Terug naar overzicht

Jurgen van Asten

mr. J.P. (Jurgen) van Asten

Fusie & Overname - Contracten - Ondernemingsrecht

Advocaat.
Sinds 1993 al en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, arbeidsrecht en (internationaal) contractenrecht. Heeft veel juridische kennis in huis. Scherp onderhandelaar. Wwft-specialist. Voorziet u en uw onderneming van precies het juiste advies op het juiste moment.

j.vanasten@blue-legal.nl LinkedIn

Meer over Jurgen

Opleiding

  • PALA (Postacademische Leergang Arbeidsrecht)
  • Grotius (Academie Nationaal en internationaal contracteren)

Lid van

  • VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland)
  • VAR (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda – ’s-Hertogenbosch)

Kenmerkend

  • Doortastend
  • Kritisch
  • Vooruitdenkend

Overig

  • Squashen
  • Oldtimers
  • Familie

Laatste blogs van Jurgen

Out of the Blue faillissement

OOTB: Grote klant failliet. Altijd uw geld kwijt?!

Veel bedrijven, waaronder GO Sharing en Scotch & Soda, kampen met financiële problemen en faillissementen, wat een uitdaging vormt voor hen en hun toeleveranciers, die vaak blijven zitten met onbetaalde rekeningen en juridische problemen. Een recente casestudie toont aan hoe onze specialisten in faillissementszaken effectief blijven en klanten kunnen ondersteunen.

Out of the Blue faillissement

Zelf faillissement aanvragen voor je BV: De stappen en overwegingen in tijden van financiële uitdagingen

Financiële problemen kunnen zich opstapelen en de dreiging van schuldeisers die met een faillissement zwaaien, werpt een donkere schaduw over je onderneming. Soms lijkt een faillissement toch uiteindelijk onvermijdelijk. In dat geval rijst de vraag of u het nog kunt voorkomen en zo niet, hoe u het faillissement van uw BV kunt aanvragen. In deze blog nemen we u mee met in de stappen en een aantal belangrijke overwegingen bij het aanvragen van uw eigen faillissement en ook hoe u zichzelf daarin juridisch kunt laten bijstaan.

kennis delen

Out of the Blue: waarom kennis delen?

Kennis delen. Dat doen we tijdens onze seminars en sparring sessies, maar natuurlijk in onze blogs en in-house presentaties bij klanten. En vaak krijgen we dan die vraag. Ook van con-collega’s. “Waarom doen jullie dat?” en “Dat kost toch omzet?’.
De reden is eenvoudig: het is altijd ons uitgangspunt dat we met onze klanten samenwerken. En samenwerken gaat makkelijker als iedereen zoveel mogelijk dezelfde taal spreekt.

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!