zijn er? Hoe is de bestuurdersaansprakelijkheid geregeld? Welke doorlopende verplichtingen zijn er?  Maar ook, hoe gaat u om met kritische financiers, wie dient u wel of niet informeren, kunt u een regeling afdwingen met de WHOA?

De vertrouwelijkheid en geheimhouding strekken heel ver bij ons, en niet alleen omdat de advocatenwet dat voorschrijft. Het vloeit ook voort uit onze overtuiging dat ieder bedrijf en stakeholder de kans moet hebben zich zorgvuldig voor te bereiden en te verweren.

En, dat geldt niet enkel als u diegene bent die moet ingrijpen, maar ook als het gaat om uw debiteur of businesspartner die in zwaar weer terecht is gekomen. Onze specialisten kennen ook die zijde van de medaille.

Bel of app vertrouwelijk en vrijblijvend met Jurgen van Asten.

Laatste blogs gerelateerd aan ondernemingsrecht

persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens tegenstander van openbaar publiceren lijst personen met bestuursverbod

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft onlangs een advies gepubliceerd waarin zij concludeert dat het openbaar maken van een lijst met personen met een bestuursverbod niet noodzakelijk en evenredig is en bovenal schadelijke gevolgen kan hebben voor de personen die op die lijst zijn gezet. Het doel van de openbare lijst van de AP is om te voorkomen dat personen met een bestuursverbod opnieuw bestuurder kunnen worden.

Bekijk onze webinars over ondernemingsrecht

Aankomende evenementen over ondernemingsrecht

Alle seminars

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen
Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!