Out of The Blue - Even voorstellen | Inge Leenheer - Blue Legal

Out of The Blue – Even voorstellen | Inge Leenheer

Mijn naam Inge Leenheer, 21 jaar oud. Ik loopt tot en met de zomer stage bij Blue Legal. Ik ben bezig aan de eindfase van mijn studie Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University, waarin ik mij focus op het arbeidsrecht en contracten- en aansprakelijkheidsrecht. Mijn grote passie en nevenactiviteit is fotografie; ik ben trots op mijn website. Ik lees veel en ga ik graag naar musicals. Sporten doe ik niet, ik moedig mijn favoriete teams liever aan vanaf de zijlijn, liefst met een camera in m’n hand ;).

Ik heb gekozen voor Blue Legal vanwege de specialisaties. Omdat ik mij in mijn master focus op arbeidsrecht, wilde ik een stage lopen waarin ik veel met arbeidsrecht te maken zou krijgen, en op hoog niveau. Dat wilde ik doen bij een kantoor wat niet te groot is, zodat ik alle aspecten kan zien. Blue Legal sluit daar als niche-speler precies op aan. Natuurlijk krijg ik ook te maken met andere juridische kwesties dan arbeidsrecht, waardoor ik mijn juridische kennis alleen maar kan verbreden en verdiepen. Ik ben er van overtuigd dat dat nodig is om straks echt goed mijn werk te kunnen doen.

Het interessantste aan mijn werk vind ik het feit dat ik nu al te maken krijg met situaties waar in de studie relatief weinig aandacht voor is of die we zelfs helemaal niet hebben behandeld: dan zie je opnieuw dat de werkelijkheid zoveel diverser is dan je een studie kan vatten. In onze studie leren we natuurlijk ontzettend veel maar het toepassen van de theorie leer je toch pas echt wanneer je er in de praktijk mee te maken krijgt. Vanwege de specialisatie komen bij Blue Legal de meest bijzondere vragen binnen, dat vind ik leuk. Ik kan vanuit de theorie de advocaten heel goed ondersteunen, en juist die wisselwerking is heel leuk en leerzaam. Dat teamwork maakt echt het verschil.

Er zijn veel juridische ontwikkelingen, wat mij betreft is dat op dit moment de plotseling nog sneller toenemende digitalisering, die allerlei juridische vragen op scherp zet. Zoals het gebruik van Zoom: daar had tot voor kort bijna niemand van gehoord. Het leidt tot scherpe juridische kwesties, bijvoorbeeld op het gebied van contractenrecht en arbeidsrecht. Denk aan de toename van het aantal online platforms als Airbnb, Uber en Deliveroo. Welke rechten heb je als leverancier en consument t.o.v. van zo’n, vaak internationaal, platform en welke arbeidsverhouding bestaat er tussen het platform en degene die de diensten verrichten? Dit is niet altijd duidelijk en er zijn partijen die heel bewust het randje opzoeken. PostNL en Deliveroo zijn daarin niet zulke mooie voorbeelden.. Wet- en regelgeving zal dan ook moeten worden aangepast om dergelijke vragen te kunnen beantwoorden. In de tussentijd moet de rechter dat doen, met de argumenten die wij advocaten afwegen en aandragen. Superleuk!

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!