Welkom...

(Arbeids)verzuim en Reïntegratie

Home » Seminars » (Arbeids)verzuim en Reïntegratie
datumlocatiekosten
25-11-2015 15:00 tot 17:30NAC Breda,Rat Verlegh Stadion, hoofdentreekosteloos
Inleiding

door Argo Advies en Blue Legal

Voorkomen is beter dan genezen. Wel heel toepasselijk bij dit onderwerp. En dat kan omdat verzuim geen medisch probleem is maar een management probleem!

Verzuim heeft vaak te maken met andere factoren dan alleen maar de gezondheid. Denk aan werksfeer, collega’s, privésituatie, etc. Wij zijn ervan overtuigd, dat het verzuimpercentage binnen uw organisatie omlaag kan. Met de juiste benadering, communicatie en evaluatie is veel mogelijk. Vaak wordt gedacht dat de regels van Poortwachter-II lastig en belemmerend zijn, maar ook die bieden veel meer mogelijkheden dan u denkt!

Met respect voor het individu en voor het feit dat iemand soms te ziek is om te werken, met oog voor het belang van de organisatie om verzuim te reduceren, het begrip dat ziek en arbeidsongeschikt twee verschillende begrippen zijn, is de Argo aanpak van verzuim gericht op een goed, snel en duurzaam resultaat!

In dit seminar, alweer ons 4e en laatste van dit jaar, krijgt u aan de hand van pakkende praktijkcases waardevolle inzichten én praktische tips, die een win-win situatie mogelijk maken.

De volgende vragen / onderwerpen komen onder meer aan de orde:

visie op verzuim: demedicalisatie, gedragsmodel en eigen regie.
beheersing van verzuim is maatwerk
poortwachter II
verhouding werkgever – arbodienst
angst voor conflicten
kosten en financiële risico’s
duurzame inzetbaarheid
wet- en regelgeving
do’s en dont's bij dossieropbouw
Dit seminar is bedoeld voor iedere manager en directeur  met personeelszaken in zijn of haar portefeuille. Na afloop weet u exact wat u kunt en/of moet doen en kent u de geheimen van een goed personeels- en verzuimbeleid, zodat u zeker van uw zaak beter en strakker kunt handelen.

U bent van harte welkom op woensdag 25 november a.s. vanaf 15.00 uur bij NAC Breda, Rat Verlegh Stadion.

Aanmelden

Deelname is kosteloos voor onze relaties. Heeft u op voorhand vragen? Geef ze bij aanmelding door, wij gaan daar graag op in.

Aanmelden kunt u via dit formulier of telefonisch (076-521 35 36).  Introducés zijn van harte welkom; u kunt dit op uw formulier aangeven.

Graag tot ziens op 25 november a.s.!

Rudo Vissers
Jan Gerrit Kroon
Jurgen van Asten

 

Programma
tijdonderwerp
15:00
Ontvangst
15:30
Welkom en inleiding
154:45
Rudo Vissers: de totaal aanpak; “er kan veel meer dan DGA’s en HR denken”
16:15
Pauze
16:30
Jan Gerrit Kroon: verplichtingen en formaliteiten
17:30
Vragen
17:30
Afsluiting en napraten met een hapje en een drankje
De sprekers
fusie & overnames - ondernemingsrecht
Blue Legal

Jurgen vervult al meer dan 20 jaar de rol van externe jurist/huisadvocaat voor bedrijven en ondernemers in onder meer de sectoren dienstverlening, ICT, internationale handel en logistiek. Professioneel, snel, efficiënt en altijd meedenkend vanuit de business van zijn cliënt.

arbeidsrecht - privacyrecht - hrm
Blue Legal

Medeoprichter van Blue Legal Advocaten | Adviseurs. 

Jan Gerrit combineert juridische kennis en ervaring met een bedrijfskundige achtergrond en ondernemerschap. Out-of-the-box denkend: voor hem staat niet de juridische oplossing voorop, maar de beste oplossing. 

 

Argo Advies

Rudo Vissers heeft jarenlang gewerkt als Fysiotherapeut en Manueel Therapeut in zijn eigen praktijk. Hierdoor kent hij niet alleen de gezondheidszorg van binnenuit, maar heeft hij bovendien zeer veel ervaring opgedaan met patiënten en de wijze waarop deze omgaan met diverse klachten. Vervolgens heeft hij gezondheidswetenschappen gestudeerd en zich van daaruit op wetenschappelijk niveau bezig gehouden met de relatie arbeid aan de ene kant en gezondheid aan de andere kant.

Locatie

NAC Breda,Rat Verlegh Stadion, hoofdentree

NAC Breda,Rat Verlegh Stadion, hoofdentree
Stadionstraat 3
4815 NC Breda
Nederland
Verlengde Poolseweg 40
4818 CL  Breda (NL)

BTW-nummer: NL818590014B01
KvK: 20148092

office@blue-legal.nl
  +31 (0) 76 521 35 36
  +31 (0) 76 564 91 89
Volg ons op: