Out of The Blue – Even voorstellen | Wessel Adam

Mijn naam is Wessel Adam, 23 jaar oud. Ik loop sinds kort stage bij Blue Legal. Ik heb in januari mijn Bachelor European Law School afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze Bachelor houdt in dat je bijna alle vakken hebt van de Bachelor Rechtsgeleerdheid, maar dan met een reeks extra vakken die specifiek zien op het recht van de Europese Unie en die geheel in het Engels zijn. Ik heb gekozen voor deze studie omdat ik van kinds af aan altijd al erg Europees georiënteerd was. Ik ben opgegroeid in Meerssen bij Maastricht en dit heeft hier enorm aan bijgedragen, omdat Vlaanderen en Wallonië zowel als Duitsland respectievelijk binnen 5 en 15 km afstand lagen. Frans, Duits en Engels waren naast geschiedenis dan ook mijn lievelingsvakken op de middelbare school. Het fascineerde mij altijd enorm dat we als we op vakantie gingen we zonder grenscontroles van Nederland naar Kroatië konden rijden. Hier is mijn liefde voor het vrije handels- en personenverkeer begonnen. Het internationale in mijzelf wil ik vanaf september nog verder ontwikkelen tijdens de Master International Business Law aan Tilburg University, waar de nadruk nog meer ligt op het internationale handels- en contractenrecht en waar veel aandacht wordt besteed aan technologische ontwikkelingen zoals artifical intelligence.

Vanaf het begin van mijn studie sta ik achter de keuze om rechten te gaan studeren. Niet dat deze keuze zo voor de hand lag. Ik ben namelijk ook enorm geïnteresseerd in geschiedenis en filosofie. Het is toch definitief rechten geworden omdat ik altijd al moeite had met onrechtvaardigheid en een sterke drang had om op te komen voor mezelf of iemand anders wanneer ik het gevoel had dat er onrecht werd aangedaan. Daarbij vond ik staatsrecht en politiek ook al van kleins af aan interessant. Waarop is de macht gebaseerd in Den Haag? Wat is daar de legitimatie voor? Tijdens mijn Bachelor veranderde dit in vragen zoals; hoe kan het dat de maïsrichtlijn van de EU hoger in de normenhiërarchie staat dan onze eigen Grondwet? Professoren hadden dan ook een hele kluif aan mij met al mijn lastige vragen.

Ik ben bij Blue Legal terecht gekomen omdat ik dit halfjaar als de uitgelezen kans zag om mijn opgedane theoretische kennis eindelijk eens in de praktijk te toetsen. Ik woon sinds een jaar met mijn vriendin in Breda omdat zij hier studeert aan BUAS. Ik ben gaan zoeken naar advocatenkantoren in de regio met een focus op ondernemingsrecht, omdat ik merk dat ik toch sterk neig naar de bedrijfswereld. Eén van de eerste kantoren waar mijn oog op viel was Blue Legal. De naam in combinatie met de mooie website, de strakke uitstraling en maar drie rechtsgebieden waren doorslaggevend om direct een sollicitatiebrief te gaan schrijven. Ik heb daar nog geen moment spijt van gehad. Zo vind ik mijn stagewerkzaamheden heel divers. Ik mag overal bij zijn en krijg iedere keer weer heel verschillende rechtsvragen voorgelegd die ik mag gaan uitzoeken. Vaak merk ik dat ik mijn tot nu toe opgedane kennis toch niet toereikend is, en moet ik de wettenbundels en online naslagwerken erbij pakken om de puzzel op te lossen. Juist daarvan gaat mijn juridische hart sneller kloppen. Daarbij help ik ook vaak mee om informatieve blogs over de meest uiteenlopende onderwerpen te schrijven voor de website. Het mooie aan Blue Legal is dat de advocaten niet ieder op hun eigen rechtsgebied en zaken zitten maar dat alles kantoor-breed wordt besproken en overlegd. Teamwork is hierbij van essentieel belang en dat is ook iets waar Blue Legal zich in onderscheidt. Op die manier zijn klanten ook verzekerd van de professionele kwaliteit van de juridische dienstverlening die wij verrichten.

In mijn vrije tijd wandel, reis en lees ik veel. Op een terras kan je me ook graag vinden met een speciaal biertje en een goede discussie over filosofie of politiek. Ik hoop nog vele verre reizen te maken met mijn vriendin en hopelijk ooit ergens in het buitenland te gaan wonen. Tot die tijd heb ik het hier reuze naar mijn zin.

Tot slot wil ik zeggen; het recht en de maatschappij blijven in ontwikkeling en wij als juristen staan dan ook klaar om deze uitdagingen aan te gaan!

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!