Always on the move! - Blue Legal

Always on the move!

Blue Legal staat voor denken in oplossingen. Als zakelijke dienstverlener kijken we altijd naar de dag van morgen, niet enkel het probleem of conflict van nu. Dan kun je verder kijken en écht van toegevoegde waarde zijn. Dat vereist specialisten en jonge ambitieuze mensen die gaan voor de relatie én de hoogste kwaliteit in kennis en dienstverlening. En met een hecht team is dat ook nog eens leuk om te doen. Elke dag gebeurt er wel iets. Een gewonnen kort geding, een afgeronde overname, een complex advies of een knallende bespreking. De interactie met onze klanten zorgt voor die extra procenten waar de winst gehaald wordt!

Jonge, ambitieuze mensen kijken natuurlijk ook verder. En maken dan ook stappen buiten de organisatie, naar een volgende uitdaging of andere insteek. En dat is natuurlijk niet alleen bij Blue Legal het geval. Deze maand maakt 1 advocaat de overstap naar het bedrijfsleven en komen er 2 nieuwe krachten het team versterken!

Met een achtergrond bij Blue Legal gaat er een wereld voor je open. Wendy Charko treedt in dienst bij het Bredase bedrijf Into, waar ze als bedrijfsjurist haar 13 jaar ervaring met commerciële contracten, vlijmscherp onderhandelen en adviseren op een andere manier gaat inzetten. 13 jaar geeft een berg aan ervaringen. Wendy: “Ik was werknemer van het eerste uur. Blue Legal bestond ongeveer een half jaar toen ik – tijdens mijn studie – als stagiaire van 21 aan de slag ging. Vanaf dag 1 werkte ik mee in teamverband, dat maakt het verschil in dit vak. Ik ben echt trots op het team en dat ik daar aan mee heb gebouwd. Geen haantjes, geen traditionele advocaten maar jonge (de meeste dan), ambitieuze mensen die hard werken, elkaar steunen, en klaar staan voor en meedenken met hun klanten. Ik heb collega’s zien komen en gaan, maar het team is altijd bijzonder geweest.

Er is veel gebeurd in die jaren: de naamswijziging en een kantoorverhuizing. Baby’s, van mezelf en van collega’s, en bijzondere collega’s als rechters in opleiding. Ik heb veel gezien: Mooie zaken. Complexe zaken. Gezellige onderonsjes met de rechter. Soms ook afgedroogd worden door een rechter (maar dat lag natuurlijk nooit aan mij!). Gave beurzen, gezellige avondjes NAC, en heel veel gezellige borrels op kantoor én bij klanten. Ik ga veel missen.” De collega’s zeggen “Wendy is een topper in haar werk maar dat weet eigenlijk iedereen wel! Los daarvan barst ze van de humor, is ze collegiaal, heeft het hart op de tong, houdt van lekker eten en iedereen kan op haar bouwen.” “Een geweldig fijne collega, ‘what you see is what you get’, kon het heel goed met haar vinden, echt heel jammer dat ze weggaat!”

Het team wordt gelukkig weer versterkt met Sirin al Moubarak. Als echte Eindhovense heeft ze gestudeerd in Tilburg en daar 2 masters afgerond in zowel Ondernemingsrecht als International Business Law en diverse stages gelopen in binnen- en buitenland. Daarna heeft Sirin een aantal jaren gewerkt in een internationale omgeving bij een bank en een Franse multinational. Bij ons komt ze het team Ondernemingsrecht versterken en zal zich daar vooral gaan focussen op complexe contracten, onderhandelingen, begeleiding en advisering. Sirin stelt de juiste vragen, kan scherp analyseren en heel concreet adviseren. ‘Hoe lastiger, hoe leuker’ typeert haar heel goed. Met een achtergrond in LEAN management en financieringen kan Sirin met de klant ook juist die stap verder kijken die het verschil maakt.

Vorige maand gaven we al aan dat zij ons is komen versterken. Zij gaat vanuit haar functie de marketing en communicatie verder professionaliseren. Zij weet als geen ander dat de wereld, ook in de zakelijke dienstverlening, altijd verandert. En snel ook, helemaal in ons vak. “Kennis is tegenwoordig niet zo bijzonder meer, veel informatie is overal op internet terug te vinden. De grote kunst is om de juiste kennis te hebben en die goed toe te passen. Dat vereist inzicht en ervaring, en dat kenmerkt de specialisten die hier werken. Ik zorg ervoor dat ze zich nog beter kunnen focussen op de vragen die er echt spelen bij onze klanten. Het leuke is dat de klanten heel divers zijn; van de MKB’er op de hoek tot multinationals uit alle hoeken van de wereld. Het werken in team-verband is echt bijzonder, omdat dat niet alleen onderling gebeurt maar ook samen met de klant en andere adviseurs.” Zij is een echte Tilburger en heeft nu qua werk de overstap naar Breda gemaakt. Met 2 kinderen op school, helaas nu even niet natuurlijk, zijn het voor haar ook bijzondere tijden maar met veel flexibiliteit thuis en op kantoor is dat ook geen probleem. Ze houdt erg van creatief bezig zijn, van breien tot taarten bakken, ze sport graag: cardio, krachttraining en boksen en ze is  eigenlijk altijd wel bezig met van alles en nog wat. Ze houdt dus ook echt niet van stilzitten. Computers en mensen hebben geen geheimen voor haar en kan als geen ander zorgen voor de verbinding. “Veel organisaties zien ‘legal’ vaak nog als sluitstuk. Nodig bij het opstellen van het contract, vastleggen van de onderhandelingen of uitvechten van het conflict. Ik weet dat de grote kracht van onze specialisten nu juist (ook) zit in de voorfase, in het voorkomen van het conflict door goede contracten, tactisch onderhandelen, in het meedenken bij nieuwe plannen of grote veranderingen. De credo’s “voorsprong door kennis’ en ‘denken in oplossingen’ zijn daar ook echt de basis voor. Met onze Blue Service maken we dat al bij veel klanten waar en ik gun veel meer klanten dat comfortabele gevoel. Met onze kennis kunt u sterker staan, en daarom is het goed als u daar zelf ook zoveel mogelijk over beschikt. Met onze kennis – en sparring sessies delen we die graag, Ik zorg daar graag voor’.

We werken al heel lang volledig in de cloud en gaan daar in 2021 nog verder in. Zodat de informatie uitwisseling met u nog veiliger, makkelijker en sneller wordt. Zodat we over nog meer tools beschikken om u bij te staan en we nog sneller en efficiënter kunnen werken én samenwerken. Offline en online.

2021 belooft weer een bijzonder jaar te worden. Wij zijn er klaar voor, u hopelijk ook! En als er dan toch iets gebeurt, staan wij paraat. Altijd. Graag tot snel!

Meer weten? Advies nodig? Neem contact op!

Dit was slechts een deel van wat wij u kunnen vertellen. Meer weten?
Wij antwoorden graag, neem vrijblijvend contact op!

Blog reactie

"*" geeft vereiste velden aan

Volledige naam*

Chat openen
1
Vragen? Stel ze nu, wij beantwoorden ze graag!