Zakendoen in het buitenland? Nu toegankelijker voor het MKB door de Kennisvouchers SIB - Blue Legal

Zakendoen in het buitenland? Nu toegankelijker voor het MKB door de Kennisvouchers SIB

Wilt u zich graag uitgebreid juridisch laten adviseren over (het starten met) ondernemen in het buitenland?

Met de kennisvouchers SIB, een initiatief van het Ministerie van Buitenlandse Zaken onder uitvoering van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), is het mogelijk om een deel van uw (juridische) adviseurskosten vergoed te krijgen indien u voldoet aan de voorwaarden.

Wat is het?

Het is een ‘voucher’ voor MKB bedrijven, die een vergoeding van 50% van de adviseurskosten oplevert (met een maximum van € 2.500,-) indien het gaat om een advieskwestie over zakendoen in het buitenland. U kunt in aanmerking komen voor een voucher als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U bent een MKB-bedrijf als u minder dan 250 werknemers heeft én niet meer dan € 50 miljoen omzet óf wanneer het balanstotaal niet hoger is dan € 42 miljoen.
  • Er is reeds binnen uw bedrijf sprake geweest van een oriëntatie met betrekking tot ondernemen in het buitenland of uw MKB-bedrijf heeft al enige internationale ervaring. De kwestie waarover u advies wenst, mag geen onderwerp zijn waarvoor u routinematig advies inwint. Daarnaast vallen internationale juristen ook onder de adviseurs waarvoor de vergoeding geldt.

Bovenstaande voorwaarden worden door het RVO getoetst bij een aanvraag van de vouchers. Als u met uw MKB-onderneming reeds zaken doet in het buitenland of dit wilt opstarten en u hierover geadviseerd wilt worden, kunt u nu uw kans pakken. Er is namelijk een budget opengetrokken van € 0,9 miljoen voor dit initiatief. Aangezien een aanvraag voor de kennisvoucher binnen 13 weken door het RVO behandeld wordt, is het van belang om uw aanvraag op tijd in te dienen

Waarvoor?

  • Opstellen algemene voorwaarden voor zaken in het buitenland;
  • Check van bestaande contracten met buitenlandse partijen (bijv. een distributieovereenkomst);
  • Opstellen van contracten met buitenlandse partijen;
  • Bij oprichting van een buitenlandse entiteit.

Hoe?

Bij uw aanvraag bij het RVO moet door u het CV en de offerte van de adviseur worden aangeleverd. Het RVO stelt dan vast of uw advieskwestie aan de voorwaarden voldoet en of uw adviseurskosten voor 50% vergoed worden. Indien het RVO meent dat u in aanmerking komt, ontvangt u een voucher die bij afronding van de zaak aan Blue Legal moet worden overhandigd, waarna deze verzilverd kan worden door Blue Legal bij RVO.

De voorwaarden met betrekking tot de kennisvoucher zijn te vinden op de website van het RVO:
https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/starters-international-business-sib/vouchers/kennisvouchers

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!