bedrijfsjurist

Out of the Blue: Het zorgeloze gevoel van uw eigen bedrijfsjurist!

Niet alleen scherpe advocaten, maar ook gespecialiseerde bedrijfsjuristen. Dat is wat Blue Legal onderscheidt van de traditionele kantoren. De synergie tussen deze 2 takken van sport zorgt voor meer inzicht in de business van onze klanten, waardoor we nog sneller en scherper kunnen adviseren en handelen.

Vast aanspreekpunt

Veel organisaties hebben niet een fulltime bedrijfsjurist nodig, maar hebben wel regelmatig kleine en grote juridische vragen. Die beantwoorden wij met onze Blue Service. Of hier op kantoor, of bij u intern op detacheringsbasis zijn is onze bedrijfsjurist uw vaste aanspreekpunt bij alle contracten en onderhandelingen, compliance vraagstukken, personeelsvraagstukken, privacy/ICT en investeringsbeslissingen. Geen organisatie is gelijk, dus dit vullen we altijd op maat in met u.
U heeft altijd 1 vast aanspreekpunt, ook buiten kantoortijden en ook bij niet-standaard vragen.
Dat is dat comfortabele gevoel!
Uw vaste aanspreekpunt zorgt ervoor dat uw vraag altijd bij de juiste specialist terecht komt. Dat is het grote voordeel ten opzichte van een ‘eigen’ bedrijfsjurist, dat is per definitie vrijwel altijd een generalist. Voor veel Mkb-bedrijven zijn wij de (parttime) bedrijfsjurist, bij grotere bedrijven zijn wij vaak de aanvulling c.q. sparring partner voor de bedrijfsjurist. Omdat wij uw organisatie en branche kennen, kunnen we snel schakelen en rekening houden met alle bijzonderheden.

Compliance & personeel

Er worden steeds meer eisen gesteld aan professionele organisaties. Compliance, zowel op financieel c.q fiscaal gebied wordt steeds belangrijker, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van privacy & ICT worden de eisen die klanten en toeleveranciers stellen steeds hoger. Denk daarbij aan ISO en NEN-certificeringen, maar ook branche specifieke regelingen. Door uw compliance check goed te regelen, heeft u een voorsprong.
Dat geldt ook voor personeel. Hoe neem ik die aan, hoe beperk ik mijn risico’s en welke manier van flexibiliteit heb ik als bedrijf nu precies nodig en hoe regel ik dat in? Wanneer kan ik nu wel of niet medewerkers aanspreken op gedrag of disfunctioneren? Wanneer kan ik ontslaan? Hoe los ik de discussie over een concurrentiebeding met een vorige werkgever op?
Ook bij debiteurenbeheer en incasso inschakelen werken we vaak nauw samen. Hoe richten we de processen goed in, waar zijn de quick-wins te behalen? Hoe handelen we bij debiteuren in financiële problemen en hoe stellen we betaling van onze facturen veilig? Kunnen we onze positie niet verbeteren in onze algemene voorwaarden?

Allemaal vragen die overal voorkomen, maar geen fulltime bedrijfsjurist vereisen bij veel organisaties.
Onze Blue Service lost dat op!

Documenten en contracten

Onze Blue Service biedt bovendien toegang tot veel documenten, brieven en contracten die in de praktijk veel gebruikt worden. Gemaakt en gecontroleerd door een specialist. Deze kunt u deze zelf heel snel en eenvoudig op maat maken. En, komt u er toch niet uit, dan is het contact met uw eigen bedrijfsjurist maar 1 klik of telefoontje verwijderd!

Altijd uw bedrijfsjurist met specialistische kennis binnen handbereik

Bij de Blue Service heeft u altijd iemand tot uw beschikking voor uw juridische vragen binnen ons team van specialisten op verschillende rechtsgebieden. Met zoveel kennis in huis, is er altijd iemand die uw vraag kan beantwoorden en bent u niet beperkt tot één jurist. Heerlijk, altijd snel een concreet antwoord van iemand die niet alleen verstand van zaken heeft, maar ook uw organisatie goed kent.
Iemand die snapt waar uw branche om draait en met u meedenkt rondom het maken van beslissingen. Een vast aanspreekpunt voor zowel Nederlandse als Internationale vragen. Een scherpe sparringpartner die niet terugdeinst om u te behoeden voor juridische risico’s. Als verlengde van uw bedrijfsjurist, of als externe juridische partner. Naast werken als externe op afstand, werken wij nu ook in-house.

Contracteren en procederen

Niet alleen juridische vragen rondom het nemen van beslissingen kunt u stellen binnen onze service. Ook meekijken met uw contracten en feedback geven over hoe het nóg beter en efficiënter kan valt binnen onze Blue Service.
Voor een vast bedrag vanaf €350,- per maand heeft u nooit meer twijfel over uw contracten. Wij kijken graag voor u naar de kleine lettertjes. Hoewel we dat heel graag doen, begrijpen we ook dat u soms snel moet handelen. Daarom heeft u altijd een database van contracten en brieven tot uw beschikking, zorgvuldig opgesteld door onze specialisten.
En als een procedure écht niet te vermijden is door een stevig fundament van compliance en maatwerk contracten? Dan hebben wij een aantal advocaten die dat graag voor u oppakken. Dat werkt vaak in uw voordeel, aangezien wij als vaste sparringpartner uw organisatie goed kennen. Bespaart u weer een hoop zorgen en geld. U kunt het Blue Service abonnement zo flexibel inrichten als u wilt afhankelijk van uw behoeften. Dat is wel zo fijn, want geen organisatie zit hetzelfde in elkaar. Maar dat maakt het bedrijfsleven juist zo mooi toch?

Bent u inmiddels wel nieuwsgierig geworden en heeft u vragen over onze Blue Service? Bel ons op +31 (0) 76 521 35 36 of check hier meer informatie over onze Blue Service.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.