voordelen van vakantie

Vakantiespecial: De voordelen van met vakantie gaan.

Natuurlijk is hard werken belangrijk, maar niet minder onbelangrijk zijn de momenten van ontspanning. Daar hoort een jaarlijks moment van vakantie ook bij, wat voor velen de ‘reset-knop’ voor een nieuw productief jaar is. Vakantie is niet alleen goed voor werknemers maar ook voor werkgevers. Want wist u dat met vakantie gaan nog een heleboel andere voordelen met zich mee brengt? In deze vakantiespecial herinneren wij u aan vijf voordelen aan met vakantie gaan.

Voorpret


Onderzoek wijst uit dat mensen die een vakantie op de planning hebben staan over het algemeen vinden dat hun leven van betere kwaliteit is. De voorbereiding voor een reis en het verheugen op die prachtige bestemming zorgen voor gelukkige gevoelens. 

Creativiteit


Wanneer iemand lang focust op één specifiek ding, lijkt hij of zij soms de wereld om zich heen volledig te vergeten. Even uit deze focus gaan op vakantie en andere informatie of herinneringen toelaten in de gedachten kan zorgen voor nieuwe ideeën, concepten of creatieve oplossingen. 

Impulsiviteit


Mensen die zich langdurig intensief moeten concentreren en veel focus nodig hebben, gebruiken hier veel energie voor. Wanneer de spanningsboog langdurig hoog blijft, zijn mensen meer geneigd impulsieve beslissingen te maken. Dit kan wel eens voor vervelende situaties zorgen wanneer u bijvoorbeeld veel verantwoordelijkheid draagt. Wanneer u op vakantie gaat en de spanningsboog tijdelijk onderbreekt, behoudt u op dus juist veel meer focus op langetermijndoelen.

Gezondheid

Vakanties blijken niet alleen stressverlagend en ontspannend, maar ook nog eens goed voor de gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat mannen die op vakantie gaan 32% minder kans hebben op hart- en vaatziekten. Dus vakantie = gezond!

Nieuwe doelstellingen


Op vakantie bent u vaak omring door mensen die u lief zijn zoals uw partner, kinderen of vrienden. Omdat er nu tijd is voor elkaar en een goed en soms diepgaand gesprek, kunt u tot nieuwe inzichten komen of doelen stellen. Dit zorgt voor nieuwe frisse energie waarmee u vol motivatie weer terug naar het werk gaat.

Kortom, op vakantie gaan brengt zeker voordelen met zich mee. Wij wensen u een fijne vakantie en hopen u snel weer te zien voor een goed gesprek, zodat we samen nog even dat heerlijke vakantiegevoel kunnen vasthouden.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de rechtspraak, praktische juridische tips of de gezichten achter Blue Legal? Volg via de onderstaande knop onze LinkedIn pagina en stay up-to-date!

voordelen vakantie

Stel vrijblijvend uw vraag! Een telefoontje kost niets.

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!