Terug naar overzicht

Jelle Faber

mr. J. (Jelle) Faber

ICT Security Contracten Digital Compliance

Jurist.
Digitaal Mind. NIS2, DSA, DMA, ChatGPT. Adviseur Security en ICT-recht in de breedste zin van het woord. Compliance. Kent de terminologie en de mores in de branche en vertaalt dat door naar de juridische praktijk. Een goed contract is goud waard, is zijn motto. Scherpe luisteraar, die gedreven en resultaatgericht op zijn doel af gaat.

j.faber@blue-legal.nl LinkedIn

Meer over Jelle Faber

Opleiding

  • Master Bedrijfsrecht
  • Master Law & Technology

Lid van

Kenmerkend

  • Resultaatgericht
  • Pragmatisch
  • Teamspeler

Overig

  • Skiën
  • Hiking
  • Reizen

Laatste blogs van Jelle Faber

NIS2 gegevensbescherming

De impact van NIS2 op gegevensbescherming en privacy van uw bedrijf

In het huidige digitale tijdperk zijn cyberdreigingen een constante zorg voor bedrijven, ook voor u. Met aanvallen die steeds geavanceerder worden, is het van cruciaal belang om de verdediging proactief te versterken. De NIS2-richtlijn biedt een kader voor bedrijven om hun cyberweerbaarheid te verhogen, met protocollen die zowel de detectie van dreigingen verbeteren als de respons op incidenten versnellen. Gegevensbescherming en privacy zijn dan ook een belangrijk aspect van de NIS2. In onderstaande blog leest u er meer over.

Wetgeving AI

De eerste wetgeving voor artificiële intelligentie (AI): de regie terug in handen

Na intensieve onderhandelingen is er een voorlopige overeenstemming bereikt over nieuwe Europese regelgeving voor het beheersen van kunstmatige intelligentie (AI). De voorgestelde AI wetgeving, bekend als de AI Act, wordt beschouwd als een essentiële stap in het verkrijgen van meer controle over kunstmatige intelligentie. Het doel is om “fundamentele rechten, democratie, de rechtsstaat en het milieu” te beschermen tegen bepaalde toepassingen van AI. De regelgeving introduceert een systeem van risicoclassificaties voor AI-systemen, waarbij geldt: hoe hoger het risico, des te strenger de eisen die worden gesteld.

NIS2 richtlijn cyberbeveiliging

De nieuwe NIS2 richtlijn: een must voor cyberbeveiliging

Binnen en tussen bedrijven worden veel (persoons)gegevens gedeeld. Dit vraagt om een zorgvuldige- én optimale beveiliging van data. Derden kunnen (onbevoegd) toegang verkrijgen tot uw data. Een toenemend gebruik van online data vereist een hoger niveau van cybersecuritybeveiliging. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor de EU en om ervoor te zorgen dat bedrijven binnen de lidstaten hiervoor hun verantwoordelijkheden nemen heeft de EU eind 2022 de NIS2 (Network and Information Security Directive) richtlijn aangenomen.

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!