Welkom...

Belastingdienst publiceert overeenkomsten per sector ter vervanging van VAR

Home » Blog » Belastingdienst publiceert overeenkomsten per sector ter vervanging van VAR
afbeelding van Noortje van den Berg

De VAR gaat waarschijnlijk pas per 1 april 2016 verdwijnen.  In 1e instantie zou de 'Beschikking geen loonheffingen' (BGL) in de plaats van de VAR komen. Vanwege kritiek daarop vanuit de werkgevers, zzp-organisaties en de Raad van State gaat dit niet door. Vervolgens is er besloten om alternatieven te zoeken. Dit alternatief is nu gevonden.

Vanaf heden biedt de Belastingdienst opdrachtgevers en/of ZZP'ers de mogelijkheid hun overeenkomst ter beoordeling aan hen voor te leggen. Zij zal dan zekerheid geven over het al dan niet moeten afdragen van loonheffingen.

Wordt er na goedkeuring gewerkt volgens deze overeenkomst, dan hoeft de opdrachtgever geen loonheffingen in te houden en te betalen. Wordt er niet gewerkt volgens deze overeenkomst én blijkt er sprake te zijn van een (fictieve) dienstbetrekking, dan kan de Belastingdienst de niet betaalde loonheffingen direct verhalen op de opdrachtgever.

De goedgekeurde overeenkomsten zullen (voor zover mogelijk) door de Belastingdienst openbaar worden gemaakt, zodat deze ook door andere opdrachtgevers en ZZP'ers kunnen worden gebruikt. Dat is nu al het geval voor onder meer de bouwsector, ICT-sector, kunst- en cultuursector, medische sector, onderwijssector en vervoersector.

De al goedgekeurde overeenkomsten voor bovengenoemde sectoren kunt u raadplegen op http://bit.ly/1j4yBLr

Laat een bericht achter

Verlengde Poolseweg 40
4818 CL  Breda (NL)

BTW-nummer: NL818590014B01
KvK: 20148092

office@blue-legal.nl
  +31 (0) 76 521 35 36
  +31 (0) 76 564 91 89
Volg ons op: