Terug naar overzicht

Blue Procederen / Litigation

Vlijmscherp als het nodig is

Als de belangen groot zijn, is objectiviteit essentieel. De beste strategie en de krachtigste argumenten vereisen een strakke analyse en scherpe aanpak. ‘Het hoofd koel houden’ heette dat vroeger.

Onze specialisten beheersen dat tot in de puntjes.

We kunnen u adviseren en begeleiden, en natuurlijk voor u procederen, bij een breed scala aan zakelijke geschillen. Vaak is het doel gewoonweg de zaak winnen, maar soms zijn er ook strategische overwegingen voor bepaalde stappen. Altijd staat het beste resultaat voorop, en dat bepalen we samen met u.

Het kan gaan om aansprakelijkheidsprocedures met betrekking tot uw organisatie, maar ook over kwesties waarin de bestuurder, commissaris of toezichthouder betrokken is. Natuurlijk procederen we ook voor u in handelsgeschillen.

Of het nu gaat om een kort geding of een bodemprocedure bij rechtbank of gerechtshof, wij staan er voor u. En natuurlijk ook als het gaat om mediation en arbitragezaken. Waar nodig schakelen wij experts of deskundigen in, natuurlijk in overleg met u, of betrekken wij een buitenlandse advocaat.

Onze advocaten weten zich gesteund door een team van ervaren collega’s, moderne techniek en toegang tot alle relevante literatuur en rechtspraak. Met een diepgaande dossierkennis en een sterk strategisch inzicht bepalen wij de nauwkeurig de tactiek. En dat zorgt voor een goede inschatting en risicoanalyse.

Want, hoewel ons credo altijd is ‘denken in oplossingen’, realiseren wij ons altijd de commerciële en strategische belangen. En handelen daar naar, vlijmscherp met alleen uw belang voor ogen.

Duidelijke aanpak:

  • Analyse van uw juridische positie en strategische doelen
  • Inschatting van uw proceskansen en kosten
  • Afweging van de gunstigste opties: streven naar een schikking of procederen
  • Bepaling aanpak en strategie

Laatste blogs gerelateerd aan Blue Procederen / Litigation

De Impact van ESG op de Nederlandse mkb'er:

De impact van ESG op het mkb: voorbereiden op duurzaam ondernemen

De toekomst van het Nederlandse midden- en kleinbedrijf staat in het teken van ‘ESG’ (Environmental, Social & Governance). Met nieuwe Europese wetgeving en strenge rapportageverplichtingen op komst, is het moment aangebroken waarop duurzaam ondernemen niet langer een optie is, maar een cruciale vereiste. In deze blog verkennen we de impact van ESG op het mkb en laten we u zien hoe u zich kunt voorbereiden op de uitdagingen en kansen die deze veranderingen met zich meebrengen.

Out of the Blue faillissement

Zelf faillissement aanvragen voor je BV: De stappen en overwegingen in tijden van financiële uitdagingen

Financiële problemen kunnen zich opstapelen en de dreiging van schuldeisers die met een faillissement zwaaien, werpt een donkere schaduw over je onderneming. Soms lijkt een faillissement toch uiteindelijk onvermijdelijk. In dat geval rijst de vraag of u het nog kunt voorkomen en zo niet, hoe u het faillissement van uw BV kunt aanvragen. In deze blog nemen we u mee met in de stappen en een aantal belangrijke overwegingen bij het aanvragen van uw eigen faillissement en ook hoe u zichzelf daarin juridisch kunt laten bijstaan.

Out of the Blue faillissement

De impact van een faillissement op werknemers: communicatie en juridische aspecten

Een faillissement is een ingrijpende gebeurtenis voor zowel werkgevers als werknemers. Het heeft niet alleen financiële gevolgen, maar ook emotionele en juridische implicaties. In deze blog bespreken we hoe communicatie, de faillissementsaanvraag, opzegging van arbeidsovereenkomsten, de loongarantieregeling en een mogelijke doorstart van invloed zijn op werknemers tijdens een faillissement.

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen
Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!