Hetzelfde geldt voor de inrichting van de financiële kant van uw reorganisatie. Hoe groot is jouw eigen vermogen nu echt? Heb je problemen met of door de opstelling van jouw huisbankier, wil je middelen vrijmaken voor groei of een grote investering?
Het kan allemaal leiden tot de conclusie dat de financiële structuur anders ingericht moet worden. Daar wordt altijd kritisch naar gekeken door banken. Maar ook andere zekerheidshouders zoals pand- en hypotheekhouders en bijvoorbeeld leveranciers. Ook de fiscus is erg alert op de juiste vastlegging en afrekening. Ook als het gaat om debiteuren in financiële moeilijkheden en WHOA-vraagstukken weten wij hoe het werkt.
De specialisten in het team ondernemingsrecht weten waar alert op te zijn en wat gebruikelijk is. Maar ook wat mogelijk is en wij weten natuurlijk ook hoe scherp te onderhandelen. Jurgen van Asten is het eerste aanspreekpunt voor jou.
Ook als je onverhoopt snel en hard moet ingrijpen in jouw eigen bedrijf, kun je rekenen op onze specialisten. We houden altijd tijd vrij voor ad-hoc situaties en hebben een groot netwerk van specialisten en partijen die we op korte termijn kunnen inschakelen. Vaak is er veel meer mogelijk, zowel juridisch als praktisch, dan je misschien denkt.
Denk niet alleen aan de toepassing van de WHOA, maar ook aan oplossingen zoals gedeeltelijke verkoop, sanering, tijdelijke kredieten, verkoop, verhangingen. Daarnaast bieden we ondersteuning bij faillissement, doorstarten en onderhandelingen met een curator of bewindvoerder.
Wij zien veel branches, bedrijven en uiteenlopende situaties en oorzaken. Dat maakt dat we precies weten wat gebruikelijk is, waar de rek zit én vooral waar de risico’s liggen. Dat is kennis waar jij jouw voordeel mee kunt doen.
Neem contact op met Jurgen van Asten of Jan Gerrit Kroon, zij draaien beide al heel lang mee in het vak. En hebben als advocaat én ondernemer al 2 grote crisissen meegemaakt, zij zijn als geen ander getraind en ervaren om out-of-the-box te denken.