digitalisering beslagproces

Digitaal procederen in beslagzaken

Snel beslag leggen? Het systeem om beslag te leggen is met ingang van half november 2021 gedigitaliseerd. Zo verliezen advocaten geen tijd meer met indiening van stukken per post.

Daardoor is er niet alleen veel tijdwinst bereikt, maar hoeven partijen geen stapels papierwerk meer in te dienen. Ook is er snel inzicht in de procedure zelf. Dit is een mooie ontwikkeling in de rechtspraktijk. Deze is onderdeel van het Project Digitale Toegang dat door de rechtspraak is opgestart. Dit met als doel eenvoudige digitale toegang te realiseren voor rechtzoekenden en hun procesvertegenwoordigers.

Het verder digitaliseren past goed in de werkwijze van Blue Legal advocaten en juristen. Wij hebben onze praktijk al volledig gedigitaliseerd. Naast het feit dat door de tijdwinst kosten aanzienlijk lager kunnen zijn, is er ook oog voor duurzaamheid.

Nu is het te hopen dat de ontwikkeling in digitalisering zich zal voortzetten. Hopelijk gaan de procespartijen ook in de reguliere (bodem) procedures verlost zijn van de verplichting tot indiening van papieren processtukken. Een win-win als u het ons vraagt.

Meer weten over wat deze ontwikkeling in het proces rondom incasso inschakelen voor u betekent? Neem contact op Mariëtte Corbeij-Beukers of Inge Leenheer, zij vertellen u er alles over.

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.