Terug naar profiel

Blog: Jan Gerrit Kroon

Wetsvoorstel arbeidsrelaties

Zzp’er of werknemer? Het wordt echt niet ingewikkeld!

In deze blog bespreken we het nieuwe wetsvoorstel ‘Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en rechtsvermoeden’, belangrijk voor werkgevers. Dit voorstel biedt duidelijkheid over wanneer een arbeidsrelatie als dienstverband gezien wordt, vooral relevant in de gig-economie met veel zzp’ers. Werkgevers moeten nu strenger zijn bij het definiëren van arbeidsrelaties met zzp’ers, inclusief het aanpassen van contracten en evalueren van huidige relaties. De nieuwe wet vraagt meer verantwoordelijkheid van werkgevers.

NIS2

Digitale veiligheid: de NIS2 geldt ook voor u!

De digitale infrastructuur is de ruggengraat van de moderne economie. Met de toenemende cyberdreigingen is het essentieel voor bedrijven om hun netwerk- en informatiesystemen te beveiligen. Hier komt de NIS2-richtlijn om de hoek kijken, een belangrijke EU-wetgeving die zich richt op het verhogen van de cyberbeveiliging binnen de EU.

personeelshandboek

Personeelshandboek: overbodig?

Als HR-professional ben je verantwoordelijk voor het welzijn van het personeel binnen de organisatie. Een van de belangrijkste tools die je hierbij tot je beschikking hebt, is het personeelshandboek. Dit document dient als een gids voor zowel werknemers als werkgevers en legt belangrijke bedrijfsregels en algemene personeelsafspraken vast. Denk aan afspraken rondom ziekteverzuim, werktijden, verlof etc..

de kracht van blue legal

Out of the Blue: De kracht van Blue Legal!

Wij zeggen altijd dat wij ‘anders zijn dan anderen’ en dat wij met onze unieke aanpak het verschil maken. En dat is ook zo! Waar het om gaat is dat onze klanten met onze kennis en ervaring hun business beter kunnen runnen. Daarbij gaat het niet om het contract, het processtuk of het advies, maar om de oplossing. Datgene waar u iets aan heeft, want het resultaat telt. Dat lijkt makkelijk, maar daar gaat het bij heel veel specialisten toch vaak mis. Die denken altijd aan de inhoud. Dat geldt voor de arts, de monteur, de kapper, en ook voor ons als juristen.

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!