Welkom...

Vanwege de aanwezige “knuffelcultuur” op de werkvloer geen ontslag op staande voet

Home » Blog » Vanwege de aanwezige “knuffelcultuur” op de werkvloer geen ontslag op staande voet
afbeelding van Margot Verhoeven

Met enige regelmaat passeren er uitspraken of het gepast is dat collega’s elkaar op de werkvloer betasten en waar deze grenzen op de werkvloer liggen. Een tik op de billen, een knuffel uit goede bedoeling of een aai over de bol, op de ene werkvloer is dit normaal gedrag en op de andere werkvloer absoluut niet.

Hoewel het niet gepast is om elkaar te betasten op de werkvloer, vormt dit niet altijd een reden voor ontslag op staande voet van een werknemer. Zo vernietigde het Hof onlangs nog een uitspraak van de kantonrechter die oordeelde dat er sprake was van een rechtsgeldig ontslag op staande voet omdat er in deze situatie sprake was van een “knuffelcultuur”.

Het gaat in casus om een kok die de pensioenleeftijd nadert en die sinds 2009 in dienst is. In 2014 krijgt het bedrijf een nieuwe eigenaar. Bij werkgever was van oudsher sprake van een zeer losse sfeer waarbij fysiek contact (knuffelen bij binnenkomst en een collegiale arm om de schouder) werd gecombineerd met een vrije, vertrouwelijke wijze van communicatie, waarbij het persoonlijke niet werd geschuwd. Twee leidinggevende geven tijdens het getuigenverhoor van deze procedure aan dat hen deze sfeer persoonlijk niet aanstond, maar dat zij geen reden zagen om aan het gedrag grenzen te stellen. Na verandering van eigenaar zette dit gedrag zich voort. Door de nieuwe werkgever werden er ook geen opmerkingen over gemaakt, kennelijk zagen zij daartoe geen noodzaak.

Het onder werktijd betasten van de borsten of billen van de medewerkers is onder alle omstandigheden onacceptabel. De werkgever had de kok moeten wijzen op zijn verantwoordelijkheden als oudere werknemer die feitelijk de leiding had over de keuken zodat hij de gelegenheid krijgt om zijn leven te beteren. Verder blijkt uit getuigenvoerhoren dat medewerkers zelf het initiatief namen om te knuffelen, niemand melding heeft gemaakt van dwang/geweld van de kok, niemand de kok heeft aangesproken op het gedrag en dat zijn collega’s hen allen een warm hart toedragen en hem vertrouwen als een vertrouwenspersoon. Het Hof kan dan ook niet anders oordelen dat van werkgever verlangd kan worden de arbeidsovereenkomst met werknemer nog langer te laten voortduren. Niet valt in te zien dat werkgever niet had kunnen volstaan met bijvoorbeeld een (ernstige) waarschuwing.

Werkgevers, waarschuw dus op tijd een werknemer indien er sprake is van een bedrijfscultuur met veel lichamelijk contact. Indien de scheidslijn naar ongewenste intimiteiten daarna dunner wordt, kan er gemakkelijker en eerder ingegrepen worden. Een bedrijfscultuur waarin veel geknuffeld wordt, kan gevolgen hebben voor de juridische positie van werkgever.

 

Laat een bericht achter

Verlengde Poolseweg 40
4818 CL  Breda (NL)

BTW-nummer: NL818590014B01
KvK: 20148092

office@blue-legal.nl
  +31 (0) 76 521 35 36
  +31 (0) 76 564 91 89
Volg ons op: