Op Bezoek bij Blue Legal

Super leuk om vandaag een kijkje te nemen achter de schermen bij Blue Legal. Op deze zonnige dag mag ik meelopen met de sectie arbeidsrecht binnen het kantoor dat verder ook uitblinkt in ondernemingsrecht, privacy- & ICT recht. Ik ben vandaag vooral benieuwd naar de werkzaamheden waarmee de specialisten op het gebied van arbeidsrecht de dag vullen, omdat ik daar vandaag mag meekijken.

Ik begin mijn dag met een warme begroeting van Margot die mij vriendelijk ontvangt met een heerlijke cappuccino. Ze vertelt dat ze wel even kort de tijd heeft om mij bij te praten over de werkzaamheden die ze vandaag mag uitvoeren. Ze is namelijk druk bezig met een vraagstuk rondom het pensioenstelsel bij een van haar klanten. Een leuke uitdagende vraag die ze dan ook met beide handen aanpakt om voor de klant tot een perfect einde te brengen, iets waarbij communicatie (een van de drie pijlers van Blue Legal) een belangrijke rol inneemt. “Het gaat immers over het pensioen van mensen en daar moet je dan ook helder en met vertrouwen over communiceren” zegt Margot.

Na mijn onderonsje met Margot schuif ik vrolijk aan bij het bureau van Fons, die enthousiast bezig is met het uitwerken van een plan van aanpak voor een onderwijsinstelling, waarvan een van de directeuren zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Een mooie casus waar Fons, gezien zijn ervaring als
expert binnen het onderwijsrecht, veel vakkennis over heeft en dat precies in zijn straatje past. 

Vervolgens stap ik binnen bij Jan Gerrit en Harriët die net een call met een klant afronden. Ze vertellen mij dat ze net druk bezig zijn geweest om met de klant samen te brainstormen om een creatieve oplossing te bedenken om een naderende managementcrisis te voorkomen. Daarna zijn ze de rest van de dag actief bezig met het uitvoeren van een analyse en zakelijk advies rondom HRM en pensioen bij een overname die zee voor een klant aan het begeleiden zijn. 

Hierna volgt een gemoedelijke lunch in de zonnige tuin achter het kantoor, waarbij ook de overige teamleden aanschuiven. Ze vermaken mij kostelijk met een aantal leuke en grappige anekdotes uit de oude doos en met natuurlijk een frisse boterham met “blauw-witte” muisjes. Al met al kijk ik terug op een fantastische dag binnen een open en gezellig team van enthousiaste specialisten, waarbij vakkundig werk en plezier hand in hand gaan.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!