Out of The Blue | Babet Leenders, terug met wat extra “bagage”

Al bijna 2 jaar werk ik bij Blue Legal als specialist arbeidsrecht. De afgelopen maanden ben ik er even uit geweest voor 2 hele bijzondere gebeurtenissen.

De mooiste is dat ik op 27 december jl. moeder ben geworden van Jules! Het is onze eerste en hij doet het super! Alles is goed gegaan en mijn verlof is voorbij gevlogen. Het is nog een bijzondere tijd, dus ik hoop hem snel live aan mijn collega’s te kunnen showen.

Ook voor mijn verlof waren het drukke maanden,  in december heb ik namelijk ook de Postacademische Opleiding Arbeidsrecht (PALA) afgerond, dé specialisatie opleiding pur sang in het arbeidsrecht, ons vakgebied. Daarmee heb ik een nog sterkere theoretische basis geslagen onder mijn praktijkervaring. Maar oei oei, dat was wel even aanpoten. Weer terug de schoolbanken in en weer zo erg de diepte in, dat had ik sinds de universiteit niet vaak meer gedaan. Een heerlijke en leuke verrijking, maar ik ben ook blij dat het klaar is!

En het is ook heel fijn dat ik met deze extra bagage voor u in de praktijk verder aan de slag kan gaan. Met 4 collega’s, waarvan er 2 ook deze opleiding gedaan hebben en een derde die er binnenkort mee begint, is het scherp sparren over de vraagstukken bij onze klanten en de ontwikkelingen in ons vak, de arbeidsmarkt en hoe we onze klanten daar elke dag het beste mee kunnen ondersteunen.

Ik hou mij bij Blue Legal vooral bezig met veranderingsprocessen en de daarbij behorende reorganisaties en UWV-procedures en sociale plannen. Ook heb ik weer veel contact met HR-managers in het veld over de praktijk van alledag m.b.t. flexibilisering en natuurlijk aanname en ontslag van medewerkers, disfunctioneren etc. Maar ook andere arbeidsrechtelijke vraagstukken als werkgeversaansprakelijkheid en vragen m.b.t. de ondernemingsraad komen in mijn praktijk aan de orde.

Ik vind het heerlijk om samen met de klant de strategie te bepalen, een oplossing te bedenken of de onderhandelingen te voeren.

Hoewel ik ben geboren en getogen in Brabant, heb ik gestudeerd in Amsterdam en kortstondig in Berkeley (Californië). Ik ben afgestudeerd in het Strafrecht en Privaatrecht en heb altijd gewerkt in de arbeidsrechtpraktijk, voor MKB en corporate werkgevers. Na een aantal jaren werken in de Randstad is het heel fijn om weer terug te zijn, en dat geldt nu dubbel!

Ik ben weer aan het opstarten, dus heb nog de tijd om een keer vrijblijvend te sparren over uw vragen in de praktijk. Schroom niet en app/mail/bel!  Ik hoop u snel te spreken!

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!