TERUG NAAR OVERZICHT

Blue Privacy

Data is het nieuwe goud.

Ook uw data! En dat dient dus goed beschermd te worden. Mede daarom is de GDPR c.q. de AVG ingevoerd. Maar ook criminelen hebben de waarde van data en persoonsgegevens ontdekt. Cybercrime rukt meer en meer op, phishing, spoofing, ceo-fraud en ransomware situaties komen steeds vaker voor. Net als datalekken. Bij kleine, maar ook grote organisaties. Wij zorgen er als advocaat privacyrecht voor, waar nodig met andere specialisten, dat het bij u goed geregeld is. En opgelost wordt.

Door onze 20-jarige ervaring weten wij als advocaat privacyrecht hoe u uw data exact commercieel kunt inzetten en wat daarbij de aandachtspunten zijn. Dat geldt ook voor bijzondere toepassingen in bijvoorbeeld de zorg of het onderwijs.

Datalekken

Een datalek vormt niet in elk geval grond voor paniek, maar u moet wel gelijk in actie komen om boetes voor datalekken te ondervangen. De AVG, die belangrijke privacy wetgeving bevat, verwacht namelijk nogal wat van u bij een datalek melden. Blue Legal ziet datalekken in de praktijk vaker voorkomen dan veel mensen denken. Men combineert een datalek veelvuldig met gegevens ‘die op straat zijn gekomen’. Wij kunnen u als advocaat privacyrecht alles vertellen over datalekken en een datalekregister. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Compliance

De regelgeving lijkt complex, maar is dat met onze oplossingen niet. Onze ICT & Privacy specialisten werken al vele jaren met de regelgeving en kunnen u altijd ondersteunen om compliant te worden én te blijven. Dit doen we door privacy en beveiliging een integraal onderdeel van uw organisatie te maken en daardoor kwaliteit, vertrouwen en daarmee waarde toe te voegen

Wij hebben als advocaat privacyrecht voor veel branches standaard oplossingen ontwikkeld. Met een concreet stappenplan, een grondige inventarisatie, goed beleid en register en natuurlijk ook een training maken wij uw organisatie AVG-proof. En dat tegen een vaste prijs.

DPIA (Data Protection Impact Assessment) op maat

Onze privacy specialisten hebben met hun kennis en ervaringen een DPIA (Data Protection Impact Assessment) model ontwikkelt waardoor zij efficiënt te werk kunnen gaan. Wij zijn ons er namelijk van bewust dat het lastig is om te bepalen wie er binnen uw organisatie een DPIA uitvoert. En dan ook nog te bedenken hoe u een DPIA uitvoert…
Bij ons DPIA-model brengen onze specialisten alle risico’s in kaart, om ze vervolgens te verkleinen. Zij nemen hierbij alles voor u uit handen en voeren een DPIA uit zodat uw organisatie met betrekking tot gegevensverwerking en het proces geen vertraging op zal lopen en u snel weer verder kunt. Dat zorgeloze gevoel is wat iedereen wil! Met korte lijnen bespreken wij de opties samen met u door en zetten alles voor u op papier.

Blue Privacy

Privacy speelt op allerlei rechtsgebieden een rol. Denk hierbij aan privacy op de werkvloer, privacy bij M&A trajecten en het vastleggen van afspraken over privacy in contracten. Kortom, privacy is dan ook integraal onderdeel van uw bedrijfsvoering.

Met Privacy Service van Blue Legal heeft u uw eigen Privacy Officer, Privacy jurist of FG! En wat voor één: niet alleen iemand die uw organisatie kent, maar ook een advocaat privacyrecht die uw privacy beleid en register up-to-date kan houden en verwerkersovereenkomsten kan beoordelen. En die bovendien ook toegang heeft tot onze bibliotheek van modellen, verklaringen en best practises. Dit kan allemaal op locatie of online. Kortom, u bent altijd AVG-compliant en dat geeft u én uw klanten zekerheid voor een vaste prijs per maand. We lichten dit graag hieronder verder toe.

Voordelen

  • Onze Privacy Specialisten zijn vakkundig, ervaren en pragmatisch;
  • Veelzijdig: uw Privacy Specialist is naast expert op het gebied van privacy, ook een ervaren jurist/advocaat privacyrecht;
  • De Privacy Specialist kan worden ingezet als troubleshooter en sparringpartner voor de interne organisatie. Hierdoor heeft u altijd snel de juiste kennis binnen uw bedrijf en krijgt u praktisch advies op afstand;
  • Actuele expertise op zowel operationeel als strategisch niveau;
  • Maandelijks/wekelijks kan u op basis van een flexibel in te vullen aantal uren gebruik maken van de in-house Privacy Officer of FG;
  • Kortom, met de Privacy Service van Blue Legal wordt u volledig ontzorgd.

Privacy Officer (op afstand of in-house)

De werkzaamheden van een Privacy Officer betreffen onder meer:

– Informeren, adviseren en ondersteunen van het MT over AVG-wetgeving;
– Opstellen en verifiëren van AVG-templates: verwerkersovereenkomsten, datalek-model en DPIA-model;
– Controleren en bijhouden van het Privacy Beleid, verwerkingsregister, verwerkersovereenkomsten en/of DPIA;
– Begeleiden bij het opstellen en de uitvoering van DPIA en verwerkersovereenkomsten;
– Ondersteunen bij beantwoording van vragen van betrokkenen over privacy;
– Beantwoorden van vragen over privacy, zowel intern als extern;
– Creëren van privacy awareness bij medewerkers bijvoorbeeld door korte trainingen;
– Coördinatie en ondersteuning in het geval van datalekken.

Financieel
– x aantal uur per week op een vaste ochtend of middag;
– Tarief op basis van detachering;
– Facturatie vindt plaats op maandbasis;
– Voor eventuele ad-hocwerkzaamheden buiten het reguliere aantal uren per week volgt een aparte opdrachtbevestiging.

Functionaris Gegevensbescherming

De werkzaamheden die de FG onder meer kan uitvoeren zijn:

– Verantwoordelijk voor toezicht op AVG-compliance;
– Advies bij het opstellen van Data Protection Impact Assessments;
– Reviewen van en toezicht houden op privacy documenten:
* Privacy beleid;
* Verwerkersovereenkomsten;
* Verwerkingsregister;
* Privacyverklaring.
– Ondersteuning bij afhandeling van datalekken en verzoeken van betrokkenen;
– Zorgen voor privacy awareness binnen de organisatie;
– Communicatie met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Financieel
– x aantal uur per week op een vaste ochtend of middag;
– Tarief op basis van detachering;
– Facturatie vindt plaats op maandbasis;
– Voor eventuele ad-hocwerkzaamheden buiten het reguliere aantal uren per week volgt een aparte opdrachtbevestiging.

Privacy Advies

Documenten:
– Privacy- en Cookieverklaring;
– Verwerkersovereenkomsten;
– Privacy beleid;
– Informatiebeveiligingsbeleid;
– Datalekprotocol;
– Verwerkingsregister en datalekregister;
– Modelbrief datalekken.

Ad hoc support:
– Eerstelijns privacy vragen;
– Beoordelen verwerkersovereenkomsten contractspartij;
– Vragen omtrent privacy op de werkvloer;
– Hulp bij datalekken;
– Hulp bij DPIA/DTIA.

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen