De komst van de Netherlands Commercial Court (NCC)

De komst van de Netherlands Commercial Court (NCC), een rechtbank gespecialiseerd in complexe internationale handelszaken, is een feit.

Steeds vaker doen Nederlandse ondernemingen zaken met buitenlandse partijen. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van een Engelstalig contract, waarin Nederlands recht is overeengekomen. Maar wat nu als er een geschil ontstaat tussen de partijen? Waar moeten de ondernemingen dan heen?

Naar de nieuw opgerichte Netherlands Commercial Court (NCC). De NCC is een Nederlandse rechtbank die gespecialiseerd is in internationale handelsgeschillen en waarbij alle zaken in het Engels gevoerd worden. Ook de uitspraak wordt in de Engelse taal gedaan. 

Het voordeel: geen kostbare vertalingen meer van (juridische) stukken, die net de specifieke nuances missen, waardoor de kern van de (vaak ingewikkelde) zaak verloren gaat. De verwachting is dat de NCC bijdraagt aan het vestigingsklimaat en de economische ontwikkeling in Nederland.  

De NCC krijgt één kamer bij de rechtbank Amsterdam voor de eerste aanleg en één bij het gerechtshof Amsterdam voor het hoger beroep. 

Om tot de NCC te komen en in het Engels uitspraak te mogen doen heeft er een wetswijziging plaatsgevonden. Op 8 maart 2018 heeft de Tweede Kamer ingestemd en op 11 december jl. is ook de Eerste Kamer akkoord gegaan. De NCC is hiermee dan ook een feit.

 

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!