Even voorstellen | Floor & Esmee - Blue Legal

Even voorstellen | Floor & Esmee

Bij Blue Legal vinden we ontwikkeling en verbetering essentieel. Aanstormend talent geven we dan ook graag de kans om bij ons stage te lopen. Wij zijn ervan overtuigd dat als je dat goed doet, dat niet alleen voor hen leerzaam is, maar ook voor ons. Het houdt iedereen scherp!

Er zijn nu 2 nieuwe talenten aan hun stage begonnen. Ze stellen ze graag aan je voor!

De eerste is Floor Kaptein.
Mijn naam is Floor Kaptein, 22 jaar en studente Bedrijfskunde aan de Hogeschool Avans in Breda. Vlissingen heb ik sinds het begin van mijn studie, nu bijna vier jaar geleden, ingeruild voor het mooie Breda.  Ik ben altijd in voor een gezelligheid en ben vaak in de stad te vinden met vrienden en vriendinnen. Ook vind ik het leuk om spontane dingen te ondernemen zoals een dagje weg. Verder ga ik zo af en toe met vriendinnen naar de sportschool of doe ik met huisgenoten een ‘home workout’.

De commerciële aspecten van een dienstverlenende organisatie vind ik heel interessant, daarom heb ik voor de Bedrijfskunde-studie gekozen. Niet de hardcore sales zelf, maar de manier waarop je sales als organisatie goed kan aanpakken en inrichten.

De opleiding Bedrijfskunde MER heb ik gekozen omdat het onderdeel ‘Recht’ in de opleiding mij heel erg aansprak. Binnen de opleiding heb ik hier helaas toch weinig van meegekregen. Het leek mij daarom goed en dus ook leuk om alsnog de juridische kant mee te krijgen met mijn afstudeerstage bij Blue Legal.

Het fijne aan Blue Legal is dat ik voor mijn afstudeerstage heel veel ruimte krijg. Er staat al een professionele organisatie maar ik zie zeker kansen om toch nog verder te verbeteren. Het is hele open, ongedwongen organisatie met gedreven specialisten, maar toch kan ik altijd iedereen aanspreken als ik informatie of ergens hulp bij nodig heb of ergens tegenaan loop.

Vanuit mijn vak gezien zie ik voor alle organisaties, kleine en groot, een steeds groter belang bij een goede digitale inrichting: data wordt steeds waardevoller. De AVG en het toenemende Cybercrime risico spelen daarbij een grote rol.

Floor gaat ervoor zorgen dat wij onze processen nog beter op orde hebben, om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Het kan zo maar zijn dat u haar aan de telefoon krijgt met een paar korte, slimme vragen!

Vanuit de inhoud loopt Esmee stage bij ons.
Ik ben Esmee Bruininks en ik studeer Rechten aan Tilburg University. Ik heb afgelopen jaar mijn bachelor Ondernemingsrecht gehaald en volg dit semester extra fiscale vakken om ook die kant van de praktijk beter te kunnen belichten. Ik kom uit Ulvenhout en ik voetbal bij v.v. Bavel.

Mijn interesse in Blue Legal werd in eerste instantie gewekt door specialisaties én de grootte van het bedrijf. Ik heb in mijn tweede jaar van mijn bachelor gekozen voor de specialisatie Ondernemingsrecht. In die studierichting wordt het juridische vakgebied gecombineerd met andere richtingen, met name economie en organisatiewetenschap. Dit sprak mij erg aan. Bij Blue Legal speelt dit door de specialisatie ook een grote rol: daardoor werd ik al snel enthousiast. Ik wil graag zien hoe dit in de advocatuur te werk gaat, wat voor zaken ze vooral voorgelegd krijgen en wat de dagelijkse bezigheden zijn van een team advocaten gespecialiseerd in ondernemingsrecht.

Daarnaast heb ik voor Blue Legal gekozen, omdat het bewust een niche kantoor is: met specialisten in team-verband kwesties aanpakken. Omdat een niche-kantoor met 3 teams per definitie middelgroot is, krijg je veel meer mee van alles wat binnen het bedrijf speelt en is het makkelijker om iemand aan te spreken en contacten te leggen met andere advocaten van de 2 andere specialisaties. Bij een groot kantoor is dat minder, zijn de aanspreekpunten niet zo makkelijk en ben je één van velen. Hier zie en mag ik dus veel meer en dat past beter bij mij.

Het leukste aan mijn stage is dat het heel divers is en ik overal bij betrokken wordt. De ene keer heb je een uitzoekklus voor arbeidsrecht, de andere keer maak je een memo over een ondernemingsrecht-kwestie. Ook over ICT/Privacy heb ik al veel meer geleerd dan ik ooit gedacht had. Ook komt het fiscaal recht om de hoek kijken, wat ik natuurlijk extra interessant vind. Op deze wijze maak je al snel kennis met een veelheid aan juridische praktijkproblemen en werk je aan je schrijfvaardigheid. Door de specialisaties in 3 rechtsgebieden zijn de werkzaamheden erg afwisselend en altijd inhoudelijk. Dit geeft de stage een reëel en compleet beeld van de praktijk.

Er zijn veel juridische ontwikkelingen. De rechtenstudie voorziet je van een kapstok waar je alle juridische kennis aan op kunt hangen, maar uiteindelijk moet je het in de praktijk toepassen en dit is iets wat echt ontbreekt op de universiteit. Juist door hier stage te lopen wil ik mijn kennis verbreden en ervaring opdoen in de rechtspraktijk. Ik heb hiervoor vrijwilligerswerk verricht bij S.F.R. De Smeetskring in Tilburg. Dit is een stichting die belastinghulp verleent aan de minder vermogende burgers van Tilburg. Dit ziet dus meer op belastingadvies en fiscaal recht. Ik was ook erg benieuwd naar de advocatuur. Dat is een hele andere tak van sport, maar graag proef ik de sfeer van alle mogelijke carrièreperspectieven.

Ik denk dat, omdat de maatschappij steeds complexer en sneller wordt, het steeds belangrijker wordt je zaken vooraf goed te regelen. Om vooraf al compliant te zijn, zodat je niet achteraf moet gaan repareren.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!