Out of the Blue | van A tot Z - Blue Legal

Out of the Blue | van A tot Z

Wij staan ondernemers graag bij wanneer zij en hun ondernemingen positieve stappen en ontwikkelingen doormaken, maar uiteraard zijn wij er ook voor ondernemers die helaas de zaak een halt moeten toeroepen. 

Zo was bij deze ondernemer na een periode van anderhalf jaar duidelijk dat de zaak niet goed liep. Hoewel andere vestigingen een goeie omzet draaiden, kostte deze nieuw opgestarte onderneming meer dan het opleverde. Om die reden is de ondernemer (wijselijk) bij zichzelf ten rade gegaan met de volgende vragen: 

1. Is het haalbaar om tijdelijk door te zetten in afwachting van betere tijden? 

2. Wat zijn mijn opties voor beëindiging? (denk aan de snelle versie ‘turboliquidatie’ of de meer reguliere variant, nl. aanvraag van faillissement) 

3. Wat zijn de risico’s voor mij als ondernemer, maar ook voor het personeel en betrokken derden? 

Uiteraard had de ondernemer nog veel meer vragen omtrent de inschatting van het tijdspad, lopende verplichtingen en andere mogelijke obstakels. Aangezien geen enkele situatie hetzelfde is, hebben we concreet bepaald welke risicofactoren er aanwezig waren om vast te stellen welke optie het beste was voor de ondernemer. Op het eerste gezicht leek turboliquidatie de beste optie, omdat er vrijwel geen baten in de onderneming aanwezig waren. 

Echter, wegens het feit dat een crediteur met een bijzonder hoge vordering bezwaar zou kunnen hebben tegen de turboliquidatie, hebben we samen met de ondernemer besloten tot de reguliere weg van aanvraag van faillissement,  ook wel ‘eigen aangifte faillissement’. Na een korte periode van 1 á 2 weken snel en direct communiceren, stukken opvragen en adviseren kwamen we tot de conclusie dat voldaan was aan de (wettelijke) vereisten en faillissement aangevraagd kon worden. Op die manier blijven tijd en kosten voor de ondernemer niet een opeenstapelen en komen we samen snel tot inzicht over de wijze van beëindiging. Immers een goed begin van het einde, is het halve werk! 

 

 

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.