Terug naar profiel

Blog: Jelle Faber

NIS2 uitdagingen en kansen

NIS2: uitdagingen en kansen voor verbeterde cyberbeveiliging in zakelijke dienstverlening

Als ondernemer staat u voor de constante uitdaging om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen terwijl u tegelijkertijd voldoet aan steeds strenger wordende regelgeving. Met de lopende veranderingen in de wetgeving en het intreden van een nieuwe richtlijn omtrent privacy, de NIS-2 richtlijn, kan het als ondernemer vaak lastig zijn om op de hoogte te blijven van de gevolgen die hieruit voortvloeien. In onderstaande blog werpen we een blik op de Network and Information Security Directive 2 (NIS2) en onderzoeken we hoe deze richtlijn zowel uitdagingen als kansen biedt voor uw sector.

NIS2 gegevensbescherming

De impact van NIS2 op gegevensbescherming en privacy van uw bedrijf

In het huidige digitale tijdperk zijn cyberdreigingen een constante zorg voor bedrijven, ook voor u. Met aanvallen die steeds geavanceerder worden, is het van cruciaal belang om de verdediging proactief te versterken. De NIS2-richtlijn biedt een kader voor bedrijven om hun cyberweerbaarheid te verhogen, met protocollen die zowel de detectie van dreigingen verbeteren als de respons op incidenten versnellen. Gegevensbescherming en privacy zijn dan ook een belangrijk aspect van de NIS2. In onderstaande blog leest u er meer over.

Wetgeving AI

De eerste wetgeving voor artificiële intelligentie (AI): de regie terug in handen

Na intensieve onderhandelingen is er een voorlopige overeenstemming bereikt over nieuwe Europese regelgeving voor het beheersen van kunstmatige intelligentie (AI). De voorgestelde AI wetgeving, bekend als de AI Act, wordt beschouwd als een essentiële stap in het verkrijgen van meer controle over kunstmatige intelligentie. Het doel is om “fundamentele rechten, democratie, de rechtsstaat en het milieu” te beschermen tegen bepaalde toepassingen van AI. De regelgeving introduceert een systeem van risicoclassificaties voor AI-systemen, waarbij geldt: hoe hoger het risico, des te strenger de eisen die worden gesteld.

NIS2 richtlijn cyberbeveiliging

De nieuwe NIS2 richtlijn: een must voor cyberbeveiliging

Binnen en tussen bedrijven worden veel (persoons)gegevens gedeeld. Dit vraagt om een zorgvuldige- én optimale beveiliging van data. Derden kunnen (onbevoegd) toegang verkrijgen tot uw data. Een toenemend gebruik van online data vereist een hoger niveau van cybersecuritybeveiliging. Dit is een belangrijk aandachtspunt voor de EU en om ervoor te zorgen dat bedrijven binnen de lidstaten hiervoor hun verantwoordelijkheden nemen heeft de EU eind 2022 de NIS2 (Network and Information Security Directive) richtlijn aangenomen.

cyberbeveiliging NIS2

Versterk uw cyberbeveiliging: praktische tips en naleving van NIS2

Ondernemers worden regelmatig geconfronteerd met het belang van een robuuste cyberbeveiligingsaanpak. In een tijdperk waarin digitale dreigingen voortdurend evolueren, is het handhaven van een hoog niveau van beveiliging essentieel om uw bedrijf te beschermen tegen potentiële aanvallen en datalekken. Met de opkomst van NIS2 (Network and Information Security Directive) wordt het versterken van uw cyberbeveiligingsaanpak nog urgenter dan ooit tevoren.

risicobeheer NIS2

Navigeren door NIS2: essentiële strategieën voor cyberbeveiliging en bedrijfscontinuïteit

In de razendsnelle digitale wereld van vandaag krijgen bedrijven te maken met een overvloed aan mogelijkheden en uitdagingen. Een van de grootste uitdagingen waarmee ondernemers worden geconfronteerd, is het beheren van cyberbeveiligingrisico’s en het waarborgen van de continuïteit van het bedrijf. Met de ingang van de NIS2 richtlijn (Network and Information Security Directive 2) worden deze uitdagingen nog urgenter. In onderstaande blog leest u hoe u kunt voldoen aan de NIS2 richtlijn. Ontdek best practices voor risicobeheer, bedrijfscontinuïteit en samenwerking.

NIS2

Digitale veiligheid: de NIS2 geldt ook voor u!

De digitale infrastructuur is de ruggengraat van de moderne economie. Met de toenemende cyberdreigingen is het essentieel voor bedrijven om hun netwerk- en informatiesystemen te beveiligen. Hier komt de NIS2-richtlijn om de hoek kijken, een belangrijke EU-wetgeving die zich richt op het verhogen van de cyberbeveiliging binnen de EU.

Toekomst NIS2

Dé toekomst van cyberbeveiliging: De NIS2-richtlijn

De NIS2-richtlijn markeert een belangrijk keerpunt in de wijze waarop bedrijven hun cyberbeveiliging beheren. Nu technologieën en cyberdreigingen veranderen, speelt NIS2 een cruciale rol in de toekomst van uw organisatie. In deze blog verkennen we de mogelijke toekomstige ontwikkelingen die NIS2 zou kunnen vormgeven en wat dit betekent voor bedrijven.

Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.