Terug naar overzicht

Jurgen van Asten

mr. J.P. (Jurgen) van Asten

Fusie & Overname - Contracten - Ondernemingsrecht

Advocaat.
Sinds 1993 al en gespecialiseerd in het ondernemingsrecht, arbeidsrecht en (internationaal) contractenrecht. Heeft veel juridische kennis in huis. Scherp onderhandelaar. Wwft-specialist. Voorziet u en uw onderneming van precies het juiste advies op het juiste moment.

j.vanasten@blue-legal.nl LinkedIn

Meer over Jurgen

Opleiding

  • PALA (Postacademische Leergang Arbeidsrecht)
  • Grotius (Academie Nationaal en internationaal contracteren)

Lid van

  • VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland)
  • VAR (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda – ’s-Hertogenbosch)

Kenmerkend

  • Doortastend
  • Kritisch
  • Vooruitdenkend

Overig

  • Squashen
  • Oldtimers
  • Familie

Laatste blogs van Jurgen

WHOA hoop voor bedrijven in financiële nood

WHOA: Vloek of zegen?

De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) is op 1 januari 2021 in werking getreden. Deze wet biedt bedrijven de mogelijkheid om schulden te herstructureren. Dit door middel van een bindend akkoord voor alle schuldeisers en aandeelhouders. Voorheen was het voor ondernemingen moeilijk om buiten faillissement of surseance van betaling schulden te saneren. Zelfs één tegenstribbelende crediteur kon een herstructurering in de weg staan. Het via kort geding overhalen van dergelijke crediteuren bood ook geen enkele garantie van succes. Om het reorganisatievermogen van bedrijven te vergroten is de WHOA ingevoerd.

Out of the Blue faillissement

OOTB: Grote klant failliet. Altijd uw geld kwijt?!

Veel bedrijven, waaronder GO Sharing en Scotch & Soda, kampen met financiële problemen en faillissementen, wat een uitdaging vormt voor hen en hun toeleveranciers, die vaak blijven zitten met onbetaalde rekeningen en juridische problemen. Een recente casestudie toont aan hoe onze specialisten in faillissementszaken effectief blijven en klanten kunnen ondersteunen.

Out of the Blue faillissement

Zelf faillissement aanvragen voor je BV: De stappen en overwegingen in tijden van financiële uitdagingen (2/3)

Financiële problemen kunnen zich opstapelen en de dreiging van schuldeisers die met een faillissement zwaaien, werpt een donkere schaduw over je onderneming. Soms lijkt een faillissement toch uiteindelijk onvermijdelijk. In dat geval rijst de vraag of u het nog kunt voorkomen en zo niet, hoe u het faillissement van uw BV kunt aanvragen. In deze blog nemen we u mee met in de stappen en een aantal belangrijke overwegingen bij het aanvragen van uw eigen faillissement en ook hoe u zichzelf daarin juridisch kunt laten bijstaan.

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!