De Corporate Governance Code 2017 is er! - Blue Legal

De Corporate Governance Code 2017 is er!

De bestaande code was aan vernieuwing toe en zodoende is op 21 augustus jongstleden de nieuwste versie van de Corporate Governance Code gepubliceerd.

De Nederlandse corporate governance code is een gedragscode voor beursgenoteerde bedrijven met als doel verbeterde transparantie in de jaarrekening, betere verantwoording aan de raad van commissarissen en een versterking van de zeggenschap en bescherming van aandeelhouders.

Nog sterker dan voorheen doet de nieuwe code voor goed ondernemingsbestuur een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van bestuurders en commissarissen. Met name als het gaat om strategie, risicobeheersing, informatievoorziening, waarden en normen, maar ook op het gebied van beloningen.

De Monitoring Commissie Corporate Governance stelde in 2016 een aantal herzieningen voor op het gebied van goed ondernemingsbestuur die nu in de nieuwe Corporate Governance Code 2017 zijn verwerkt. Naast het herindelen van de code werd daarin de de aandacht voor langetermijn-waardecreatie en regels voor cultuur en gedrag in de top van ondernemingen verstrakt. De verantwoordelijkheden van bestuurders en commissarissen zijn nog verder aangescherpt, zowel extern als in de interne rolverdeling.
De volledige tekst van de Corporate Governance Code is hier terug te vinden.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!