Terug naar overzicht

Blue Vertrouwenspersoon: versterk de sociale veiligheid binnen uw organisatie met onze ondersteuning.

Werkgevers opgelet: per 1 januari 2024 is een nieuwe wet van kracht, gericht op het versterken van sociale veiligheid binnen de werkomgeving. Deze wet, die bedrijven met meer dan 10 werknemers verplicht stelt tot het aanstellen van een vertrouwenspersoon, wil de mogelijkheid bieden aan elke werknemer om vertrouwelijk om te gaan met ongewenste situaties op de werkvloer.

De noodzaak van de wet

Deze wetgeving is noodzakelijk gebleken vanwege de grote behoefte aan professionele vertrouwenspersonen. er zijn aanzienlijke verschillen in hun functieomschrijving, professionaliteit en effectiviteit. bovendien zijn interne vertrouwenspersonen zonder wettelijke bescherming kwetsbaar voor druk vanuit het management.

Onze oplossing

Wij bieden de mogelijkheid om de rol van vertrouwenspersoon professioneel door onze specialisten te laten uitvoeren. wij zorgen voor de benodigde documenten, communicatie en rapportages. zo voldoet u niet alleen aan de regels, maar geeft u ook een positief signaal aan uw medewerkers. ook kunnen wij de communicatie met de ondernemingsraad verzorgen.

Verplichtingen voor u als werkgever

Werkgevers met meer dan 10 werknemers zijn verplicht een interne of externe vertrouwenspersoon aan te stellen. deze persoon ondersteunt, adviseert en verwijst werknemers indien nodig door naar gespecialiseerde hulp. de vertrouwenspersoon identificeert problemen in het beleid en geeft hierover advies aan de werkgever, ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

Rol van de ondernemingsraad en personeelsvertegenwoordiging

Het advies van de vertrouwenspersoon is niet vrijblijvend. werkgevers moeten ‘adequaat en tijdig’ reageren op dit advies en eventuele afwijkingen verantwoorden. de vertrouwenspersoon rapporteert jaarlijks zijn bevindingen aan de betrokken partijen. de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging heeft instemmingsrecht bij de aanstelling van de vertrouwenspersoon.

Deskundigheid en bescherming van de vertrouwenspersoon

De wet stelt geen expliciete opleidingseisen voor de vertrouwenspersoon, maar de werkgever moet bewijzen dat de vertrouwenspersoon over de vereiste deskundigheid en ervaring beschikt. ook moeten vertrouwelijkheid en bescherming tegen ontslag worden gegarandeerd.

Aan de slag!

Voor werkgevers betekent dit een verhoogde verantwoordelijkheid en de noodzaak om concrete maatregelen te implementeren om aan de wettelijke vereisten te voldoen.

Wij kunnen deze rol als onafhankelijke partij professioneel invullen. wij doen dit al voor veel organisaties als uitbreiding van onze legal service. we vertellen u er graag meer over!

Neem contact op

Interesse in onze dienstverlening of meer informatie nodig? neem contact met ons op en ontdek hoe wij uw organisatie kunnen ondersteunen bij het naleven van deze nieuwe wetgeving. Voel u ook vrij persoonlijk contact op te nemen met onze specialist Chantal Ruis.

 

Zie hier de klachtenregeling externe vertrouwenspersoon.

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen