Terug naar overzicht

Blue Service: legal counsel voor uw onderneming

Het comfortabele gevoel van uw legal counsel

Specialist

In iedere organisatie spelen juridische kwesties. Grote en kleine. Die wilt u snel en goed beantwoord hebben, met de juiste juridische documenten. Het liefst door een specialist, dan weet u zeker dat het klopt. Door te kiezen voor een legal counsel via detachering of op afstand, heeft u altijd snel toegang tot uw eigen legal counsel, oftewel uw eigen bedrijfsjurist, voor uw al uw juridische vragen.  Zelfs een Engelstalige legal counsel is natuurlijk een optie. Hoe prettig is dat?

Juridische documenten opstellen: uw legal counsel

Een in house jurist voor bijvoorbeeld het arbeidsrecht. Of detachering van een legal counsel voor het opstellen van uw juridische documenten en juridische huishouding c.q. legal housekeeping. Hulp bij juridische vragen en situaties. Dat realiseren wij. Een bedrijfsjurist voor Nederlands bedrijven, maar juist ook voor Nederlandse vestingen van Internationale bedrijven als legal counsel. Die in house jurist ,c.q ons team, kent uw organisatie, is het aanspreekpunt voor alle legal issues en kan mee denken in het MT bij belangrijke beslissingen. Uw eigen legal counsel op afstand of detachering van een jurist of advocaat, eventueel in het Engels. Of een in house jurist, concreet betekent dat de inzet van een legal counsel bij uw organisatie van één of meerdere specialisten in het ondernemings-, privacy & ICT- en arbeidsrecht die gestructureerd en efficiënt werken. We regelen een in house jurist in overleg met u in, afhankelijk van uw organisatie en wensen, en de kwesties die spelen.

Voor alle eerstelijns vragen kunt u bij ons als in house jurist terecht: personeel, juridische contracten opzeggen of juridische documenten opstellen, incasso inschakelen, samenwerking/bedrijfsovernames, ICT/privacy, compliance, etc. Ons team staat voor u klaar.

In house jurist

Heeft u een jurist voor uw onderneming nodig? Het grote voordeel van onze service voor u is dat u bij ons niet 1 legal counsel heeft, maar een heel team van specialisten. Of de vraag nu gaat over specifieke juridische contracten opzeggen of juridische documenten opstellen, belangrijke medewerkers of privacy-issues, het antwoord is via een in house jurist met 1 muisklik of telefoontje altijd dichtbij!

Wij weten dat 90% van alle juridische issues niet gaat over conflicten, maar over de juiste inrichting van de organisatie, oftewel met goede processen en juridische documenten. Een legal counsel kan daarbij helpen. Helder positioneren, goede juridische contracten en heldere afspraken zijn cruciaal, zeker als de organisatie in beweging is en groeit. Dat vereist dagelijkse betrokkenheid en inzicht. Wij zorgen er met onze detachering van een jurist of advocaat voor dat u met een gerust hart slaapt, omdat uw zaken goed geregeld zijn met een in house jurist. Bovendien kan onze bedrijfsjurist ook in het Engels uit de voeten.

Compliance

Als vaste legal counsel of met de detachering van een jurist of advocaat leren wij uw organisatie goed kennen. Dat betekent dat we u als in house jurist ook kunnen helpen met het goed inrichten en vastleggen van processen/compliance. Zo is de impact van de AVG, maar zijn bijvoorbeeld ook de certificeringstrajecten voor ISO- en NEN goed bekend bij de legal counsel.

Zo weten we als in house jurist de vragen en kwesties die spelen in de goede context te zetten. Met als gevolg dat u werkelijk iets aan onze adviezen (en juridische documenten) als legal counsel heeft. U krijgt te allen tijde vlug concreet advies of goede contracten van onze in house jurist. In het Nederlands of Engels. Om juist en vlot een antwoord te geven is niet alleen uitgebreide specialistische kennis nodig van de legal counsel over het ondernemings-, privacy & ICT- en arbeidsrecht. Met name ervaring, inzicht en gut-feeling van de legal counsel in wat bij uw onderneming van belang is en de juridische vragen die spelen.

En van onze kant geldt dan dat wij als legal counsel niet enkel de kennis en ervaring hebben, maar ook de specifieke opleidingen volgen, investeren in branchekennis en doordat wij bij veel organisaties ‘in de keuken kijken’ goed de best practices meenemen en kunnen toepassen in uw onderneming met onze diensten als in house jurist, bijvoorbeeld bij contracten opzeggen of juridische documenten opstellen.

Dienstverlening als legal counsel

Omdat geen enkele organisatie hetzelfde is, hebben we verschillende formules ontwikkeld voor de detachering van onze juristen en advocaten, om het beste aan te sluiten bij de juridische vragen in uw organisatie.

De basis voor MKB-bedrijven start met € 375,- per maand voor ongelimiteerd advies van uw in house jurist op eerstelijns vragen en kent een tarief-korting van 10% indien er meer complexe zaken worden opgepakt.

Daarnaast kennen wij een model dat uitgaat van een vast aantal uren per maand, dat we in overleg met u invullen. In alle gevallen heeft u vooraf zekerheid over de omvang en kosten van een legal counsel.

Detachering jurist & advocaat

En natuurlijk kunnen wij ook als in house jurist juridische ondersteuning bieden bij vragen als juridische documenten opstellen. Voor HR, voor uw contracten, legal house keeping, corporate affairs, etc., maar natuurlijk ook ter ondersteuning en advisering van de directie of bij concrete projecten. We richten dit als legal counsel graag op maat met u in.

Bij samenwerking op basis van detachering gelden ook de tarieven voor detachering van een jurist of advocaat. Door onze ervaring en kennis en optimaal teamwork kunnen wij dit als in house jurist vaak anders en beter inrichten dan u verwacht!

Team aan advocaten

En, wat ook heel comfortabel is, mocht er onverhoopt toch een keer een conflict ontstaan, dan kunt u rekenen op een team vlijmscherpe en ruim ervaren advocaten om uw belang zo goed mogelijk te verdedigen. En zij hebben een flinke voorsprong, omdat ze uw onderneming en branche al kennen. legal counsel nodig voor in uw organisatie? Met Blue Service van Blue Legal staat er altijd een gespecialiseerde in house jurist voor u klaar.

Meer over onze tarieven vindt u op de tarieven pagina.

Met de legal counsel-service van Blue Legal krijgt u:

  • Nederlands of Engels juridisch advies per telefoon van een legal counsel voor eerstelijns vragen. Korte lijntjes, praktisch en vlug antwoord van een in house jurist op uw vragen via telefoon of via email.
  • Standaard tekstfragmenten en -beoordelingen
  • Onbeperkt beschikking over onze maatwerk-modellen: opgestelde juridische documenten voor in de praktijk. 1 telefoontje naar uw legal counsel is genoeg!
  • Basis advies van een in house jurist over juridische contracten opzeggen en opstellen
  • 10% korting op al onze andere diensten en producten
  • Enkele malen per jaar inhoudelijke workshops

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen