Terug naar overzicht

Blue Compliance

Compliance

De laatste jaren is compliance een belangrijk onderdeel geworden van de dagelijkse activiteiten van iedere organisatie. De term horen we steeds vaker. Voornamelijk bij banken en beursvennootschappen, maar ook in andere bedrijfstakken kunnen we er niet meer omheen.

Compliance betekent het werken in overeenstemmen met geldende wet- en regelgeving en het nakomen van normen en afspraken. Voor niet-juristen is het moeilijk om alle nieuwe wet- en regelgeving in de gaten te houden, zeker als het gaat om branche specifieke regels. Het is echter meer dan alleen het voldoen aan wet- en regelgeving. Het is van toegevoegde waarde voor een organisatie, aangezien het waarde vermeerderend werkt en het reputatierisico’s en kans op integriteitsschade van de organisatie kan verminderen. Compliance kunnen bedrijven daarnaast ook gebruiken voor het inrichten van efficiëntere (werk)processen en het verbeteren van de interne organisatie. Het is belangrijk dat binnen de organisatie compliant en integer handelen zichtbaar is en dat organisaties dit monitoren.

Het wordt vaak gezien als een extra last naast de normale bedrijfsactiviteiten. Zeker in de groeiende complexiteit van de digitaliserende samenleving is het belangrijk dat uw organisatie blijft voldoen aan relevante wet- en regelgeving.

Blue compliance

Blue Legal neemt dit dan ook graag van u uit handen, een eigen compliance specialist, dat realiseren wij! Wij zorgen ervoor dat uw compliance risico’s beter te beheersen zijn door in kaart te brengen waar de non-compliance risico’s liggen, dit kunnen wij efficiënt doen doordat wij kennis van verschillende branches.

Risico’s en best practices

Onze juristen zullen de risico’s voor u identificeren en adviseren bij het beheersen ervan door proactief te ondersteunen. Denk hierbij aan het analyseren van contracten en het nagaan of bedrijven compliant werken met wet- en regelgeving.

Voor alle compliance vraagstukken hebben we bij Blue Legal praktische oplossingen ontwikkeld. De organisatie op meer vlakken compliant maken is altijd een grote uitdaging, maar voor ons juist ook een leuke klus omdat we dan samen met u de organisatie compleet doorlichten. Onze juristen helpen u bij het verkrijgen van een deep in-sight in de organisatie en kunnen, omdat ze dat bij veel organisaties doen best-practices delen.

“If you think compliance is expensive, try non-compliance”

Wat doen onze compliance specialisten?

 • Opstellen van een juist beoordelingskader en het inventariseren van de op jouw organisatie toepasselijke zijnde wet- en regelgeving
 • Het in kaart brengen van de risico’s binnen en buiten de organisatie door middel van risicoanalyses
 • Documenteren en uitwerken van regels in (compliance)beleid, interne procedures, communicatie, trainingen, meldregelingen en codes of conduct.
 • Monitoren van naleving: comply or explain
 • Ondersteunen bij inrichten van efficiënte (werk)processen
 • Begeleiden van compliance projecten en ondersteunen bij het vertalen van vereisten naar implementatie;

Voordelen:

 • Specialist: onze compliance specialisten zijn ervaren, pragmatisch en vakkundig;
 • Support: continue support in-house of op afstand en flexible inzetbaar;
 • Kennis: altijd beschikking tot actuele kennis en expertise van geldende wet- en regelgeving, ook branche specifiek;
 • Bereikbaar: direct inzetbaar troubleshooter en vast aanspreekpunt;
 • Veelzijdig: uw compliance specialist is naast expert op het gebied van compliance en privacy, ook een ervaren jurist;

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen