Terug naar profiel

Blog: Jurgen van Asten

Wat zijn de voordelen van een raamcontract? - Blue Legal

Wat zijn de voordelen van een raamcontract?

Wanneer uw onderneming met enige regelmaat producten uit dezelfde productgroep of van dezelfde leverancier inkoopt, kan het interessant zijn om de inkoopbehoeften samen te voegen. Het is namelijk bepaald niet efficiënt om tientallen keren per jaar dezelfde of vergelijkbare orders aan één en dezelfde leverancier te sturen. Die praktijk stroomlijnen kan via een afroepcontract of via een raamcontract. Het verschil tussen deze twee overeenkomsten zit hem in de flexibiliteit van de orders.

De kracht van een bierviltje?!

Bij het aangaan van een overeenkomst wordt vaak direct gedacht aan lange stukken tekst in onbegrijpelijke taal en met kleine lettertjes. Echter hoeft dit niet altijd zo te zijn. Wanneer is er sprake van een rechtsgeldige overeenkomst en wanneer bent u als onderneming of als persoon gebonden aan een overeenkomst?

persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens tegenstander van openbaar publiceren lijst personen met bestuursverbod

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft onlangs een advies gepubliceerd waarin zij concludeert dat het openbaar maken van een lijst met personen met een bestuursverbod niet noodzakelijk en evenredig is en bovenal schadelijke gevolgen kan hebben voor de personen die op die lijst zijn gezet. Het doel van de openbare lijst van de AP is om te voorkomen dat personen met een bestuursverbod opnieuw bestuurder kunnen worden.