ZZP wet uitgesteld

ZZP-wet uitgesteld: kunnen zzp’ers en ondernemers voor nu rustig ademhalen? 

De invoering van de ‘Wet verduidelijking beoordeling arbeidsrelaties en Rechtsvermoeden” (VBAR) is weliswaar uitgesteld maar de belastingdienst vervult gewoon haar werk en heeft nu een duidelijk plan neergelegd over hoe ze gaat handhaven. Dat is nodig, want ook de huidige wet en rechtspraak is al heel duidelijk voor de meeste situaties’.

De documenten van de belastingdienst

De Belastingdienst heeft begin maart 2024 drie documenten gepubliceerd over de handhaving van arbeidsrelaties: het “Handhavingsplan arbeidsrelaties tranche 2024”, de “Perspectiefnota handhaving arbeidsrelaties” en het “Memo handhaving arbeidsrelaties – richtlijnen doorwerking IH en OB”. Deze documenten beslaan samen meer dan 100 pagina’s en laten zien dat de Belastingdienst serieus werk maakt van de handhaving, ongeacht de status van de wetgeving of de regering. Hier zijn enkele belangrijke punten:

  • Het handhavingsplan bestaat uit drie tranches. De tweede tranche, voor het jaar 2024, heet “Op weg naar opheffing van het handhavingsmoratorium”. De derde tranche, voor het jaar 2025, heet “Handhaven zonder handhavingsmoratorium”. Dit betekent dat de handhaving vanaf 1 januari 2025 volledig zal worden uitgevoerd.
  • De strategie van de Belastingdienst is gericht op het stimuleren van de naleving van de regels door burgers en bedrijven, zonder dat er dwangmaatregelen of hoge kosten nodig zijn. De Belastingdienst beschrijft drie ‘goedpaden’ die dit in de praktijk brengen. Er zijn goedpaden voor het bepalen van de aard van de arbeidsrelatie tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers, en er is een goedpad voor de overgang van opdrachtnemers naar werknemers.
  • Eind 2023 is een werkgroep gestart om de toekomst van de modelovereenkomsten te onderzoeken, omdat deze niet voldoen aan de wensen en verwachtingen van de markt. Een modelovereenkomst geeft namelijk geen volledige zekerheid, omdat deze afhangt van de naleving in de praktijk.
  • Er is een landelijke detectiemodule die automatisch zoekt naar indicatoren voor (een toename van) de inhuur van derden met een hoog risico op een onjuiste kwalificatie van de arbeidsrelatie.
  • Het uitgangspunt is dat de handhaving van de arbeidsrelaties zich vooral richt op de loonheffingen in relatie tot de opdrachtgevers, om zo een hefboomeffect te creëren.
  • Een groot risico is dat er maatschappelijke onrust ontstaat als het handhavingsmoratorium wordt opgeheven. De markt moet daarom in 2024 worden voorbereid op de opheffing van het handhavingsmoratorium.
  • Ook tijdens het handhavingsmoratorium voert de Belastingdienst handhavingsacties uit, zoals bedrijfsbezoeken en boekenonderzoeken bij de opdrachtgevers voor de loonheffingen. Als bij een bedrijfsbezoek blijkt dat er ten onrechte buiten dienstbetrekking wordt gewerkt, wordt het bedrijfsbezoek omgezet in een boekenonderzoek.

Mocht u denken dat de handhaving niet zo streng zal zijn, omdat deze jarenlang heeft ontbroken, realiseert u dan dat dit niet langer het geval is. Dit is geen verstandige houding meer, hoe begrijpelijk ook.

Als u het allemaal zelf wilt nalezen dan kan dat hier.

Bij vragen zijn onze arbeidsrecht specialisten altijd bereikbaar! Zij bieden altijd een vertrouwelijk, luisterend oor. Neem contact op bij vragen.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!