Terug naar overzicht

Blue Procederen / Litigation

Vlijmscherp als het nodig is

Als de belangen groot zijn, is objectiviteit essentieel. De beste strategie en de krachtigste argumenten vereisen een strakke analyse en scherpe aanpak. ‘Het hoofd koel houden’ heette dat vroeger.

Onze specialisten beheersen dat tot in de puntjes.

We kunnen u adviseren en begeleiden, en natuurlijk voor u procederen, bij een breed scala aan zakelijke geschillen. Vaak is het doel gewoonweg de zaak winnen, maar soms zijn er ook strategische overwegingen voor bepaalde stappen. Altijd staat het beste resultaat voorop, en dat bepalen we samen met u.

Het kan gaan om aansprakelijkheidsprocedures met betrekking tot uw organisatie, maar ook over kwesties waarin de bestuurder, commissaris of toezichthouder betrokken is. Natuurlijk procederen we ook voor u in handelsgeschillen.

Of het nu gaat om een kort geding of een bodemprocedure bij rechtbank of gerechtshof, wij staan er voor u. En natuurlijk ook als het gaat om mediation en arbitragezaken. Waar nodig schakelen wij experts of deskundigen in, natuurlijk in overleg met u, of betrekken wij een buitenlandse advocaat.

Onze advocaten weten zich gesteund door een team van ervaren collega’s, moderne techniek en toegang tot alle relevante literatuur en rechtspraak. Met een diepgaande dossierkennis en een sterk strategisch inzicht bepalen wij de nauwkeurig de tactiek. En dat zorgt voor een goede inschatting en risicoanalyse.

Want, hoewel ons credo altijd is ‘denken in oplossingen’, realiseren wij ons altijd de commerciële en strategische belangen. En handelen daar naar, vlijmscherp met alleen uw belang voor ogen.

Duidelijke aanpak:

  • Analyse van uw juridische positie en strategische doelen
  • Inschatting van uw proceskansen en kosten
  • Afweging van de gunstigste opties: streven naar een schikking of procederen
  • Bepaling aanpak en strategie

Laatste blogs gerelateerd aan Blue Procederen / Litigation

digitale algemene vergadering

De fysieke algemene vergadering, achterhaald of pure noodzaak?

In een eerdere blog schreven wij al over het belang van het naleven van de regels voor de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA). Aandeelhouders hebben baat bij het volgen van de voorgeschreven procedures zodat zij de gelegenheid hebben om hun stem ook daadwerkelijk te laten horen op de vergadering. Sinds deze laatste blog is er door de vlucht en ontwikkelingen in de digitale wereld veel veranderd in de manier waarop wij als mensen met elkaar omgaan en is het nog maar de vraag of de regels met betrekking tot de algemene vergadering nog wel van deze tijd zijn.

productaansprakelijkheid digitale tijdperk

Productaansprakelijkheid in het digitale tijdperk: Wat gaat er veranderen?

Als een product gebreken vertoont en/of schade veroorzaakt bij normaal gebruik, kan de producent aansprakelijk gesteld worden voor de geleden schade. Dit is een vorm van risicoaansprakelijkheid, waarbij vooraf is bepaald dat het risico van eventuele gebrekkige producten bij de producent dient te liggen. Bij de huidige wetgeving zijn de regels rondom productaansprakelijkheid voornamelijk gericht op fysieke producten. In deze blog zal besproken worden hoe de wetgeving rondom productaansprakelijkheid gaat veranderen en wat dit betekent voor producenten.

Wet Vifo

Wet Veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames (Vifo): gevolgen voor de overnamepraktijk

Het wetsvoorstel Vifo is vorig jaar mei afgedaan als hamerstuk door de Eerste Kamer en zal per 1 juni 2023 in werking treden. Hiermee wordt er beoogd een veiligheidstoets te bieden voor risico’s voor de nationale veiligheid die kunnen ontstaan door activiteiten zoals investeringen, fusies en overnames.

Blue Legal: Denken in oplossingen

Alleen als je je echt specialiseert, kun je de beste zijn. En dat kan alleen als je je vak ook echt leuk vindt. Blue Legal bestaat uit specialisten. Met plezier in hun werk. Specialisten, advocaten en juristen met oog voor de mens. Dat maakt ons anders.

De wereld, en dus ook uw markt, verandert razendsnel. Continu! Voorop lopen, beter zijn, winnen vraagt om focus en lef. Wij ondersteunen onze klanten daarbij. Onze waarde ligt tegenwoordig niet in wat we weten, maar wat we met onze specialistische kennis en ervaring voor u kunnen doen.

Lees meer over ons

Neem vrijblijvend contact met ons op

+31 (0) 76 521 35 36
Direct bellen
office@blue-legal.nl
Direct mailen
Verlengde Poolseweg 40, 4818 CL Breda (NL)
Routebeschrijving openen
Chat
1
Heeft u zakelijke vragen? Neem contact met ons op.