Welkom...

Internationaal Zakendoen 20 februari en 19 maart

Home » Seminars » Internationaal Zakendoen 20 februari en 19 maart
datumlocatiekosten
20-02-2014 15:00 tot 18:30NAC Breda,Rat Verlegh Stadion, hoofdentreekosteloos
19-03-2014 16:45 tot 18:30NAC Breda,Rat Verlegh Stadion, hoofdentreekosteloos
Inleiding

Uw bedrijf goed op de internationale kaart zetten wordt voor veel ondernemers meer en meer belangrijk. De Europese markt wordt steeds opener en de techniek zorgt ervoor dat  de grenzen ook in de dagelijkse business steeds verder vervagen. Nederland loopt op veel terreinen voorop, en er zijn dus volop kansen. Maar natuurlijk roept het ook onzekerheden, risico’s en vragen op. In onze praktijk komen wij die veel tegen: de opgedane kennis en ervaring delen wij graag met u.

In ons 2e seminar over internationaal zaken doen, op 19 maart a.s., zetten wij voor u  alle ins-and-outs op een rijtje voor wat betreft de contractuele en ondernemingsrechtelijke aspecten . Het eerste seminar van 20 februari was vooral gericht op de factor Personeel & Arbeid, nu gaan we in op de commerciële en zakelijke kant  van grensoverschrijdende ondernemen.

Blue Legal Advocaten | Adviseurs en BDO Accountants & Belastingadviseurs verzorgen de inhoud op juridisch en fiscaal gebied.  Na deelname beschikt u over waardevolle kennis waar u in de praktijk veel aan heeft!

Het seminar vindt plaats in de Classic Lounge in het NAC-stadion in Breda en start om 15.00 uur en duurt tot 17:30 uur. Daarna is er de mogelijkheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Voor meer informatie zie: 'Voor wie'.

Aanmelden voor dit seminar kunt u via dit formulier of via office@blue-legal.nl of telefonisch 076-521 35 36. Introducés zijn van harte welkom; u kunt dit op uw formulier aangeven.

Graag tot ziens op 19 maart a.s.

Jurgen van Asten
Vincent Wanningen

Voor wie

De EU maakt zakendoen over de grens ook bereikbaar voor het MKB.  Veel regels en verplichtingen zijn gestandaardiseerd. Net als in eigen land zijn het de details die het verschil maken. Naar welk recht sluit u een contract af? Wilt u bij een conflict naar de rechter, of heeft u liever arbitrage? Wie laat u de kwaliteit van uw werk beoordelen? Het kan voor uw winst ook veel uitmaken of u al dan niet een vestiging in het buitenland heeft en welk BTW-tarief van toepassing is.  Denkt u ook aan: welke ondernemingsvormen zijn nu geschikt bij activiteiten in het buitenland? Waar dien je rekening mee te houden indien er contracten worden gesloten met buitenlandse ondernemingen? Kan ik daar net zo makkelijke B2B incasseren als in Nederland? Welke fiscale opties zijn er?

Vragen waar vaak niet voldoende aandacht aan besteed wordt; de focus ligt immers veelal op de expansiemogelijkheden van de onderneming. Ook hier zien wij echter keer op keer dat achteraf repareren veel duurder is dan het gelijk goed regelen. Ook hier geldt dat voorkomen beter is dan genezen. Fiscaal, maar zeker ook juridisch. De Europese regelgeving biedt namelijk veel mogelijkheden voor u als ondernemer.

Tijdens het seminar over de ondernemingsrechtelijke aspecten komen in elk geval de volgende onderwerpen aan de orde:

Hoe zet ik mijn business in het buitenland op? Met een lokale vestiging of met   een ‘B.V.’ naar vreemd recht, of toch met een distributeur of agent?;

  • Hoe zit het met internetverkoop in het buitenland;
  • Hoe maak ik mijn contracten ‘buitenland proof’;
  • Hoe zorg ik dat ik betaald krijg vanuit het buitenland?
Locatie

NAC Breda,Rat Verlegh Stadion, hoofdentree

NAC Breda,Rat Verlegh Stadion, hoofdentree
Stadionstraat 3
4815 NC Breda
Nederland
Verlengde Poolseweg 40
4818 CL  Breda (NL)

BTW-nummer: NL818590014B01
KvK: 20148092

office@blue-legal.nl
  +31 (0) 76 521 35 36
  +31 (0) 76 564 91 89
Volg ons op: