Terug naar overzicht

Jelle Faber

mr. J. (Jelle) Faber

ICT Security Contracten Digital Compliance

Jurist.
Digitaal Mind. NIS2, DSA, DMA, ChatGPT. Adviseur Security en ICT-recht in de breedste zin van het woord. Compliance. Kent de terminologie en de mores in de branche en vertaalt dat door naar de juridische praktijk. Een goed contract is goud waard, is zijn motto. Scherpe luisteraar, die gedreven en resultaatgericht op zijn doel af gaat.

j.faber@blue-legal.nl LinkedIn

Meer over Jelle Faber

Opleiding

  • Master Bedrijfsrecht
  • Master Law & Technology

Lid van

Kenmerkend

  • Resultaatgericht
  • Pragmatisch
  • Teamspeler

Overig

  • Skiën
  • Hiking
  • Reizen

Laatste blogs van Jelle Faber

NIS2 uitdagingen en kansen

NIS2: uitdagingen en kansen voor verbeterde cyberbeveiliging in zakelijke dienstverlening

Als ondernemer staat u voor de constante uitdaging om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen terwijl u tegelijkertijd voldoet aan steeds strenger wordende regelgeving. Met de lopende veranderingen in de wetgeving en het intreden van een nieuwe richtlijn omtrent privacy, de NIS-2 richtlijn, kan het als ondernemer vaak lastig zijn om op de hoogte te blijven van de gevolgen die hieruit voortvloeien. In onderstaande blog werpen we een blik op de Network and Information Security Directive 2 (NIS2) en onderzoeken we hoe deze richtlijn zowel uitdagingen als kansen biedt voor uw sector.

NIS2 gegevensbescherming

De impact van NIS2 op gegevensbescherming en privacy van uw bedrijf

In het huidige digitale tijdperk zijn cyberdreigingen een constante zorg voor bedrijven, ook voor u. Met aanvallen die steeds geavanceerder worden, is het van cruciaal belang om de verdediging proactief te versterken. De NIS2-richtlijn biedt een kader voor bedrijven om hun cyberweerbaarheid te verhogen, met protocollen die zowel de detectie van dreigingen verbeteren als de respons op incidenten versnellen. Gegevensbescherming en privacy zijn dan ook een belangrijk aspect van de NIS2. In onderstaande blog leest u er meer over.

AI-wetgeving Europa | Risicoclassificatie AI-systemen | transparantievereisten AI Act

De eerste AI-Wetgeving in Europa: Wat u moet weten

Na intensieve onderhandelingen is er een voorlopige overeenstemming bereikt over nieuwe Europese regelgeving voor het beheersen van kunstmatige intelligentie (AI). De voorgestelde AI wetgeving, bekend als de AI Act, wordt beschouwd als een essentiële stap in het verkrijgen van meer controle over kunstmatige intelligentie. Het doel is om “fundamentele rechten, democratie, de rechtsstaat en het milieu” te beschermen tegen bepaalde toepassingen van AI. De regelgeving introduceert een systeem van risicoclassificaties voor AI-systemen, waarbij geldt: hoe hoger het risico, des te strenger de eisen die worden gesteld.

Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.