Terug naar overzicht

Sirin al Moubarak

mr. S.I.J. (Sirin) al Moubarak

Contracten - Ondernemingsrecht

Advocaat.
Met haar directe manier van aanpakken een kei in het opstellen, beoordelen en onderhandelen van contracten. Heeft ervaring met geschiloplossing, risicomanagement en compliance. Sirin stelt de juiste vragen, kan scherp analyseren en heel concreet adviseren. Met een achtergrond in LEAN management en financieringen kijkt zij met de klant juist die stap verder die het verschil maakt.

s.moubarak@blue-legal.nl LinkedIn

Meer over Sirin

Opleiding

Cursussen

  • URDG-regelgeving master
  • Yellow Belt (LEAN)
  • FOI Financieren

Lid van

Kenmerkend

  • Oplossingsgericht
  • Gedreven
  • Sociaal

Overig

  • Reizen
  • Sporten

Laatste blogs van Sirin

conservatoir beslag

De kracht van conservatoir beslag: bescherming en risico’s

Op grond van de wet heeft een schuldeiser de mogelijkheid om beslag te leggen, zelfs voordat de rechter uitspraak heeft gedaan. Dit wordt conservatoir beslag genoemd. Het is een krachtig juridisch instrument waarmee een schuldeiser zijn verhaalsmogelijkheden kan veiligstellen in afwachting van een uitspraak in de bodemprocedure. Dit beslag kan echter aanzienlijke gevolgen hebben voor de wederpartij, zoals het bevriezen van een positief banksaldo.

overeenkomst

Vertrouwen is goed, zekerheid is beter: alles over de overeenkomst

Vaak hoor ik van cliënten dat ze denken dat er geen overeenkomst ten grondslag ligt aan een bepaalde opdracht/bestelling. De cliënt is dan overtuigd dat het gaat om een ‘handjeklap’-deal en dat alles op ‘goed vertrouwen’ gebeurt. In sommige branches wordt dat inderdaad nog zo gedaan, al wordt dit wel steeds uitzonderlijker. Daarnaast is het zo dat juridisch gezien er dan alsnog wel een overeenkomst is gesloten. Vaak is er een prestatie overeengekomen tegen een bepaalde prijs.

productaansprakelijkheid digitale tijdperk

Productaansprakelijkheid in het digitale tijdperk: Wat gaat er veranderen?

Als een product gebreken vertoont en/of schade veroorzaakt bij normaal gebruik, kan de producent aansprakelijk gesteld worden voor de geleden schade. Dit is een vorm van risicoaansprakelijkheid, waarbij vooraf is bepaald dat het risico van eventuele gebrekkige producten bij de producent dient te liggen. Bij de huidige wetgeving zijn de regels rondom productaansprakelijkheid voornamelijk gericht op fysieke producten. In deze blog zal besproken worden hoe de wetgeving rondom productaansprakelijkheid gaat veranderen en wat dit betekent voor producenten.

Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.