Wat betekent nieuwe media voor de HR inrichting?

ICT. Cloud. Robots. Disruption. Bigger. Privacy. Faster. Als we de trendwatchers moet geloven, zitten we straks allemaal met een cocktail in de zon terwijl robots al ons werk doen. Een mooi vooruitzicht, dat zeker, maar voordat het zover is, moet er nog wel wat gebeuren!

En wie moet dat doen? Juist, wij. Mensen. Samenwerkende mensen. Alle techniek maakt het makkelijker om sneller, efficiënter en voor al meer met elkaar de communiceren. Om meer van elkaar te weten. De telefoon vertelt waar we zijn, de wearable houdt de hartslag in de gaten, de tablet zorgt voor de informatie en de auto rijdt ons zelf naar de volgende afspraak.

Wat levert dat allemaal op? Juist. Tijd, meer tijd. En in die tijd kunnen mensen samenwerken om nog slimmere dingen te bedenken, om nog creatievere oplossingen voor de klant te verzinnen, om nog sneller antwoorden te geven. Dat vereist echter wel een andere manier van denken, van communiceren, van werken. En dat betekent dat zowel organisatie als medewerkers moeten veranderen. Opleidingen en andere structuren zijn nodig.  

En dan zijn we terug in de toekomst. Geen internet of things, maar een Internet of Everything. De HR-manager is daarbij de spil, want het gaat niet om ICT, het gaat niet om de sales; het zijn de mensen die het verschil maken.

En daar heeft HR het meeste verstand van. Die zorgt dat je de organisatie goed inricht, dat de medewerkers goed opgeleid worden en er voor open staan. Heel belangrijk! Ook juridisch betekent dat grote veranderingen want processen en verhoudingen zullen ingrijpend veranderen. Ook daar geldt, net als vroeger trouwens, dat wanneer je op tijd begint en duidelijkheid creëert, wanneer je de organisatie goed inricht en je goede afspraken maakt, iedereen er enthousiast in mee zal gaan. Wij denken daar graag in mee!

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!