Welkom...

Een gewaarschuwd werkgever telt voor twee: ontduiken van de ketenregeling via uitzenden of payrolling is niet toegestaan.

Home » Blog » Een gewaarschuwd werkgever telt voor twee: ontduiken van de ketenregeling via uitzenden of payrolling is niet toegestaan.

De Hoge Raad heeft geoordeeld dat een uitzendkrachtcontract na diverse arbeidsovereenkomsten een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is. Werkgevers: wees gewaarschuwd als je werknemers op deze manier voor je hebt werken of als die optie met jou besproken wordt door een payroll- of uitzendbedrijf.

De uitspraak
Wat was er aan de hand in de situatie waarover de Hoge Raad heeft geoordeeld? Op papier had de werkgever een werknemer via een uitzendovereenkomst in dienst. Deze overeenkomst was geconstrueerd om onder de ketenregeling uit te komen. Vóór de uitzendovereenkomst waren er namelijk al drie arbeidsovereenkomsten voor bepaald tijd gesloten. De uitzendovereenkomst die na die arbeidsovereenkomsten was gesloten, was daarom geen reële uitzendovereenkomst tussen de werkgever en het uitzendbedrijf.

Door deze constructie werd in het nadeel van de werknemer afgeweken volgens de rechter. Dat er daarom sprake was van een arbeidsovereenkomst is, in lijn met de wetgeving op dit vlak.

Conclusie
Als werkgever ben je verantwoordelijk voor jou personeel. Als een uitzend- of payrollbedrijf met jou een constructie bedenkt om langer te ‘genieten’ van een werknemer voor bepaalde tijd, wees dan op je hoede. Hoe logische het ook in de oren klinkt, de Hoge Raad heeft nu ook geoordeeld dat deze constructie niet mogelijk is en dat er dan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd ontstaat met alle gevolgen van dien.

 

Laat een bericht achter

Verlengde Poolseweg 40
4818 CL  Breda (NL)

BTW-nummer: NL818590014B01
KvK: 20148092

office@blue-legal.nl
  +31 (0) 76 521 35 36
  +31 (0) 76 564 91 89
Volg ons op: