Terug naar overzicht

Advocaat voor uw bedrijf

Een stevige basis met een advocaat voor uw bedrijf

Ongeacht uw bedrijf, het is altijd van cruciaal belang om uw zaken goed te organiseren. Ondernemen brengt altijd risico’s met zich mee en u wordt geconfronteerd met uitdagingen die niet voor de hand liggen. Elke fase van een onderneming vereist een sterke juridische basis. Hier komt een advocaat voor uw bedrijf in het spel om het verschil te maken. Samen met u analyseren we als advocaat voor bedrijven nauwgezet de risico’s, mogelijkheden en creëren we een ondernemingsstructuur die bestendig is voor de toekomst.

Naast investeerders, zijn ook goede aandeelhoudersovereenkomsten en degelijk bestuur van essentieel belang. Gezamenlijk bepalen we de optimale oplossingen.

Een goed contract

Bij verantwoord ondernemen zijn degelijke contracten vanzelfsprekend essentieel. Deze contracten bepalen immers de zakelijke voorwaarden en moeten perfect aansluiten bij uw specifieke bedrijf of product, evenals bij het type klanten, de lokale markt en de geldende regelgeving – of het nu gaat om goederen of diensten, bedrijven of particulieren, in binnen- of buitenland. Met goede leveringsvoorwaarden wordt uw aansprakelijkheid verantwoord beperkt en worden uw vorderingen optimaal beschermd.

Hoewel risico’s aanvaardbaar zijn, streven we ernaar onnodige risico’s te vermijden. Als advocaat voor uw bedrijf beheersen we dit aspect als geen ander: een goed contract brengt gemoedsrust en financiële zekerheid met zich mee.

En dit geldt niet alleen voor gespecialiseerde op maat gemaakte contracten, maar ook voor de basiscontracten, variërend van personeelscontracten tot leveranciers- en klantovereenkomsten, en financieringscontracten.

Een solide overname

Bent u van plan om uw onderneming te verkopen of juist om zelf een bedrijf te kopen? Het is een bijzondere tijd waarin hoogwaardige juridische ondersteuning van overname advocaten van groot belang is. Als advocaat voor uw bedrijf begeleiden wij u gedurende het hele proces. Vanaf het opstellen van een intentieverklaring (LOI) of geheimhoudingsovereenkomst (NDA), tot het uitvoeren van het due diligence onderzoek (op juridisch, fiscaal, financieel en operationeel vlak). Bovendien staan we u bij in kwesties betreffende investment agreements, bankgaranties en achtergestelde leningen.

Voorkomen is altijd beter dan genezen, daarom is het van groot belang om uw zaken goed vast te leggen. Wij zijn er als advocaat voor bedrijven om u te helpen dit proces soepel te laten verlopen en uw belangen te waarborgen.

Smart groeien

Er zijn talloze manieren om te groeien als bedrijf: het betreden van een nieuwe markt, uitgroeien tot de grootste speler zowel online als offline, en dit kan worden bereikt op eigen kracht, door middel van bedrijfsovernames, of slimme combinaties van beide.

Op dit punt komen investeerders en geldverstrekkers in beeld. Een solide financieringsstrategie is een kunst op zich. De belangen zijn vaak aanzienlijk, de krachten complex, en de onvoorspelbaarheid kan voor onrust zorgen. Op zo’n moment is uw eigen specialist als een betrouwbare steun in de rug. Wij kennen als advocaat voor uw bedrijf de klappen van de zweep, weten wanneer het erop aankomt en kunnen uw hoofd koel houden.

Een goed besturingsmodel is hier eveneens essentieel. De governance moet goed worden ingericht en managementovereenkomsten moeten hier naadloos op aansluiten. Dit geldt niet alleen voor het heden, maar ook met het oog op de toekomst, voor het geval van mogelijke volgende stappen. Als advocaat voor bedrijven denken we graag met u mee.

Een breed netwerk

Vaak spelen niet alleen juridische, maar ook fiscale en andere factoren een cruciale rol. In tegenstelling tot veel andere specialisten zijn wij als advocaat voor uw bedrijf gewend om nauw samen te werken met derden, ongeacht het vakgebied.

Indien nodig kunnen we andere experts inschakelen, zoals waarderingsspecialisten, corporate finance adviseurs, of fiscale deskundigen. Op deze manier kunnen we als ondernemingsrecht advocaat een stap verder gaan om voor u de meest optimale oplossing te vinden. Terwijl u onderneemt, denken wij als advocaat voor bedrijven met u mee.

Een internationale basis

Elk land heeft zijn eigen regels en cultuur. Voor veel niet-Nederlandse bedrijven of lokale vestigingen verzorgen wij de Nederlandse juridische werkzaamheden als advocaat voor een bedrijf. Dit varieert van ‘legal housekeeping’ tot het afhandelen van complete contractstromen en compliance-zaken.

Een advocaat voor bedrijven: in voor- en tegenspoed

Soms is een grondige herstructurering onvermijdelijk. Of het nu komt door gewijzigd beleid, teleurstellende resultaten, of een corporate besluit – hard ingrijpen kan nodig zijn. Herstel is een specialistisch vak.

Welke mogelijkheden zijn er? Hoe zit het met bestuurdersaansprakelijkheid? Wat zijn de doorlopende verplichtingen? En hoe gaat u om met kritische financiers? Welke partijen moet u wel of niet informeren? Is het mogelijk om een regeling af te dwingen via de WHOA?

Bij ons als advocaat voor uw bedrijf staat vertrouwelijkheid en geheimhouding hoog in het vaandel, niet alleen omdat de advocatenwet dit voorschrijft, maar ook omdat we geloven dat ieder bedrijf en elke belanghebbende de kans moet krijgen om zich zorgvuldig voor te bereiden en zich te verweren.

Deze overtuiging geldt niet alleen wanneer u degene bent die moet ingrijpen, maar ook als het gaat om uw debiteur of businesspartner die in zwaar weer verkeert. Onze specialisten zijn vertrouwd met beide kanten van de medaille als advocaat voor bedrijven.

Neem vertrouwelijk en vrijblijvend contact op met Jurgen van Asten, bel of app ons vandaag nog.

Laatste blogs gerelateerd aan ondernemingsrecht

Wetsvoorstel arbeidsrelaties

Werknemer of zzp’er? Het is echt niet ingewikkeld!

In deze blog bespreken we het nieuwe wetsvoorstel ‘Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’, belangrijk voor werkgevers. Dit voorstel biedt duidelijkheid over wanneer een arbeidsrelatie als dienstverband gezien wordt, vooral relevant in de gig-economie met veel zzp’ers. Werkgevers moeten nu strenger zijn bij het definiëren van arbeidsrelaties met zzp’ers, inclusief het aanpassen van contracten en evalueren van huidige relaties. De nieuwe wet vraagt meer verantwoordelijkheid van werkgevers.

Krachtige mediation

Out of the Blue: Dit zijn de voordelen van mediation bij Blue Legal

In de wereld van het ondernemen zijn conflicten soms onvermijdelijk. Als scherpe advocaten en eerlijke juristen weten wij als geen ander wat de impact daarvan kan zijn. We hebben in Nederland een heel goed rechtsysteem, maar dat kost vaak veel tijd, en ook geld. Mediation kan vaak een passende oplossing bieden. Juist ook in een zakelijke context.
Helaas staat mediation niet bij iedereen even hoog aangeschreven. Wij laten u het tegendeel zien!

DPIA cameratoezicht

DPIA en cameratoezicht: Balanceren tussen veiligheid en privacy

Technologie speelt een cruciale rol in het verbeteren van zowel online als fysieke veiligheid, waarbij cameratoezicht een veelgebruikte methode is voor het bewaken van openbare en particuliere ruimten. Ondanks de voordelen kan cameratoezicht de privacy van individuen schenden. Om privacy en gegevensbescherming te waarborgen, is een Data Protection Impact Assessment (DPIA) essentieel, vooral omdat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) het verplicht stelt voor cameratoezicht. In deze blog belichten we de belangrijkheid en de vereisten van een DPIA in de context van cameratoezicht.

WHOA hoop voor bedrijven in financiële nood

WHOA: Nieuwe hoop voor bedrijven in financiële nood

De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) is op 1 januari 2021 in werking getreden. Deze wet biedt bedrijven de mogelijkheid om schulden te herstructureren. Dit door middel van een bindend akkoord voor alle schuldeisers en aandeelhouders. Voorheen was het voor ondernemingen moeilijk om buiten faillissement of surseance van betaling schulden te saneren. Zelfs één tegenstribbelende crediteur kon een herstructurering in de weg staan. Het via kort geding overhalen van dergelijke crediteuren bood ook geen enkele garantie van succes. Om het reorganisatievermogen van bedrijven te vergroten is de WHOA ingevoerd.

Bekijk onze webinars over ondernemingsrecht

Aankomende evenementen over ondernemingsrecht

Alle seminars

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen
Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!