Terug naar overzicht

Blue Procederen / Litigation

Vlijmscherp als het nodig is

Als de belangen groot zijn, is objectiviteit essentieel. De beste strategie en de krachtigste argumenten vereisen een strakke analyse en scherpe aanpak. ‘Het hoofd koel houden’ heette dat vroeger.

Onze specialisten beheersen dat tot in de puntjes.

We kunnen u adviseren en begeleiden, en natuurlijk voor u procederen, bij een breed scala aan zakelijke geschillen. Vaak is het doel gewoonweg de zaak winnen, maar soms zijn er ook strategische overwegingen voor bepaalde stappen. Altijd staat het beste resultaat voorop, en dat bepalen we samen met u.

Het kan gaan om aansprakelijkheidsprocedures met betrekking tot uw organisatie, maar ook over kwesties waarin de bestuurder, commissaris of toezichthouder betrokken is. Natuurlijk procederen we ook voor u in handelsgeschillen.

Of het nu gaat om een kort geding of een bodemprocedure bij rechtbank of gerechtshof, wij staan er voor u. En natuurlijk ook als het gaat om mediation en arbitragezaken. Waar nodig schakelen wij experts of deskundigen in, natuurlijk in overleg met u, of betrekken wij een buitenlandse advocaat.

Onze advocaten weten zich gesteund door een team van ervaren collega’s, moderne techniek en toegang tot alle relevante literatuur en rechtspraak. Met een diepgaande dossierkennis en een sterk strategisch inzicht bepalen wij de nauwkeurig de tactiek. En dat zorgt voor een goede inschatting en risicoanalyse.

Want, hoewel ons credo altijd is ‘denken in oplossingen’, realiseren wij ons altijd de commerciële en strategische belangen. En handelen daar naar, vlijmscherp met alleen uw belang voor ogen.

Duidelijke aanpak:

  • Analyse van uw juridische positie en strategische doelen
  • Inschatting van uw proceskansen en kosten
  • Afweging van de gunstigste opties: streven naar een schikking of procederen
  • Bepaling aanpak en strategie

Laatste blogs gerelateerd aan Blue Procederen / Litigation

faillissement bestuurdersaansprakelijkheid

Faillissement: Zo beschermt U zich tegen bestuurdersaansprakelijkheid

Na een periode van vele economische uitdagingen zoals corona, oplopende rente, gierende inflatie en blijvende personeelstekorten, is er nu helaas een periode aangebroken waarbij ook de faillissementen aan het toenemen zijn. Steeds meer grote namen die het afgelopen jaar zijn omgevallen, zoals Lightyear, VanMoof, Scotch & Soda, Big Bazar en Perry Sport. Recent is ook het nieuws gekomen dat de modeketen Le Ballon failliet is verklaard.

vertegenwoordigingsbevoegdheid

Bescherming voor uw organisatie door juiste vertegenwoordigingsbevoegdheid

In de dynamische zakelijke omgeving van vandaag is het essentieel dat de juiste personen gemachtigd zijn om namens een onderneming op te treden. Dit concept, bekend als vertegenwoordigingsbevoegdheid, ligt aan de basis van talloze zakelijke transacties. Een directeur mag bijvoorbeeld op basis van de statuten of een specifieke volmachten vennootschap vertegenwoordigen.

WHOA hoop voor bedrijven in financiële nood

WHOA: Vloek of zegen?

De Wet homologatie onderhands akkoord (WHOA) is op 1 januari 2021 in werking getreden. Deze wet biedt bedrijven de mogelijkheid om schulden te herstructureren. Dit door middel van een bindend akkoord voor alle schuldeisers en aandeelhouders. Voorheen was het voor ondernemingen moeilijk om buiten faillissement of surseance van betaling schulden te saneren. Zelfs één tegenstribbelende crediteur kon een herstructurering in de weg staan. Het via kort geding overhalen van dergelijke crediteuren bood ook geen enkele garantie van succes. Om het reorganisatievermogen van bedrijven te vergroten is de WHOA ingevoerd.

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen
Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!