Terug naar profiel

Blog: Mariëtte Corbeij-Beukers

persoonsgegevens

Autoriteit Persoonsgegevens tegenstander van openbaar publiceren lijst personen met bestuursverbod

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft onlangs een advies gepubliceerd waarin zij concludeert dat het openbaar maken van een lijst met personen met een bestuursverbod niet noodzakelijk en evenredig is en bovenal schadelijke gevolgen kan hebben voor de personen die op die lijst zijn gezet. Het doel van de openbare lijst van de AP is om te voorkomen dat personen met een bestuursverbod opnieuw bestuurder kunnen worden.

Betalingstermijn grote ondernemingen verkort

De betalingstermijn die grote ondernemingen in acht moeten nemen tegenover het MKB is verkort van 60 naar 30 dagen. Deze wetswijziging zorgt er voor dat grote ondernemingen in hun handelsrelatie met het MKB een betaaltermijn van ten hoogste 30 dagen kunnen afspreken. Lees er hier meer over.

Out of the Blue: Compliance, lastig en saai?!

Compliance, veel mensen zien het als een lastig en saai onderwerp. Wat als wij u nou het tegenovergestelde gaan vertellen?! Het belooft een jaar te worden waar compliance steeds meer en meer voorbij zal gaan komen. Wij vertellen u er meer over.

Bedrijfsjurist gezocht | Juridische contracten opzeggen | jurist in bedrijf | bedrijfsadvocaat | In house jurist | Detachering jurist |- Blue Legal

Verboden afspraken in de markt

Contractsvrijheid is een belangrijk rechtsbeginsel in Nederland. Die vrijheid is echter niet ongelimiteerd en zijn er ook bepaalde afspraken verboden. In deze blog zullen wij ingaan op de verboden afspraken in de markt. Het gaat hierbij om afspraken die de concurrentie (potentieel) kunnen beperken.

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!