Welkom...

Vergun Verging Vergunning

Home » Blog » Vergun Verging Vergunning
afbeelding van Hilde Amsing

Deze zomer hielden wij ons bezig met de overname van een internationaal opererende onderneming op het gebied van handel, transport, op- en overslag van allerlei gassen.

Buiten de “normale” aspecten van een overname, komen er in specifieke branches natuurlijk specifieke wetten en regels om de hoek kijken. In de afvalbranche en de milieuhoek is het dan ook van belang om óók de bestuursrechtelijke kant van de zaak niet te vergeten. Beschikt de te (ver)kopen vennootschap wel over de benodigde vergunningen? En zijn die wel zonder meer overdraagbaar? Bestaan er verplichtingen om te beschikken over specifieke persoonlijke vergunningen, accreditaties of opleidingsvereisten voor bepaalde personen binnen de onderneming? En zijn die na de overgang of (ver)koop ook nog steeds ín de onderneming aanwezig?

Voor milieugevoelige ondernemingen kan het voorts van belang zijn na te gaan of er ter plaatse van de onderneming sprake is van bodemvervuiling: vergeet geen bodemonderzoek te doen! Was er in het verleden sprake van milieuvervuiling, claims, procedures? Zijn er speciale eisen aan de inrichting van de onderneming (denk aan een vloeistofdichte vloer, brandwerende componenten of alarmsystemen) en is aan die eisen voldaan?

En zijn er plannen voor uitbreiding? In dat geval is het zinvol van tevoren te achterhalen of bestemmingsplan c.q. overige gemeentelijke en/of provinciale regelgeving of beleid dit ter plaatse wel toestaan.

De onderneming van onze cliënten is inmiddels -volledig milieuverantwoord en voorzien van alle benodigde vergunningen- in Britse handen.

Jolly good!

Laat een bericht achter

Verlengde Poolseweg 40
4818 CL  Breda (NL)

BTW-nummer: NL818590014B01
KvK: 20148092

office@blue-legal.nl
  +31 (0) 76 521 35 36
  +31 (0) 76 564 91 89
Volg ons op: