de kracht van blue legal

Out of the Blue: De kracht van Blue Legal!

Bij Blue Legal werken de advocaten en bedrijfsjuristen heel nauw samen. En dat maakt het grote verschil. Vanuit dezelfde, gespecialiseerde kennis wordt er op veel andere manieren naar dezelfde case gekeken. En dat geeft een boost!

Wij zeggen altijd dat wij ‘anders zijn dan anderen’ en dat wij met onze unieke aanpak het verschil maken. En dat is ook zo! Waar het om gaat is dat onze klanten met onze kennis en ervaring hun business beter kunnen runnen. Daarbij gaat het niet om het contract, het processtuk of het advies, maar om de oplossing. Datgene waar u iets aan heeft, want het resultaat telt. Dat lijkt makkelijk, maar daar gaat het bij heel veel specialisten toch vaak mis. Die denken altijd aan de inhoud. Dat geldt voor de arts, de monteur, de kapper, en ook voor ons als juristen.

Door onze werkwijze houden wij elkaar scherp: we kijken naar de context, de branche, de verhoudingen en de financiën. Kortom: naar de beste oplossing voor u, een oplossing op maat. Zelfs met meerdere specialisten in ons team lukt het ons om dat doel voor ogen te houden en daar zijn we trots op!
Als specialist zijn wij natuurlijk ook vakidioten, dus mochten we nu toch een keer doorschieten, dan horen wij dat ook heel graag van u. Want zoals wij kritisch zijn naar u, mag u dat ook naar ons zijn.
Maar waarom werken wij zo? Waar komt dit vandaan? Hoe houden wij dit scherp binnen ons team van specialisten? Wat maakt ons dan anders dan al die andere kantoren? Simpelweg gewoon omdat we het leuk vinden. In deze Out of the Blue nemen wij u mee in de kracht van Blue Legal.

Teamwork

‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’. Dat is dan ook de reden waarom wij werken volgens het 4 ogen-principe. Alle zaken die wij behandelen, behandelen wij samen en daar zijn we ook altijd transparant over. Wij begrijpen de behoeften van onze klanten. Het persoonlijke contact staat dan ook centraal. Wij streven ernaar om een vertrouwensrelatie op te bouwen en zo ook nauw met onze klant samen te werken. Zo behaal je de beste resultaten! Zo ziet u dat wij niet enkel met onze specialisten samenwerken, maar ook met onze klanten. Korte lijntjes, zodat wij snel en adequaat kunnen handelen waar nodig.

Al onze specialisten hebben zo hun eigen kracht en wij weten van elkaar waar ieders kracht ligt. Zo weten wij bij iedere zaak die binnenkomt wie we hierbij het beste kunnen aanschakelen, zo werken wij altijd efficiënt. Iedereen heeft buiten hun eigen kracht uiteraard ook dingen die hij/zij minder leuk vindt om te doen. Om dat nu direct een zwakte te noemen is een groot woord. Wat de een bijvoorbeeld vreselijk vindt om te doen, kan een ander helemaal geweldig vinden. En zo zijn die korte lijntjes binnen het team kort, zo doen wij nooit iets wat wij niet leuk vinden 😉. Waar Anne gelukkig wordt van een compliance vraagstuk, werkt Sirin liever aan gecompliceerde contracten. Dat is wat ons team échte specialisten maakt. Ieder heeft zijn eigen specialiteit op juridisch vlak.

Kennis delen

Kennis is eindeloos. Maar hoe benut je deze kennis? En in ons geval; hoe deel je deze kennis effectief? Binnen Blue Legal delen wij onze kennis met jullie op een creatieve manier. Onze seminars, sparringsessies maar ook kennissessies met andere partijen staan hierbij centraal. ‘Denken in Oplossingen’ is ons motto, en die oplossingen bieden wij tijdens die events. Het gevoel van vertrouwen en openheid staat centraal bij onze events. Waar we bij onze seminars en kennissessies vooral zelf aan het woord zijn en al onze kennis met jullie delen, zijn bij onze sparringsessies vooral de gasten aan het sparren met elkaar. In deze sessies is vertrouwen van belang. Wij nemen u graag mee in de laatste ontwikkelingen en updates op juridisch vlak, en delen deze graag met u.

Blue Academy powered by Blue Legal

Om de specialistische kennis verder te kunnen delen is de Blue Academy ontstaan. De slogan ‘Voorsprong door kennis’ zegt naar onze mening ook genoeg. Wij hebben de kennis die u verder helpt. De Blue Academy cursussen worden gegeven door onze specialisten die in de praktijk werkzaam zijn. De kennis die wij bij onze Blue Academy delen is altijd concreet, praktisch en actueel. Bij onze Blue Academy verzorgen we maandelijks verschillende cursussen over diverse juridische onderwerpen.

Het doel van de cursussen is om kennis over te brengen over zaken waar cursisten in hun dagelijks werk tegenaan lopen. Wat dus, voor de oplettende lezer, gelijk staat aan de events die wij binnen Blue Legal organiseren. Echter gaan wij nog dieper in op de juridische inhoud bij een cursus en kunnen u zo nog gerichter kennis delen. Het onderwerp van de cursus wordt gekozen op basis van trends en ontwikkelingen in de markt én wat er speelt bij onze klanten. Op deze manier weten cursisten na afloop hoe om te gaan met eventuele problemen en zijn voorzien van goede bruikbare praktijktips en/of checklists.

De specialisten van Blue Legal, één team

Moraal van het verhaal: zonder ons team vol specialisten hadden wij nu niet voor u kunnen doen wat wij doen. Daarom steken wij ook veel tijd in onze specialisten. Zelf blijven ontwikkelen door middel van het volgen van cursussen, netwerkbijeenkomsten, maar ook het zelf organiseren van teammiddagen. Deze middagen steken wij zo in dat er ook altijd kennis gedeeld wordt met het team om vervolgens na het inhoudelijke stuk ook samen iets leuks te ondernemen. Op deze middagen staat het team van Blue Legal centraal. In goed personeel moet je energie steken en daar ligt onze kracht.

Kortom, wij doen het samen met onze specialisten voor u! Van de specialisten voor de praktijk. En dat is waar onze kracht ligt. Wij doen het samen. Samen hebben wij de kennis die u nodig heeft. Wij zijn altijd op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen, en delen deze graag met u.

Los van het feit dat wij graag kennis met u blijven delen, organiseren wij ook jaarlijks onze bekende Blue Legal zomerborrel; dit jaar is de borrel gepland op donderdag 7 september. Bij deze willen u daarvoor graag uitnodigen: u bent van harte welkom! Aanmelden kan gemakkelijk via een mail aan f.sluimer@blue-legal.nl zij zal ervoor zorgen dat uw aanmelding goed zal worden verwerkt.

Ook graag maandelijks op de hoogte blijven van de laatste juridische updates en/of onze events? Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief. Hier delen wij de laatste juridische trends en ontwikkelingen met u, en weet u ook altijd als één van de eerste wanneer onze komende events zijn!

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!