Ga naar onze specialisaties

Blue Restructering

Blue restructering

Ingrijpende beslissingen in uw bedrijf vergen een goede voorbereiding en een goede uitvoering. De cijfers mogen dan wel de noodzaak tot verandering aantonen. Maar, het daadwerkelijk goed en verantwoord realiseren van veranderingen is een nauwkeurig, juridisch werk dat vele kanten kent.
U wilt weten wat de risico’s zullen zijn. Hoe u deze risico’s moet begroten en welke alternatieven er zijn. Of het nu gaat om groei, inkrimping, verplaatsen van productie of het outsourcen van delen van uw bedrijf.

Onze specialisten hebben de kennis en ervaring om dit alles met u vorm te geven. Ook met eventuele andere adviseurs als fiscalisten, corporate finances, accountants en banken. De oorzaak is niet relevant, waar het om gaat is hoe het wordt opgelost.

Herstructering

Er kunnen veel niet-financiële redenen zijn om de structuur van uw bedrijf te veranderen. Bijvoorbeeld het spreiden van risico’s in verband met export naar Angelsaksische landen, een gunstiger fiscaal regiem, de toetreding van nieuwe aandeelhouders, nieuwe bedrijfsactiviteiten of een beoogde verkoop. Jurgen van Asten van het team ondernemingsrecht vertelt u er graag vertrouwelijk en informeel meer over.

Reorganisatie

Een verandering van activiteiten of omvang van de onderneming kan tot gevolg hebben dat het personeelsbestand niet meer in overeenstemming is met wat u nodig heeft, met een reorganisatie ontslag als gevolg. Of dat nu gelegen is in ervaring, kennis en vaardigheden of gewoon een overschot aan medewerkers. Het Nederlands recht kent een strak systeem met reorganisatie regels om hier relatief eenvoudig verandering in te kunnen aanbrengen. De specialisten van het team arbeidsrecht zijn er op toegerust om samen met u uw organisatie zo in te richten en te veranderen dat deze weer past bij uw activiteiten.

Wij begeleiden u bij het hele proces voor het reorganiseren, van Ondernemingsraad en Sociaal Plan en van afspiegeling tot en met het ontslag. Wij hebben daarbij altijd oog voor de menselijke maat en de beste oplossing. Daarbij zijn er veel meer mogelijkheden dan u denkt. Wij hebben alle expertise al overzichtelijk bij elkaar gezet op de pagina voor reorganiseren. Jan Gerrit Kroon neem u graag mee in de mogelijkheden.

Herfinanciering

Hetzelfde geldt voor de inrichting van de financiële kant van uw reorganisatie. Hoe groot is uw eigen vermogen nu echt? Heeft u problemen met of door de opstelling van uw huisbankier, wilt u middelen vrijmaken voor groei of een grote investering?

Het kan allemaal leiden tot de conclusie dat de financiële structuur anders ingericht moet worden. Daar wordt altijd kritisch naar gekeken door banken. Maar ook andere zekerheidshouders zoals pand- en hypotheekhouders en bijvoorbeeld leveranciers. Ook de fiscus is erg alert op de juiste vastlegging en afrekening. Ook als het gaat om debiteuren in financiële moeilijkheden en WHOA-vraagstukken weten wij hoe het werkt.

De specialisten in het team ondernemingsrecht weten waar alert op te zijn en wat gebruikelijk is. Maar ook wat mogelijk is en wij weten natuurlijk ook hoe scherp te onderhandelen. Jurgen van Asten is het eerste aanspreekpunt voor u.

Crisis

Ook als het onverhoopt nodig is om in uw eigen bedrijf hard en snel in te grijpen kunt u een beroep doen op onze specialisten. Wij houden altijd tijd vrij voor ad-hoc situaties. Ook hebben wij een groot netwerk aan specialisten en partijen waar we op korte termijn een beroep op kunnen doen.Hier geldt ook dat er vaak veel meer kan, zowel puur juridisch als vooral ook in hele praktische zin, dan u denkt.

Denk niet alleen aan toepassing van de WHOA, maar ook oplossingen als gedeeltelijke verkoop, sanering, tijdelijke kredieten, verkoop, verhanging. Maar ook aan faillissement, doorstarten en onderhandelingen met een curator of bewindvoerder.

Wij zien veel branches, bedrijven en heel veel verschillende situaties en oorzaken; dat maakt dat wij weten wat gebruikelijk is, waar de rek zit én vooral waar de risico’s zitten: daar kunt u uw voordeel mee doen.

Neem contact op met Jurgen van Asten of Jan Gerrit Kroon, zij draaien beide al heel lang mee in het vak. En hebben als advocaat én ondernemer al 2 grote crisissen meegemaakt, zij zijn als geen ander getraind en ervaren om out-of-the-box te denken.

Vertrouwelijk & Succes

De afwegingen, de voorbereiding en het inventariseren van alle opties en risico’s vereisen zorgvuldigheid en heel veel vertrouwelijkheid. Dat laatste is ingebed in zowel onze cultuur als in de gedragsregels van de Orde van Advocaten. Alle stappen sluiten we met u kort en alle risico’s bespreken wij met u en de door u betrokken adviseurs. Zolang de coördinatie en communicatie via Blue Legal verloopt, is de vertrouwelijkheid en onafhankelijkheid volledig gewaarborgd. En daar zijn we trots én zuinig op!

We lichten het u graag in alle vertrouwelijkheid toe, zodat zelfs een ingrijpend en moeilijk traject succesvol kan worden afgesloten.

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen