compliance contracten

Out of the Blue | Compliance, trust and Anne

Mijn naam is Anne Peters, nice to meet you! In 2022 ben ik het team juristen van Blue Legal komen versterken als specialist contracten, privacy en compliance jurist. In mijn vorige baan heb ik bij een groene Energiemaatschappij een bijdrage kunnen leveren aan de verdere professionalisering van de organisatie op alle juridische fronten, en daar ga ik bij Blue Legal graag mee verder voor u.

Mocht u tijdens het lezen van dit bericht denken “wat komt Anne mij bekend voor” dan kan dat kloppen, ik heb namelijk tijdens mijn studie stage gelopen bij Blue Legal. Dit is alweer een aantal jaar geleden. Na een paar mooie waardevolle jaren in het bedrijfsleven ga ik nu dus terug naar de advocatuur. De unieke aanpak van Blue Legal, intensieve samenwerking binnen het team en betrokkenheid bij de klant maakte dat ik met veel plezier terugkeerde. Per januari 2022 ben ik dus weer werkzaam bij Blue Legal als Specialist Contracten- en Ondernemingsrecht (advocaat voor uw bedrijf), Privacyrecht en Compliance.

Het werk als compliance jurist

Het leukste aan mijn werk vind ik dat er verschillende rechtsgebieden en disciplines samenkomen en het recht altijd in beweging is. Er komt steeds weer nieuwe wet- en regelgeving, tegenwoordig heeft dat veel te maken met de digitaliserende samenleving. Hierdoor staat bij compliance het werk nooit stil. Als jurist en adviseur vind ik het belangrijk om de risico’s voor klanten te identificeren en te beheersen door de klant proactief te ondersteunen. Denk hierbij aan het analyseren van contracten en het nagaan of bedrijven compliant werken met wet- en regelgeving (door een compliance check). Daarbij vind ik het belangrijk dat ik klanten zo goed mogelijk kan ondersteunen al voordat spreekwoordelijk gezien ‘de brand is uitgebroken’.

Samenwerken vind ik leuk. Hoe organisaties of uw bedrijf functioneert, intrigeert mij. Elke ondernemer, elke directeur runt een business op zijn of haar eigen manier en dat verschilt vaak verrassend veel! Wat u ook doet, vrijwel overal speelt privacy, ondernemingsrecht en compliance tegenwoordig een grote rol en die mix vind ik erg interessant. Mijn drijfveer is het oplossen van inhoudelijke juridische vraagstukken. Uitdagende contracten, daar ga ik volledig voor. Niet alleen zorgen dat de goede dingen in juridische documenten staan, maar vooral ook zorgen dat alles ook voor onze klant goed is! Leuk is dan ook dat ik mijn specialisaties kan combineren in mijn werk. Een heel concreet voorbeeld waarbij ondernemingsrecht, compliance en privacyrecht elkaar raken is het due diligence onderzoek bij een fusie of overname (M&A). Het is erg belangrijk dat in een diligence onderzoek de compliance t.a.v. de AVG beoordeeld wordt. Door de snelle opvolging van nieuwe technologieën, de digitalisering van de samenleving en de shift van focus op de interne organisatie naar een focus op groeiplannen komt de bescherming van persoonsgegevens vaak onder druk te staan. En dat speelt niet alleen bij grote organisaties als Facebook en Google, maar ook bij heel veel ‘gewone’ mkb-bedrijven en non-profit organisaties.

Voor dit soort vraagstukken hebben ze bij Blue Legal praktische oplossingen ontwikkeld. En daar mag ik nu mooi een bijdrage aan gaan leveren vanuit mijn compliance en bedrijfsachtergrond. De organisatie op meer vlakken compliant maken is altijd een grote uitdaging, maar voor ons juist ook een leuke klus omdat we dan samen met de klant de organisatie compleet doorlichten. Scherp luisteren en samen met de klant een goede, werkbare oplossing creëren geeft altijd een goed gevoel. De deep in-sight in de organisatie is voor mij een van de hele leuke kanten van mijn werk, juist ook omdat wij dat bij veel verschillende organisaties doen kan ik goed vergelijken en veel best practices delen.

Anne, als ik jou zie ben ik…

Wat meer over mij. Ik heb de master Ondernemingsrecht afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna heb ik een tweede master Law & Technology behaald aan de Universiteit van Tilburg. Gedurende mijn studie heb ik een half jaar in Amerika rechten gestudeerd aan de Universiteit van Chapel Hill. Ik heb mij daar met name gericht op US international privacy law. Ik ben me daarna gaan specialiseren in compliance en contracten.

Ik ben erg sportief. Dagelijks sta ik vroeg op om een crossfit workout te doen voordat ik naar mijn werk ga. Voor mij is een workout de beste start van de dag. Zo ben ik de hele dag scherp en gefocust. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit voor een wandeling of voor een rit met mijn elektrische fiets. Ik ben graag bezig met persoonlijke ontwikkeling en lees daar veel boeken over. Ook vind ik duurzaamheid en klimaat erg belangrijk, ik probeer dan ook een volledig vegan lifestyle na te streven. Duurzaamheid, technologie én compliance combineren, dat lijkt me echt geweldig en daar zijn vaak al veel meer mogelijkheden dan gezien wordt. Ik zoek dit graag voor u uit!

Ik houd van complexe vraagstukken, maar vooral ook van pragmatisch analyseren en adviseren. Mijn motto? “If you think compliance is expensive, try non-compliance”. Weten hoe ik over zaken denk en wat ik voor u kan betekenen? Neem even contact op. Per telefoon, email, whatsapp of signal, dat gaat vaak het snelste.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.