Terug naar profiel

Blog: Margot Verhoeven

grensoverschrijdend gedrag werkvloer

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer: Communicatiestrategieën voor een veilige werkomgeving (2/5)

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, waaronder intimidatie, discriminatie, en ander ongepast gedrag, vormt een grote uitdaging voor elke organisatie. Een heldere en effectieve communicatiestrategie is essentieel om dit probleem aan te pakken, het bewustzijn te vergroten en een veilige werkomgeving te bevorderen. In deze blog van de blogreeks over grensoverschrijdend gedrag worden belangrijke stappen gegeven over het communiceren over grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie.

Beleid grensoverschrijdend gedrag

Grensoverschrijdend gedrag: Richtlijnen voor een effectief beleid in uw organisatie (1/5)

Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer tast het welzijn, de waardigheid en de prestaties van medewerkers aan. Dit gedrag kan variëren van intimidatie en discriminatie tot agressie en seksuele intimidatie. Een doordacht beleid is cruciaal om een veilige en respectvolle werkomgeving te waarborgen. In deze blog van de blogreeks over grensoverschrijdend gedrag bespreken we de belangrijkste richtlijnen voor het opstellen van een effectief beleid tegen grensoverschrijdend gedrag binnen uw organisatie.

Zwangerschapsverlof

Hoe zit het ook alweer? Zwangerschapsverlof en uitkeringen: alles wat werkgevers moeten weten! (1/2)

Zwangerschap is een bijzondere tijd in het leven, maar naast vreugde van het verwachten van een kindje, brengt het ook enkele juridische en financiële overwegingen met zich mee. Met name rondom het zwangerschapsverlof en uitkeringen. In deze blog bespreken we niet alleen de basisregelingen, maar kijken we ook naar enkele andere relevante aspecten die werkgevers moeten weten.

Concurrentiebeding

Het concurrentiebeding: aanstaande wijzigingen voor u als werkgever

Het lijkt erop dat er wijzigingen op komst zijn met betrekking tot het concurrentiebeding. Op 2 juni 2023 heeft de minister van sociale zaken en werkgelegenheid bekend gemaakt dat ze de wetgeving omtrent het concurrentiebeding wil wijzigen en sinds 4 maart 2024 ligt er ook een wetsvoorstel. Veel werknemers hebben een concurrentiebeding in hun arbeidsovereenkomst. Uit een recent onderzoek van Panteia is gebleken dat het beding vaak als standaardclausule wordt opgenomen in de arbeidsovereenkomst en naar schatting heeft meer dan een derde van alle werknemer een concurrentiebeding.

Krachtige mediation

Out of the Blue: Dit zijn de voordelen van mediation bij Blue Legal

In de wereld van het ondernemen zijn conflicten soms onvermijdelijk. Als scherpe advocaten en eerlijke juristen weten wij als geen ander wat de impact daarvan kan zijn. We hebben in Nederland een heel goed rechtsysteem, maar dat kost vaak veel tijd, en ook geld. Mediation kan vaak een passende oplossing bieden. Juist ook in een zakelijke context.
Helaas staat mediation niet bij iedereen even hoog aangeschreven. Wij laten u het tegendeel zien!

pensioenstelsel-wat-u-nu-moet-weten

Out of the Blue: Het nieuwe pensioenstelsel, wat moet u NU weten?

Ontdek de meest voorkomende vragen over het nieuwe pensioenstelsel die onze experts Margot en Jan Gerrit ontvangen van ondernemingsraden, werkgevers, accountants en fiscalisten. Leer hoe dit nieuwe stelsel invloed kan hebben op uw organisatie en krijg inzicht in belangrijke aspecten zoals de rol van de ondernemingsraad en werkgeversverantwoordelijkheden.

Wet Toekomst Pensioenen | De Ondernemingsraad | PVT |Nieuwe Pensioenregeling | Pensioenstelsel | WTP

De gevolgen van de Wet Toekomst Pensioenen voor werknemers bij baanverandering en waardeoverdracht van pensioen (6/6)

De recente invoering van de Wet Toekomst Pensioenen heeft belangrijke veranderingen teweeggebracht in het pensioenlandschap. Eén aspect dat van invloed is op werknemers die van baan veranderen, is de mogelijkheid om hun opgebouwde pensioen over te dragen naar een nieuwe pensioenuitvoerder. In deze blog zetten we uiteen wat dit betekent voor werknemers en hoe de nieuwe wetgeving de waardeoverdracht van pensioen beïnvloedt.

De Ondernemingsraad | PVT |Nieuwe Pensioenregeling | Pensioenstelsel | WTP | Wet Toekomst Pensioenen

Pensioenregeling wijzigen? De rol van de ondernemingsraad (5/6)

Een van de belangrijkste arbeidsvoorwaarden voor werknemers is het pensioen. Een werkgever kan echter niet zomaar de pensioenregeling wijzigen zonder de instemming van de ondernemingsraad (OR) of personeelsvertegenwoordiging (PVT). In deze blog bespreken we de rol van de ondernemingsraad bij het wijzigen van de pensioenregeling en wat deze precies inhoudt.

Nieuwe Pensioenregeling | Pensioenstelsel | WTP | Wet Toekomst Pensioenen

Werknemers en hun nieuwe pensioenregeling (4/6)

Wat voor invloed heeft de Wet toekomst pensioenen op uw werknemers? Het is uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat hun pensioenregeling tijdig zijn aangepast volgens de nieuwe wetgeving. Daarnaast is het belangrijk om uw werknemers tijdig op de hoogte te stellen van de veranderingen die van toepassing zijn op hun individuele pensioenregeling. Of uw onderneming verplicht deelneemt aan een bedrijfstakpensioenfonds of dat u een eigen pensioenregeling heeft bij een verzekeraar of premie pensioeninstelling, maakt echter een groot verschil. In deze blog bespreken we de implicaties van een verplicht bedrijfstakpensioenfonds en het belang van een goede communicatie met werknemers in deze situatie.

Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.