Out of The Blue - In-house bij onze klanten. Ook bij u!?? - Blue Legal

Out of The Blue – In-house bij onze klanten. Ook bij u!??

De afgelopen maanden hebben we veel verteld en geschreven over de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Ingrijpend voor veel van onze klanten. Wees gerust, daar gaat het nu keer niet over.

Voor ons specialisten is het heel leuk om met en voor je klanten dit soort veranderingen in de wet onder de aandacht te brengen, te bespreken en samen slimme toepassingen te creëren. Onder meer daarvoor houden we ook onze seminars en sparring sessies, iets waar we als Blue Legal groot mee zijn geworden. Bij de WAB hebben we ook weer ‘in-house’ presentaties gegeven en dat het balletje dan een mooie kant uit kan rollen, volgt uit deze out of the blue.

Vanuit een fijne samenwerking met een accountantskantoor in de regio kreeg ik de uitnodiging om voor hun kantoor op een van de vestigingen een presentatie over de WAB te geven. Op deze manier zouden zij beter beslagen ten ijs kunnen komen als zij vanuit hun klanten hierover vragen zouden krijgen. Vanzelfsprekend ben ik op deze uitnodiging ingegaan en het werd een hele interessante en vooral dynamische middag. Niet alleen heb ik daarbij een ruime vertegenwoordiging van het kantoor bijgepraat over de ins en outs van de WAB, zij lieten mij ook zien hoe zij vanuit hun perspectief naar de verschillende wijzigingen kijken. Samen kom je op deze manier tot nog betere oplossingen voor je klanten.

Als lekkere kers op de taart kreeg ik vervolgens enkele weken later van een van de aanwezige partners de vraag of ik ook bereid was om deze presentatie voor een grote groep ondernemers van een bekende franchisenemer in de food sector te verzorgen. Dat verzoek werd vanzelfsprekend enthousiast door mij beantwoord.

Aangezien er bij deze franchisenemer veel gewerkt wordt met flexcontracten en oproepkrachten, heb ik tijdens die presentatie met name deze onderwerpen ruim aan bod laten komen en heb ik samen met de individuele franchisenemers verder gebrainstormd hoe hun arbeidsovereenkomsten en aanvullende reglementen daarop beter ingericht kunnen worden. Het werd wederom een succesvolle middag, die ook nog eens beloond werd met een prachtige taart (ditmaal zonder kers ;-).

Het mooie van dit soort presentaties is dat ik per bedrijf of branche heel verschillend de diverse onderwerpen van de WAB heb kunnen belichten en de klanten heel concreet verder heb kunnen hepen. Op deze manier krijg je een op het bedrijf toegesneden kennisoverdracht die daarmee goed aan de verwachtingen beantwoordt en waar men zelf heel concreet verder kan.

En dit smaakt naar meer, dus ook in 2020 zullen wij als Blue Legal weer in-house presentaties en workshops gaan geven. Als het gaat over uw personeel zal ik dat graag doen. Als het gaat om privacy, ict of de contracten in uw organisatie, dan zal 1 van mijn collega’s dat graag doen. Dus, aarzel niet om daarover met ons contact op te nemen!

Ook dit is het comfortabele gevoel van uw eigen bedrijfsjurist, zowel op afstand als in-house.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!