Krachtige mediation

Out of the Blue: Dit zijn de voordelen van mediation bij Blue Legal

In de wereld van het ondernemen zijn conflicten soms onvermijdelijk. Als scherpe advocaten en bedrijfsjuristen weten wij als geen ander wat de impact daarvan kan zijn. We hebben in Nederland een heel goed rechtsysteem, maar dat kost vaak veel tijd, en ook geld. Mediation kan vaak een passende oplossing bieden. Juist ook in een zakelijke context.

Helaas staat mediation niet bij iedereen even hoog aangeschreven. Wij laten u het tegendeel zien! Mediation is namelijk zoveel doeltreffender dan iedereen altijd denkt. Het levert sneller duidelijkheid op, geeft u meer grip op het proces, drukt de juridische kosten en spaart bovendien heel veel tijd en energie. Zo houdt u meer ruimte over voor waar u echt goed in bent: het runnen van uw business! Bij Blue Legal begrijpen we dit en bieden we gespecialiseerde mediation aan die gericht is op een professionele en zakelijke aanpak.

De voordelen van mediation

Mediation brengt veel voordelen met zich mee. Het stelt partijen in staat om meer controle te hebben over de uitkomst van hun conflict, het versnelt het oplossingsproces, vermindert juridische kosten, en bespaart zowel tijd als energie. Dat is natuurlijk beter dan langdurige en uitputtende juridische procedures. (Ook dat kunnen wij overigens vlijmscherp als het niet anders kan of als de mediation niet de oplossing blijkt te zijn. 😉)

Bij Blue Legal hebben we veel ervaring in het begeleiden van klanten door het mediation proces. We begrijpen dat dit voor veel bedrijven nieuw terrein is, daarom zorgen we ervoor dat u volledig geïnformeerd wordt voordat wij het proces beginnen. Dit onderscheidt ons van andere. Onze klanten zijn vaak verrast door het feit hoe positief de uitkomst van mediation kan zijn. En vooral belangrijk voor de klant; hoeveel rust het geeft als een mediation is afgerond.

Onze aanpak

Bij Blue Legal is geen enkel conflict gelijk. Wij stemmen onze aanpak af op uw unieke situatie, of we nu actief deelnemen aan gesprekken of meer op de achtergrond ondersteunen. Onze expertise ligt in het herkennen en benutten van zowel uitdagingen als kansen binnen het mediation proces, met het oog op de beste juridische opties. Wij bieden een professionele, zakelijke benadering, afgestemd op uw organisatie. Bij ingewikkelde conflicten zijn we ervan overtuigd dat samenwerken leidt tot de beste oplossingen. Ons team van deskundige mediators werkt indien nodig samen met externe specialisten om elk detail goed te regelen. Een zakelijke, maar vooral ook duidelijk aanpak is wat u van onze specialisten kan verwachten. Waarbij ook de kwaliteit van het hoogste niveau is. Efficiency en een pragmatische insteek staan daarbij voor op.

Tot slot: duidelijk en scherp!

Ons mediation traject biedt een snelle en effectieve oplossing voor bedrijfsconflicten, waarbij de nadruk ligt op samenwerking en wederzijds voordeel. Voor veel klanten lijkt een mediation traject weinig resultaat gericht en ‘soft’. Wij weten wel beter! Specialisten Margot Verhoeven en Jan Gerrit Kroon hebben een brede blik en kijken altijd naar de beste oplossing die is afgestemd op de behoeften van uw bedrijf. Mocht het nodig zijn hebben wij een uitgebreid netwerk van andere professionele, zakellijke mediators.

Kortom, mits goed aangepakt kunt u op juridische én totaalkosten met mediation flink besparen! Wij vertellen u graag meer over onze Blue Mediation.
Meer informatie? Neem dan contact op met Margot Verhoeven of Jan Gerrit Kroon.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!