De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft onlangs een advies gepubliceerd waarin zij concludeert dat het openbaar maken van een lijst met personen met een bestuursverbod niet noodzakelijk en evenredig is en bovenal schadelijke gevolgen kan hebben voor de personen die op die lijst zijn gezet. Het doel van de openbare lijst van de AP is om te voorkomen dat personen met een bestuursverbod opnieuw bestuurder kunnen worden.
Out of the Blue: Blue Service, altijd de zekerheid van uw eigen Legal Counsel – Update 2023
Al uw juridische vragen stellen binnen een gespecialiseerd team van bedrijfsjuristen. Voor een vaste lage prijs. Dát is de Blue Service. Ervaar ook dat zorgeloze gevoel van uw eigen Legal Counsel en meer.
2- Due Dilligence personeel: het onderzoek
Bij een overname is het altijd essentieel voor de koper om te onderzoeken hoe het ervoor staat. Dit doet u door een middel van een due dilligence onderzoek. Babet vertelt u in dit blog precies hoe het zit met personeel in een due dilligence onderzoek.
De Sanctiewetgeving: wat betekent het voor u?
Sinds kort zijn er door de Oekraïnecrisis sancties ingesteld tegen Rusland. Maar wat houdt de sanctiewetgeving in? Wat zijn de gevolgen als u deze sancties niet volgt? Hoe voorkomt u dit? Lees het in dit blog van specialist ondernemingsrecht Sirin.
Overnames in 2022: grote belangstelling voor software en tech.
Recent zagen we veel overnames binnen software & tech. De oorzaak en de juridische gevolgen hiervan deelt onze specialist M&A Pricilla Sadhoe met u in dit artikel.
De bestuurder en de overname, deel 1.
Bij overnames is het voor de koper van belang te weten uit wie het management bestaat. In deze blogserie vertellen wij u alles over de statutair directeur / manager en de titulair directeur / manager. Ook de daarbij behorende managementovereenkomsten zullen worden besproken.
Internationaal Contracteren en de Rechtskeuze.
Partijen hebben bij het aangaan van contracten een zekere contractsvrijheid. Als partijen in verschillende landen gevestigd zijn, kunnen zij zelf beslissen welk recht van toepassing is op het contract. Dit noemen we de rechtskeuze. Bedrijven die regelmatig internationaal contracteren weten dat de onderhandeling over de rechtskeuze soms lastig kan zijn. In dit blog over internationaal contracteren en de bijbehorende rechtskeuze, vertelt specialist ondernemings- en contractenrecht Sirin al Moubarak u er alles over.
Pensioen bij overnames: de relevantie van het boekenonderzoek.
Ondanks dat het wel belangrijk is, staat pensioen bij fusies en overnames pensioen niet altijd bovenaan. Lees er meer over in dit artikel.
Het boetebeding in een overname overeenkomst.
Het boetebeding wordt in overname overeenkomsten veel gebruikt, maar is niet persé vriendelijk. Waarom het dan toch zo graag opgenomen wordt in de overname overeenkomst? Daar vertelt onze specialist Pricilla Sadhoe u alles over in dit artikel.
Kun je aansprakelijkheid uitsluiten in de algemene voorwaarden?
Aansprakelijkheid kan leiden tot hoge schadeclaims. Daar zit je als ondernemer niet op te wachten.…