« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie CFO Netwerk & Blue Legal: WHOA in de praktijk

15 april 2021: 08:30 - 10:30

Gratis

De WHOA in de praktijk

Ook u heeft over de WHOA waarschijnlijk al veel informatie voorbij zien komen. Een bijzondere afkorting voor een bijzondere regeling, in deze bijzondere en economisch onzekere tijd. Deze nieuwe wet biedt veel mogelijkheden bedrijven in zwaar weer te ‘redden’.

De grote vraag is hoe hier vanuit een Finance-perspectief in de praktijk mee om te gaan.
Wanneer is het relevant? Waar begint u? Wat (en wie) heeft u nodig? Hoe pakt u het concreet aan?

Blue Legal en CFO Netwerk organiseren daarvoor de bijeenkomst ‘WHOA in de praktijk’. In deze bijeenkomst gaan we uitgebreid in op de belangrijkste stappen en ontwikkelingen die u als professional moet weten.

De Wet Homologatie Onderhands Akkoord is per 1 januari 2021 ingegaan en biedt perspectief voor ondernemers in geldnood; het kan een faillissement voorkomen en biedt de mogelijkheid om drastische besluiten te nemen en ook af te dwingen. Omdat dat voor derden heel ingrijpend kan zijn, worden er hoge eisen gesteld aan het traject en de aanpak.

In deze Kennissessie bundelt Finance haar krachten met Legal. In 1,5 uur wordt u volledig bijgepraat over alle aspecten van de WHOA op financieel gebied, maar ook op het terrein van arbeids- en ICT recht. Want, de afhankelijkheid van ICT-leveranciers en het strenge ontslagrecht kunnen van grote invloed zijn op het succesvol doorvoeren van een sanering.

Jeffrey Janssen, CFO en oprichter van CFO netwerk, zal u meenemen in de WHOA wet en deelt zijn kennis en ervaringen bij herstructureringen. Hoewel er op basis van de WHOA geen arbeidsovereenkomsten kunnen worden aangepast of beëindigd, gaan de WHOA en een reorganisatie wel vaak hand in hand. De ins en outs daarover krijgt u te horen van arbeidsrecht-specialist Fons Smid. Tot slot bespreekt ICT-recht specialist Jelle Faber met u de toepassing van de WHOA in de praktijk op lopende ICT contracten en data in cloud-omgevingen.

Programma

8.30 – 8.35 uur Aanvang
8.35 – 9.20 uur Jeffrey Janssen; ‘WHOA in de praktijk’
9.20 – 9.30 uur Pauze
9.30 – 10.00 uur Fons Smid; ‘WHOA vanuit arbeidsrechtelijk perspectief’
10.00 – 10.15 uur Jelle Faber; ‘WHOA en ICT contracten’
10.15 – 10.30 uur vragen.

Download hier de presentatie

De sprekers

Gegevens

Datum:
15 april 2021
Tijd:
08:30 - 10:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Online

Organisatoren

Blue Legal
CFO Netwerk