Terug naar overzicht

Blue Docs: Contracten gemaakt en gecontroleerd door onze specialisten

Uw partner in juridische zekerheid

Een goed contract is goud waard. Vaak wordt een contract pas echt goed gelezen als de spreekwoordelijke ‘shit hits the fan’. Met de contracten en specialisten van Blue Legal weet u zeker dat uw positie goed geregeld is. En niet alleen voor grote organisaties, ook voor het MKB hebben wij de documenten die nodig zijn voor een goede en verantwoorde bedrijfsvoering.

De basis voor succes én een goede nachtrust

Het is niet moeilijk een standaardcontract te maken. Het is ook niet moeilijk daar de juridisch goede bepalingen in te zetten. Wat wel moeilijk is, is ervoor zorgen dat de voor u juiste bepalingen erin komen te staan. En dat is precies waar wij goed in zijn: zorgen dat het goed geregeld is, zodat u kunt focussen op datgene waar u het beste in bent: uw eigen business!

Duidelijkheid over kosten

Alleen met gespecialiseerde kennis én grote ervaring kun je echt snel en efficiënt werken. En dat zorgt voor duidelijkheid over de kosten.
Door onze bijzondere werkwijze hebben wij een eigen collectie aan slimme basiscontracten die wij met u op maat voor uw organisatie en belang kunnen inrichten. Want zonder dat laatste, is elk contract waardeloos.

Onze aanpak

Zonder analyse geen goed advies. En dus geen goed contract. Wij brengen altijd met u in kaart wat u nodig heeft is, welke risico’s er zijn en wat voor uw organisatie echt relevant is. Daar hebben wij onze eigen unieke aanpak voor. Op onze manier werken mens en techniek nauw samen om tot hele smart contracts te komen. Zodat u altijd compliant bent. Op deze manier geniet ook u van de voordelen van een echt goede, gespecialiseerde bedrijfsjurist.

Al onze juridische documenten:

Ondernemingsrecht

Hier vindt u een uitgebreid overzicht van alle contracten en documenten die essentieel zijn voor het effectief runnen van uw organisatie of bedrijf. Dit overzicht bevat essentiële contracten en documenten voor het beheer van uw bedrijf, waaronder inkoop- en verkoopovereenkomsten, incasso documenten, distributiedocumenten voor transport en levering, en partnerschapscontracten voor zakelijke samenwerkingen. Hier vindt u ook algemene voorwaarden die de regels voor uw bedrijf en klanten vaststellen, evenals incasso-brieven voor het innen van achterstallige betalingen. Deze documenten zijn cruciaal voor juridische helderheid en het beschermen van uw bedrijf.

Arbeidsrecht

Het Arbeidsrecht beslaat een breed scala aan voorschriften die de rechten en verplichtingen van zowel werkgevers als werknemers reguleren in verschillende werkgerelateerde situaties. Hier vinden werkgevers de juridische contracten die specifiek zijn afgestemd op hun behoeften. Hiermee kunnen zij eenvoudiger voldoen aan de complexe eisen van het arbeidsrecht. We snappen als geen ander dat het arbeidsrecht complex kan zijn. Maar m et de contracten en documenten helpen wij u bij het creëren van een werkomgeving die aan alle wettelijke vereisten voldoet. U vindt daar diverse soorten arbeidsovereenkomsten, zoals contracten voor zowel bepaalde als onbepaalde tijd. Daarnaast bieden wij ook specifieke documenten aan, zoals een stageovereenkomst, om aan uw uiteenlopende behoeften te voldoen.

ICT-recht

In de snel evoluerende wereld van ICT is het cruciaal om te voldoen aan wettelijke vereisten en de mogelijke risico’s die gepaard gaan met het gebruik van technologie in uw online bedrijfsactiviteiten te beheersen. Hier vindt u alle documenten en contracten die u verder zullen helpen. Ze zijn zo ontworpen om uw bedrijf te beschermen en een veilige, juridische online omgeving te creëren. Ons assortiment bevat onder andere relevante documenten met betrekking tot domeinnamen, zoals overeenkomsten voor de verkoop ervan. Daarnaast bieden wij ook juridische contracten aan met betrekking tot software en apps, zoals intentieverklaringen voor de overname van webshops of Software Evaluation Agreements.

Verkoop & distributie

Of u nu een startende ondernemer bent die aan het begin staat van zijn reis of een ervaren bedrijf met een lange staat van dienst, hier vindt u een overzicht van alle contracten en documenten om u te begeleiden gedurende elke fase van uw verkoopproces. Deze documenten bieden u de gemoedsrust van juridische bescherming, waardoor u met vertrouwen kunt opereren in al uw verkoop- en distributieactiviteiten. Naast de mogelijkheid om distributieovereenkomsten op te stellen, kunnen wij ook op maat gemaakte verkoopcontracten voor u creëren. Bovendien beschikken wij over een breed scala aan andere relevante documenten om uw juridische behoeften te ondersteunen.

Conflicten

In de loop van uw zakelijke traject kunnen er momenten ontstaan waarin u geconfronteerd wordt met onvermijdelijke geschillen en conflicten. Deze situaties vragen om een zorgvuldige aanpak en een solide juridische basis. Welke u hier kunt vinden. Of het nu gaat om het indienen van bezwaarschriften, het veiligstellen van openstaande betalingen, het versturen van officiële waarschuwingen of het behandelen van claims, ons assortiment contracten omvat een brede reeks aan oplossingen. Alles is daar te vinden. Deze onderwerpen staan vaak centraal staan bij zakelijke conflicten en daarom is het cruciaal om gebruik te maken van professioneel opgestelde juridische documentatie.

Privacy en persoonsgegevens

Hier vindt u een uitgebreid over zicht van alle contracten en documenten die essentieel zijn voor het compliant blijven met uw bedrijf. Met de voortdurende digitalisering en het gebruik van online platforms, zoals websites en apps, is het van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de persoonlijke informatie van gebruikers op een veilige manier wordt behandeld. Het voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming is een fundamenteel aspect van een ethisch en verantwoordelijk bedrijfsbeleid. Onze aangeboden privacy verklaringen zijn zorgvuldig geformuleerd in zowel het Engels als het Nederlands, zodat u uw klanten op een duidelijke en transparante manier kunt informeren over hoe hun gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd.

De voordelen

Risicobeheersing en preventie

De documenten zijn essentieel voor het beheren van juridische risico’s en het oplossen van conflicten binnen organisaties. Ze bieden een formeel kader voor geschillenoplossing en leggen de procedures vast voor het omgaan met onenigheid, wat bijdraagt aan duidelijkheid en structuur in potentieel conflictrijke situaties.

Maatwerk en bescherming

Blue Docs levert maatwerk documenten die specifiek zijn ontworpen om bedrijven te beschermen. Elk document wordt aangepast aan de unieke risico’s en behoeften van een bedrijf, of het nu gaat om interne geschillen of externe juridische uitdagingen.

Rechtsbestendigheid en duurzaamheid

De implementatie van deze documenten voorkomt juridische conflicten en bevordert een cultuur van rechtvaardigheid en respect. Hierdoor zal de juridische infrastructuur en zakelijke duurzaamheid van een bedrijf versterkt worden.

Meer over Blue Legal

Tot slot, Blue Docs is een service van Blue Legal. Al sinds 2005 Een niche-kantoor met no-nonsense specialisten, zowel bedrijfsjuristen als advocaten, op het gebied van ondernemingsrecht, arbeidsrecht en ICT-recht en privacyrecht.
Wij zijn er trots op dat we het eerste advocatenkantoor in Nederland met een webshop voor juridische documenten waren. Dat was een groot succes, maar heel anders dan voorzien. De klanten wilden niet alleen de contracten, ze betaalden voor het bijbehorende advies en de zekerheid van de specialist. En dat hebben we verder geperfectioneerd.

Voorsprong door kennis

Nu nog steeds lopen wij voorop. Vroeg of laat zal AI een grotere rol gaan spelen in het generen van contracten. Totdat het zover is dat AI uw belangen kan bepalen, creatieve oplossingen kan verzinnen en out-of-the-box kan denken, zorgen wij ervoor, net als destijds met onze webshop, dat u de juiste zaken in uw contracten heeft!

Neem contact op

Gevonden wat u zoekt? Neem contact op met onze specialisten op 076-5213536 en vraag naar Jelle Faber of Jan Gerrit Kroon. Een mail sturen kan natuurlijk, wij nemen dan snel contact op om u een goed voorstel te doen.
Heeft u onverhoopt niet gevonden wat u zocht? Neem dan zeer zeker contact op, wij houden van een uitdaging!

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen